הלכות השילוב

07Luka

New member
הלכות השילוב

אשמח לשמוע על הקשר עם המשלבת-
האם היא מעדכנת אתכם ברמה יומיומית על ההתרחשות בכיתה?
איך? מיילים/ הודעות/ טלפונים?
מה תדירות הפגישות שלכם איתה?
האם יש לה הדרכה מקצועית? מה התדירות?
האם יש ישיבות נוספות עם המורים/ הצוות המטפל?

schlomitsmile

Member
מנהל
אצלנו הייתי בקשר רציף עם הסייעות/משלבות
(שני הגדולים שלי היו בשילוב יחידני) במייל,
ברמה של מספר מיילים בשבוע.
בעת הצורך דיברנו גם בטלפון.
הן קיבלו הדרכה שוטפת מהמתי"א,
מורת השילוב נפגשה איתן כל שבוע, לפי הצורך.
עם שאר הצוות נפגשתי בד"כ בתחילת סמסטר ולקראת סופו,
ומעבר לזה, שוב- לפי הצורך.

אני מדברת איתה בטלפון פעם פעמיים בשבוע

סתם כדי לשאול איך היה, לרוב אין בעיות. נפגשת איתה פעם ב...(גם כי אין צורך וגם כי אני מעדיפה טלפונים). היא מקבלת הדרכת ממורת השילוב של בית הספר (חטיבה). נפגשת עם הצוות בתחילת השנה ובסופה.

TikvaBonneh

New member
הלכות השילוב הן עניין של גאוגרפיה.

אני מהוד השרון.
המשלבת הייתה שולחת דיווח יומי לי ולמנחה.
תצפית של המנחה שילוב פעם בשבועיים.
ישיבת צוות פעם בשבועיים.

yuliyuli1

New member
זה מה שנהוג גם אצלנו

רק שבגלל שהגננת מפחדת מהמתי"א לא יהיו כמעט תצפיות של מנחת השילוב.

FOR THE LD

New member
ואצלנו

בכל יום הסייעת כותבת ב"מחברת קשר", ואם יש צורך והנושא או האירוע מהותיים, היא מתקשרת מיוזמתה על מנת להוסיף על מה שכתבה במחברת.
אני נפגשת איתה בישיבות צוות מצומצם או מורחב, וכן באירועים בית ספריים שבהם בני נוטל חלק (ערב שורשים, ערב מגמת מוסיקה וכיוצ"ב).
הסייעת מקבלת הדרכה ממדריכת מתי"א לתחום פידידי, ומן הפסיכולוג הפרטי של בני, שמתמחה בילדים ובנוער בספקטרום. היא מתקשרת אליו ומתייעצת איתו באופן חופשי.
אנו משתתפים בכל ישיבה אליה אנו מוזמנים במסגרת בית הספר, והסייעת נוכחת כמובן בכל ישיבה.
לשמחתי, הסייעת עצמאית, יוזמת, אכפתית, אסרטיבית (מול המורים), והכי חשוב - נשמה טובה.
ועכשיו אלך לערוך את כל הטקסים, ולומר את כל האמירות נגד עין הרע....

שרק תמשיך כך!

Navva

New member
אני שומרת בקשר רציף עם המחנכת

בכיתות הנמוכות עבדתי חלקית, אז היתי מגיע לקחת את בני לפחות שלוש פעמים בשבוע ואז מדברת עם המחנכת.
ואז גם היתי מדברת עם הסיעת.

לגננת / מחנכת יש בעיני וע"ס נסיוני משקל מאוד גדול בהצלחת השילוב.

בשנים האחרונות יש אצלינו מה שנקרה "מערכת" - מקובל לכל ילדי ביה"ס. לכול ילד יש דף בצורת מערכת שעות שבו כ"א ממורי הכיתה יכול לכתוב הערות טובות וגם אלו שלא. הכל מהכנת שעורים, דרך השתתפות בכיתה, התנהגות ועוד. כול יום שישי "המערכת" מודבקת במחברת וצריך להחזיר עם חתימה.

1אילת2

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

הלכות השילוב אצלנו הן תוצאה של התגייסות המערכת, שיתוף הפעולה וההתגייסות הכוללת שלי.
בכל יום הבאתי את בני לבית הספר ואספתי אותו משם ואז גם החלפתי מילה עם המשלבת בתקופות קשות נשארתי בבית הספר שעה לפני שנסעתי. פעמיים בשבוע שוחחנו טלפונית אחר הצהרים. פעם בשבועיים היתה פגישה כלל צוותית. בשבוע שאחרי המשלבת קיבלה הדרכה ממורת השילוב של בני. עקרונית, פעם בחודש היתה הדרכת סייעות במתיא אבל הסייעת שלנו לא הרגישה נוח שם. פעם בחודש וחצי הגיעה מדריכת המתיא לתצפית ושיחה קצרה עם המשלבת/ מחנכת.

Annie Hall

New member
אצלנו הקשר היה יומיומי

בכל ששת השנים המשלבים היו כאלה שאני גייסתי, ועבדו איתנו גם אחר הצהריים, אז הם היו מחוייבים מאוד אלי. קיבלתי בכל יום מייל דיווח על קורות אותו היום, ובשנתיים האחרונות, כשהעסקנו מנחה, במקום המיילים הם מילאו עבור כל יום טבלה לפי קטגוריות שהיא קבעה. לדוגמא: האם הוציא בעצמו את הספרים המחברות לכל שיעור, או שצריך היה להזכיר לו.

שוחחנו בטלפון בכל פעם שהיה צורך לעדכן, לשתף, ולהתייעץ, ופעם בשבועיים עשינו ישיבת צוות - הורים, מנחה, ומשלבים, שבא קבענו את היעדים הבאים.

את כיתה ז' אנחנו מתחילים בכיתת תקשורת בבי"ס רגיל, כך שכל הצוות הוא של בית הספר.

למעלה