הלכות כשרות ביין

chocolategirl23

New member
הלכות כשרות ביין

אני חילונית גמורה שלא מבינה כלום בדת ויוצאת עם בחור דתי. אני מעוניינת לדעת מהי ההלכה (אם ככה קוראים לזה), לפי העדה האשכנזית - הפולנית לגבי כשרות ביין. האם זה נכון שכאשר מישהו שאינו שומר שבת נוגע בבקבוק יין פתוח או בכוס עם יין הופך אותם ללא כשרים (נראה לי שנקרא יין נסך) או האם במצב בו מישהו שומר שבת פתח את הבקבוק, כל אחד אחר יכול לגעת אחריו בבקבוק ובכוס עם יין? האם היהודי שומר השבת לא ישתה מכוס היין אם מישהו נגע בה והוא לא שומר שבת?

asaf2000

New member
תגובה

גוי או מחלל שבת בפהרסיא שנגע בבקבוק יין פתוח (שלא מכוסה בשני כיסויים לדוגמא הפקק ועוד כיסוי) אז היין אסור בהנאה (יין נסך). אם הם נוגעים בבקבוק כזה אז צריך לשפוך את הבקבוק ולא לשתות מהיין. אם היין\מיץ מפוסטר (מבושל) אז אין בכלל את הבעיות הנ"ל וכולם יכולים לגעת ולשתות מהיין.

chocolategirl23

New member
בהמשך לזה

אם היין כבר פתוח והוא נגיד עטוף במגבת או משהו כזה שמשמש כחוצץ, האם אז אפשר לגעת? מה דינו של יין שכבר נמזג לתוך הכוס? אמרו לי שזה וגם בקבוק שכבר נפתח על ידי אדם דתי נקרא "שיירי מזיגה" ואז כן אפשר לגעת. איך אפשר לדעת אם היין בושל/פוסטר, לא כל החברות רושמות את זה, לדוגמה רמת הגולן, רקנאטי וכד'?

אופירA

New member
מנהל
אם לא רשום מפוסטר

אז לא מפוסטר. אם מפוסטר - רשום מפוסטר.

amiryamiry

New member
יין שכבר נמזג לתוך הכוס

אסור בשתייה..אבל אשרייך חבר חילוני אולי גם את תתחזקי בעזרת השם?

למעלה