הללויה

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
הללויה

יש לי אוסף שהוא נמצא במצב של קומה.אוסף של שטרות מהעולם.והוא בנוי ממדינות קיימות.ומדינות שאינם כבר.מדינות שהיו תחת כיבוש או לחלופין מדינות שהתאחדו .המצב הוא שאני בחיפוש תמידי.או שאין בנמצא .או שטר שמגיע כבר למכירה אז הוא צמוד למחיר הזהב.שזה קצת קשה לקיבוצניק שכמוני.והנה בשבוא האחרון הגיעו לאיי-ביי שני שטרות.האחד הוא מדרום רודזיה שנחת היום והשני בדרך.אז כרגע אני עומד על 257 מדינות שונות.מתוך 287 מדינות.אז כנראה ששוב אכנס לקומה .עד למציאה הבא.וזה לגבי המדינה. קולוני הוא דרום רודזיה היה מושבת כתר הבריטי שלטון עצמי בדרום אפריקה 1923 עד 1980

חן L1

New member
ברכות אברהם, תתחדש!

הכי כיף להשלים משהו לאוסף שהיה חסר הרבה זמן, אפילו אם הוא רדום.
בעניי אתה תמיד האספן מספר 1

hadi orr

New member
סבתא. ממש ממש לא מתרגז. הנה הרשימה (חלקית) של אספנים

שאין סיכוי שאגיע יום אחד למחצית מאוספיהם.
בהחלט הם הרבה מעלי. אני רחוק מלהיות אספן מספר 1. רחוק מאוד.
פרופסור שאול לדני. בכמות האוספים שלו. באיכות האוספים שלו. בעומק האוספים שלו. בידע שלו על האוספים שלו ועוד.
דר ירי רימון כנ"ל.
אריה ריכמן אולי מבחינת ידע ומחקר הוא לא נכנס לעומק כמו שאול אבל אני רחוק מבחינת האוספים שלו.
מעו"ד מרווין גולדמן שאומנם יש לו מספר מצומצם של אוספים (אל על וגלויות תעופה) אבל העומק של האוספים שלו והידע שלו גם עם אחיה 200 שנה לא אגיע למחצית מהידע ומהעומק של האוספים שלו.
פרופסור שלום צבר. דר חיים גרוסמן.
ועוד ועוד ועוד. הרשימה היא ענקית.
אני רחוק מלהיות אספן בכיר. רחוק מאוד. אבל משתדל לעלות מדרגה.
לכן ממש לא מתרגז לחלוטין.

כ חיים

New member
ואכן, לא כ"כ חשוב גודל האוסף

אלא הבקיאות והידע, הכניסה לעומק והמחקר הקשור לאוסף וכן הלאה ובמשך השנים שאנחנו כאן בפורום כבר למדנו להכיר את אותם אספנים רציניים מבחינת הידע וההתמצאות שלהם גם בין האנשים המשתתפים בפורום או שהשתתפו בעבר ישנם מומחים בתחומם ואין צורך להזכיר אותם בשמותם, הם ידועים לנו והלוואי שכולנו נגיע לרמה גבוהה של מומחיות ובקיאות.

גרשונוב

New member
הללויה לעולם. תתחדש. זה מרגש להעיר אוסף מקומה.

אז אם אני מבין נכון מהמחירים הגבוהים, אתה לא היחיד שמחפש את המדינות האבודות.

powo

New member
נכון אני לא היחיד שמחפש

ראשית.בין המחפשים יש בטוח כאלה שיש להם כיסים הרבה יותר עמוקים.ודבר נוסף.אני די פשרן בחיים .כך שאני מוכן להתפשר על איכות.והעיקר להשיג מדינה חסרה.לדוגמה מדינות חסרות אנדורה.אזורה.מונקו.פנמה.פורטו ריקו.זנזיבר.וכ"ו.וכ"ו.
והמספר 287.זה מספר שקיבלתי.ופשוט לא הצלחתי למצוא מדינה שאינה מופיע ברשימה הזאת.

powo

New member
זה בהחלט בתקציב.אבל יש לי.ומספיק לי אחד לפחות מכל מדינה

תתחדש יקירי. אם רק הייתי מכירה אותך לפני 5 שנים...

בניירות של בעלי, לאחר פטירתו, מצאתי מאות שטרות מארצות שונות בעולם שפג תוקפם, מכל נסיעותיו. שלחתי אותם לשווייץ כי רק שם אפשר לפרוט ענתיקות...
באמת חבל אבל מי ידע אז שיש אספנים שרוטים.

powo

New member
תודה רותי.אצלנו אומרים שלא בוכים על חלב שנשפך

ורק שבמקרה נשפכו כמה אלפי ליטרים לביוב.(וזה קרה).ובכו על החלב.כל החיים שלנו היו נראים אחרת .באם באמת היינו יכולים לחזות את העתיד.תודה רותי

למעלה