הלכתי לדבר עם אבא...

ציפי81

New member
הלכתי לדבר עם אבא...

מסיבות שונות, היה לי כבד על הלב היום. חשבתי לצאת, לעשות הליכה, אבל עד שאחי = הבייביסיטר שלי הגיע, נעשה מאוחר. ואז הרגשתי שאני חייבת לדבר איתו מקרוב, במקום בו שכינתו לא זזה ממנו. ברגע של ספונטניות לקחתי את התיק ויצאתי. לשמחתי היתה לי סייעתא דשמיא, האוטובוס מהשכונה שלי פגש את האוטובוס לכותל במאה שערים והגעתי בקלות ובלי להתאמץ ובלי לחכות אפילו רגע בתחנה. התפללתי ערבית, אח"כ הצטרפתי לתפילת "נשמת כל חי" ולאמירת תהילים. חזרתי הביתה עם לב קל יותר. איזה כיף שאני גרה בירושלים ויכולה ללכת לכותל מתי שרק בא לי, כולל בשבת! ממליצה לכולם לבוא לבקר את אבינו שבשמיים במקום הקדוש הזה מדי פעם. זה טוב לנשמה.

וואוו איזה כייף לגור בירושלים ולא רחוק מהכותל

אני מאוד אוהבת את השלב הזה שאני חייבת לדבר עם אבא ואני אכן מרגישה את העזרה שלו על בסיס יום-יומי, ברוך ה'. אמן על כולנו לגור בירושלים.

reo2

New member
תאמיני לי שאני לא הולכת יום יום לכותל

אני לא אדבר בשם הירושלמים האחרים אך אם הייתי הולכת לכותל בתדירות גבוהה אני חושבת שזה כבר לא היה מדהים בעיני. כשאתה מתרגל למשהו... אולי בגלל זה אני הולכת פעם בחצי שנה ובנוסף אני מאמינה שה' שומע אותנו בכל מקום... הכותל הוא גם מאוד בעייתי מבחינתי, הוא הפך לסמל סיכסוך זרמים שונים בעם ישראל... יש זרמים שמרגישים שיש להם מונופול עליו... בקיצור, לא מתה על המקום....

נעה שחר

New member
הכותל קורא גם לי בימים האחרונים...

מתכננת להגיע תחילת שבוע הבא בעז"ה..

touti

New member
מוכנה להצטרף:)

אין כמו תפילה שבוקעת מעומק הלב בשריד בית מקדשנו.

ח ד ש ! ! !

לאבא יש סניפים בכל עיר ועיר ובכל בית ובית ובכל לב ולב של כל אחד ואחת מאיתנו. בעצם "מלא כל הארץ כבודו". הוא נמצא, משגיח ומקשיב בכל רגע ורגע על כל אחד ואחת מאיתנו בכל מקום ובכל זמן. נכון! *לנו* יש הרגשה יותר טובה בתפילה סמוך לכותל המערבי שריד בית מקדשנו ותפארתנו. רבים מאתנו מרגישים שם אחרת, עכ"פ מה שנראה לנו כל כך מיוחד שם זה בעצם ההרגשה שלנו.... יחי ההבדל הקטנטן

ציפי81

New member
הוא שומע בכל מקום

אבל רק על הכותל נאמר שהשכינה לא זזה ממנו, אי לכך ובהתאם לזאת שם אנחנו קרובים פיזית לשכינה.

ציפי81

New member
הן לא. או אולי כן

אתה פותח פתח לדיון נרחב שאין לי כוח אליו עכשיו, על מהות מציאות השם. ועל רוחניות וגשמיות.

סאני42

New member
איפה הפרדוקס ידידי?

הכתל הוא שריד ביהמ"ק?-יפה! בית המקדש היה מקום בו שרתה שכינה?יפה וכי אז לא התפללו במקומות אחרים? א"כ למה טרחו ועלו לי-ם? כיום כשנחרב המקדש עדיין מקום זה מקודש יותר מהכל-לכן גם איננו עולים להר הבית ובכ"ז אין זה סותר את העובדה ששכינתו יתברך מצויה בכל מקום גם בליבנו פנימה. קאפיש? תקנני אם טעיתי....

סומבודי

New member
קרבה פיזית

תיתכן בין שני עצמים, לא בין עצם וישות אבסטרקטית. את לא יכול להיות קרובה לורוד, או דומה למלוח. ערמות קולמוסים כבר נשתברו בעניין, ואכמ"ל.

סאני42

New member
אני יכולה להיות דומה למלוח!!!../images/Emo46.gif

ואפילו למר אם תמשיך!!!
מה אתה מתפלסף? אנחנו יישות פיזית לחלוטין ולכן משתמשים בדימויים פיזיים גרידא ע"מ לסבר את אוזנינו האנושיות. או שמא אוזניך אבסטרקטיות? מ...... מעניין לראות....

ותשחק

New member
העניין הוא שאנחנו חלק מאותה

ישות אבסטרקטית.. חוץ מהנפש, אנחנו מורכבים גם מנשמה.. (כמובן - זה לגבי מי שלא 'איבד' מנשמתו בגירושיו..)

נעה שחר

New member
זה יותר מהרגשה

זה משיכה כזו שגדולה עלינו.. עלי בכל אופן... לא סתם כתבתי שהכותל "קורא" לי.. אני ממש מרגישה את המשיכה הזו של הנשמה למקום הקדוש הזה...

שבילית

New member
נראה לי שזה לא מדוייק

גם בזמן שבית המקדש היה קיים ה' היה נמצא קרוב לליבותיהם של האנשים, אז למה הם טרחו לעלות עד בית ה'? גם היום, כל התפילות על קברי צדיקים ובמקומות קדושים- יש להם משמעות מיוחדת, הרבה מעבר לכל מקום.

reo2

New member
בעבר כשעלו בנ"י לירושלים העניין החברתי

תפס מקום נרחב. זו הייתה הזדמנות להתאחד ולאוו דווקא כדי להרגיש קרובים לקב"ה.

ציפי81

New member
המשמעות הרוחנית היתה חזקה מזו החברתית

אחרת לא היו צריכים להיות טהורים, לדוגמא. והכתוב אומר מפורשות: "שלוש פעמים בשנה יראה כל זכורך את פני ה' אלוקיך במקום אשר יבחר". כלומר, אנחנו באים בשביל הקב"ה.

למעלה