הלכה למעשה

L a d y D3

New member
הלכה למעשה

היי, אני רוצה לשלב את המושג "הלכה למעשה" במשפט ונתקלתי בבעיה. אני לא יודעת אם אמור להיות "אבל" לפניו. יכול להיות שהניסוח בבסיסו לא נכון, אך בכל זאת ארשום את המשפט כפי שתכננתי לנסחו. "האידאולוגיה הציונית הוצגה כמיזוג תרבותי בין מזרח ומערב, (אולם?) כינונה הושפעה מן התרבות המערבית בלבד." אשמח לדעת השימוש במושג נכון למשפט, והאם אופן שילובו במשפט נכון, ודורש א-ב-ל או לא. תודה רבה מראש!

L a d y D3

New member
טעות, המושג נמחק מהמשפט- ניסוח חדש

"האידאולוגיה הציונית הוצגה כמיזוג תרבותי בין מזרח ומערב, (אולם?) הלכה למעשה כינונה הושפעה מן התרבות המערבית בלבד."

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשרי, אם כי הייתי מעדיפה סגנונית את "בפועל"

הוא משתלב לי טוב יותר בזרימה של המשפט. אגב, שימי לב שיש לך טעות בהתאם בין התואר לשם – כינונה הוא הכינון שלה, ולכן הושפע ולא הושפעה.

מוגג

New member
נראה לי שיש טעות בהבנת המושג.

במשפט שהצגת המילה המבוקשת היא "למעשה". "הלכה למעשה" - שילוב התיאוריה במציאות המעשית. "יש ללמוד את כללי העברית הלכה למעשה".

יאקים

New member
בוקר טוב לך.

איני מבין מדוע להכניס בכוח את "הלכה למעשה" במקום מילות הניגוד, המיעוט, ההסתייגות הפשוטות והטובות: אולם, אבל, אך, ברם, אלא ש... וכיו"ב. אילו רצית להשתמש בחלק הראשון ב"להלכה", היה מקום להשתמש באיבר השני של המשפט המאוחה ב"אך למעשה".... ואפשר להשתמש גם בתבנית "אמנם"......"אלא ש...(לעומת זאת.....וכיו"ב).

למעלה