הלכות צניעות

tally123

New member
הלכות צניעות

בס"ד האם מותר ללבוש בגדים אדומים? האם חובה ללבוש גרביים? מהם הגדרות לגבי מחשוף (עד כמה החולצה יכולה להיות פתוחה?) ושיער פזור? תודה רבה

לשאלותייך.....

1. אסור. 2. חובה. 3. מחשוף בחולצה מותר עד קו העליון של עצם החזה. בשרוול עד המרפק. 4. אסור.

זה מאוד מענין...

בזמן שאני הייתי אברך (התחתנתי בתשכ"ט), הנשים הנשואות כן לבשו חולצות אדומות. אבל באיזה שהוא זמן, ולא זכור לי בדיוק מתי חל מפנה. יש אפילו סיפור אם אני לא טועה עם הגאון שהמליץ לאישה שטענה שהתינוק שלה מסרב להניק לא ללבוש אדום כי זה כנראה מפחיד את התינוק. מכאן משמע שנשים כן לבשו בגדים אדומים.

asaf2000

New member
בגד אדום

בגמרא במעשה עם רב אדא בר אהבה ברכות כ', עמוד א'. ובשו"ע.... מתוך מאמר הלכות צניעות / הרב אליעזר מלמד: לגבי בגדים בצבע אדום, כתבו הבית-יוסף והרמ"א בחלק יורה דעה סימן קע"ח בשם מהרי"ק (שורש פ"ח) שאין ללובשם, משום שזו דרכם של הגויים ללבוש בגדים אדומים. אולם מבאר המהרי"ק שבעצם זה שהגויים התרגלו ללבוש בגד מסויים עדיין אותו בגד לא נפסל לנו ללבישה, ורק אם אותו הבגד מבטא אמונה אלילית או פריצות, חל האיסור "ובחוקותיהם לא תלכו", שלא לנהוג כמנהגם. ומאחר והצבע האדום מבטא יותר מכל הצבעים את הפריצות והגאווה, לכן יש איסור ללבוש בגדים אדומים, כפי שהגויים לובשים, יתכן שהסיבה לכך, שהצבע האדום נחשב אצל הגויים לצבע שמסמל את הפריצות, היא משום שזה הוא צבעו של הרם, וממילא גם צבעם של האיברים הפנימיים ושל המקומות האינטימיים שבגוף. ובלבישת בגד אדום רצו להבליט כלפי חוץ, בעזות ובפריצות, את הצדדים האינטימיים שמדרך הטבע הם מכוסים ומוסתרים.

asaf2000

New member
בגלל ש...

הרב נאמן למקורות אמר שזה אסור וגם ראיתי כמה פעמים שכתוב שזה אסור אז לא רציתי לבלבל פה את השואלת. חוץ מזה אני לא סומך על רוב רבני הציונות הדתית בעניני הלכה.

זעזוע עמוק

הזדעזתי לראות שלרוב אינך מקבל את פסקי רבני הציונות הדתית במיוחד כאשר לא מדובר כאן בנושא הקשור בציונות הדתית וכאשר ישנם רבנים בצבור זה שאינם מקילים יותר בנושא זה אלא אף מחמירים בו ( למשל : הרב אליהו והרב אבינר ) ובנוסף מי שמך להחליט מי צודק ומי לא ( אם בכלל

המשך

יש צודק בדיונים הלכתיים שהרי אלו ואלו דברי אלוקים חיים ) תן לאנשים את מגוון הדעות ההלכתיות שאתה מכיר ואל תסנן בשבילם דעות הלכתיות "פסולות" ו"כשרות". בברכת התורה והארץ ובציפיה לביאת גואל ולבנין ביהמ"ק במהרה בימינו אכי"ר !!!

asaf2000

New member
המשנה שמה אותי להחליט

כתוב במפורש "עשה לך רב והסתלק מן הספק". עשיתי לעצמי רב והוא לא ציוני-דתי ולפיו אני כותב את התשובות. אני לא מבין את הזעזוע.

Yali 17

New member
די נמאס עם זה !

די נמאס כבר עם כל ה"הילכות צניעות " המגוחכות ( מגוחכות זו מילה טובה לעומת מה שהן ) האלה : אסור ללבוש אדום, אסור ללכת עם איפור, אסור לחשוף את זה ואת זה ואת זה. נשים וגברים תלכו איך שאתם רוצים ! עם מחשופים, עם מיני עם ג'ינסים, עם שער פזור, תלכו על פי "הילכות הרגש " !!!!!!!1 אתן לא צריכות לשמור על אחרים, שאחרים ישמרו על העיניים שלהם ! אני מודיעה : צריך להיות בנאדם מאופק, הפריצות והזנות היא לא בבגדים, או בהופעה, היא בנשמה, תיהיו מאופקים נאמנים ואפילו אם תלך לידכם בחורה ערומה לא תיבושו. לכול מי שלא ראה פה את הסרט אור, אני ממליצה לפני שאתם הולכים ללמוד עוד שעה שעתיים "בחידר " רוצו לקולנוע ותראו את הסרט " אור ", ותבינו שמאחורי " הזונה " הפרוצה עוכרת ישראל, עומדת בת אדם, אישה, נפש, עולם שלם. להיות חופשי בארצנו, ארץ ציון ירושלים.

asaf2000

New member
תגובה

בת אדם,
אישה,
נפש,
עולם שלם
שעוברת על הלכות התורה ופורצת את גדרי חז"ל ושתבלה בנעימים לנצח בגהנום

למעלה