הלכה? או מהשרוול???

הלכה? או מהשרוול???

סיפור שקראתי מאדם שאני מכירה אישית (אני עובדת מד"א)

לכל ברי הדעת : ברצוני לשתף אותכם בסיטואציה שנתקלתי בה אתמול בזמן הלוויה של חברנו מג"ר צחי כהן ז"ל אחראי תחנת קרני שומרון ,
ולהלן פרטי הדברים : צחי כהן ז"ל היה אחד החברים הטובים שלי , פטירתו הותירה חלל כבד אצלי ואצל כל אחד ואחד שהכיר אותו , בזמן הלוויה בעת הקבורה רציתי מאוד להשתתף במצוות כיסוי הקבר ( לכל מי שעדיין בספק אני גוי ובשפת אתמול "נוכרי") ,
שני חרדים שגם הם מתנדבים במד"א מנעו ממני לעשות זאת תחת הטענה שאסור לנוכרי להשתתף בכיסוי מת יהודי בזמן הקבורה ,
ומשם נשאלת השאלה האם מותר לנוכרי לעשות זאת ?
ולהלן התשובה : נתחיל מזה שכולי צער שאנשים דתיים ואפילו חרדים אינם בקיאים בדתם ובהלכות שהם הבסיס לדת ופוסקים על דעת עצמם ובלי שום ידע בסיסי ,
אז אני הנוכרי ארענן את הידע אצל כל אלה שלא יודעים בנושא זה וזה בעקבות שאלת רב לשלושה רבנים שנשאלה על ידי לפני כשנתיים והרצון שלי להשתתף במצווה אתמול נבע בעקבות ידע ובקיאות בהלכות ,
מותר לגויי לשאת מת יהודי בזמן הלוויה ולא פחות מזה גם מותר לו להשתתף בכיסוי הקבר ואפילו זה מצווה ,
ולידע כללי ישנו יום אחד בשנה שאסור ליהודי לבצע לוויה ולקבור יהודי אחר ומה שהיה נהוג בחו"ל שהגויים עושים זאת וזה ביום השני של ראש השנה ....
אז חבריי החרידים אנא מכם תעמיקו יותר בענייני דת ותחסכו מאיתנו אי נעימויות .....

המצב היום הוא שאפילו אנשים דתיים וחרדים שאמורים להיות בקיאים בנושאים כאלה במיוחד כשהם מתעסקים בזה לא יודעים את ההלכה

או אולי ממציאים הלכות ודינים מעצמם

מה דעתכם על אנשים שלוקחים את שרביט הרבנות ופוסקים הלכה שלא כתובה לעצמם ולאחרים

chocolada1

New member
תמיד היו אנשים

שלקחו את שרביט הרבנות ופוסקים הלכה למרות שלא יודעים כלום

אין צורך שהנכרי הנ"ל ירענן את הידע שלנו...

עם כל הצער והכאב שהוא חש, ועם כל זה שאכן אין "איסור" שהוא יכסה/יתעסק וכדו', בפירוש יש ענין שרק יהודי יתעסק בקבורה.

וכן, ידוע שיש את ר"ה (אגב, היום הראשון...) שנהגו שגויים יעשו חלק מהמלאכות, אך כל זה כדי שלא יתגנה ויסריח המת וכדו'.
וגם בזה יש דיעות שאם בכל אופן הלינו המת ליום השני, ומדובר באדם חשוב, שיקברוהו ישראל.

איני מכיר את הנפטר הנ"ל, או להבדיל בין החיים את שני המתנדבים החרדים ואת המתנדב הנכרי הנ"ל, אך מוטב שידע שיש מושג כזה שלא לתת לגוי להתעסק עם נפטר יהודי, ולא מומלץ לזלזל באותם מתנדבים שמנעו ממנו, כי מן הסתם יש להם מעט ידע בנושא...

וגם אם אין הלכה ברורה האוסרת, יש הרבה מנהגים בנושא קבורה, כל מיני חומרות שמשתנות מחוג לחוג ומעדה זו לאחרת, כך שלפני שמטיפים מוסר "לחבריי החרידים", ולפני שאתה "כולי צער שאנשים דתיים ואפילו חרדים אינם בקיאים בדתם ובהלכות שהם הבסיס לדת ופוסקים על דעת עצמם ובלי שום ידע בסיסי", יש לבחון לעומק את מה שאמרו לך.

והלואי ולא תדע עוד צער.

קליט

New member
רוב האנשים -הם אנשים טובים, יש להניח שהחבר`ה האלה התכוונו לטובה

יתכן שמותר לנכרי לכסות נפטר יהודי - אבל זה לא מומלץ . יתכן שהבחורים היו בספק אם הדבר מותר, והם בחרו להגיד לנכרי שזה אסור, כדי שדבריהם ישמעו .

למעלה