הלך לי מנוע

• פותח הנושא M.Z
  • פורסם בתאריך

M.Z

New member
הלך לי מנוע ../images/Emo7.gif

כן, גם לM.Z יש קצה גבול יכולת ליחס מזלזל ומפקיר. במסגרת הנסיונות שלי להוכיח כמה הM.Z זול לאחזקה ולא מצריך שום שימת לב ביומיום החלטתי לעשות עוד צעד נוסף בנושא החסכון , ושמתי למטרה להרגיל את האופנוע ליסוע גם בלי שמן, אני יודע שמנוע 2 פעימות מחוייב בשמן כדי לנוע, אבל הראש היהודים ממציא לנו פטנטים. הניסוי היה אמור להערך לאורך שלושה ימים שבמידה והניסוי היה מצליח במשך שלושה ימים הייתי יכול להכריז ש"מנוע 2 פעימות לא באמת חייב גם שמן בתערובת הדלק. לאכזבתי הרבה הנסיין לא הצליח לעמוד במשימה ולאחר יומיים וחצי ללא שמן , על כביש מס' 1 20 ק"מ מת"א נתפש לי מנוע תוך כדי נסיעה במהירות שמעט מעל המותרת. הצלחתי להניע את האופנוע (המנוע גם ככה הלך אז לבזבז גם גרירה על הפגר?) הגעתי למוסך, נעשה טיפול "עזרה ראשונה" והאופנוע עדיין נוסע, היום בבדיקת מעקב אצל הרופא ד"ר ג.ארנון - נקבעה הדיאגנוזה שאומרת "כרגע הלב עדיין פועם אך יש רעשים של גרדים שמסתובבים במנוע ונזק נגרם לצילינדר ולמיסב טלטל (הרינגים בסדר)" ועוד בפנים חמורות סבר הוא הודיע "תצפה ב-1000 ק"מ הקרובים לנורא מכל, וזה מוגדר כנס רפואי שהאופנוע אחרי 3 תפישות מנוע עדיין מצליח ליסוע ובאותה מהירות ובאותו כח כמו לפני הארוע לב, אבל נזק נגרם". לכן אני מפרסם פה בפורום את תוצאות הסקר להחכמת כל הנוגעים בדבר: 1)מנוע 2 פעימות צורך שמן ודלק במקביל. 2)מנוע 2 פעימות חייב שמן ודלק במקביל. 3)גם M.Z עם מנוע 2 פעימות חייב שמן ודלק במקביל. 4)אפילו M.Z עם מנוע 2 פעימות חייב שמן ודלק במקביל. 5) אחרי 3 תפיסות מנוע - המנוע הלך. 6) אחרי 3 תפיסות מנוע - המנוע הלך , אבל בM.Z הוא נותן עוד 1000 ק"מ להסדרי קבורה נאותים (איזה מתחשב הא?) 7) לא כל מה שרופא אומר הוא נכון (אני מקווה בכל מאודי להצליח להוכיח את זה). כל הכתוב מתייחס לניסוי שנערך על M.Z שנת 94 , אין להשליך מהניסוי גם על כלים אחרים, לקביעה חד משמעית לגבי הצורך בשמן, נדרשים כלים נוספים מדגמים ויצרנים נוספים להוות קבוצות מחקר. בכל מקרה - צריך לעשות מנוע (חריטה,בוכנה,טלטל, כמה גלגלי שיניים על הדרך , ואם כבר פותחים אז גם מחליפים קלאץ' ועוד מרעין בישין) מישהו שמע/יודע/מכיר/התוודע - לM.Z שמיועד לחלקים שניתן לקחת ממנו מנוע? אשמח לקבל מידע רלוונטי במסרים אישיים. בברכת חג שמח (וכשר למי שזה רלוונטי)

באבא2000

New member
משתתף בצערך

למען האמת, גם אני בקרוב טיפול די גדול עם האופנוע. אני צריך לשפץ קליפר כי שמן הברקס נגמר לי כל חודש והברקס הקידמי לא מגיב. הגלגל הקידמי שלי חלק כמו טוסיק של תינוק, וגם המנוע עושה רעשים מוזרים. נראה לי ששנינו נקנה לנו יחד איזה כלי אחרי תאונה ונפרק לו את הצורה. אגב, איך גדליה עובד בימים הקרובים?

M.Z

New member
אפשר ל"השאיל למטרות פירוק" את

האופנוע של MZ2TPOWER , הוא בחו"ל, וגם ככה עד שתתגלה ה"השאלה" נגיד שזה היה מזמן ומי בכלל זוכר.
אבל אם באמת תשמע על מישהו שרוצה למכור ב-0 כסף איזה M.Z שזרוק לו בגינה , נשמח לשמוע על זה. גדליה לא עובד בחול המועד, הוא חוזר לעבודה רק ביום חמישי הבא.

באבא2000

New member
בתכלס, אם לא נספר לו...

הוא הרי גם ככה לא ירגיש. גם אם תפרק לו חצי מהמכלול, האופנוע ימשיך לנסוע באותה צורה
על כל פנים, יש לי בעיה חמורה עם הברקס הקידמי שהולכת ומחמירה. הגעתי למצב שלא היה בכלל שמן. גדליה כל הזמן אמר - בוא נחכה לטיפול הבא. בקיצור, אתמול שמתי שמן והברקס חזר לאיתנו, אבל אני לא יודע כמה זמן זה יחזיק. אתה ומר לחכות עד יום חמישי הבא? טוב. חג שמח

M.Z

New member
../images/Emo13.gif כשאתה צודק.....................

אתה צודק. (כנראה כשאתה כותב יותר מדי סיפורים מופרכים קשה אחר כך לשכנע אנשים שעכשיו אתה באמת דובר אמת- מקרה קלאסי של "זאב זאב")

barakhalla

New member
אז רגע מה אתה אומר...?

שרצוי שאני אפסיק את ניסוי הסולר שאני מריץ על ה XT??

erlich

New member
הבטן מפרכסת לי!

אחד מוריד מנוע, השני הורס ברקסים... ומה איתי? :) אגב, אני מרגיש צורך להבהיר משהו, ואפילו נעשה את זה כמו שצריך: גדליה נתן לי כתב התחייבות לביטול עיקול, לא רימו אותי שם או משהו (למיטב מידעתי
) ולאחר הפסח (עקב השביתה) נעשה החלפת בעלות כדין. בינתיים אני מאוד מרוצה מהאופנוע שלשום נסעתי עם האופנוע פעם ראשונה הביתה, ההורים התרגלו אליו הרבה יותר מהר ממה שחשבתי, ואבא אפילו נתן לי יד בשיפוצים הפלסטיים (ראו הסבר שמייד יגיע). פעם ראשונה שנסעתי בכבישים מהירים ליותר מ-3 דקות. נורא נהנתי :) והאמת, בקושי 48 שעות לא נסעתי עליו ואני מתגעגע. כאילו אני חייב לסוע בו קצת, אפילו לא משנה לאן. אני חושב שאני מתחיל להבין אותכם
. כמובן שאיך שאני מגיע לישוב, אחרי נסיעה ארוכה ראשונה שעברה חלק (לגמרי!!!:) אני צריך לעלות על המדרכה. מדרכות זה גם ככה קטע שאני לא אוהב, משום מה אחרי שהגלגל הראשון עולה לי, אני נוטה לעצור את האופנוע, אינסטינקט פחד כזה. לא יודע למה, לפעמים אני מצליח לעלות את המדרכה אח"כ ולפעמים לא. כמובן שהפעם נפלתי בקול רעמה וכל השכנים ראו את הילד המופרע של המשפחה ההיא שהלך נגד ההורים וקנה אופנוע ועכשיו הוא גם לא יודע לסוע עליו כמו שצריך. הוינקר הימני התרסק לחתיכות. *א-ב-ל* לא נתתי לזה לעצור אותי. למזלי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) מישהו שבר לי את הוינקר האחורי ביום ראשון אז הבאתי איתי מעט חומר הדבקה. אז אחרי שעה עבודה יש לי שני וינקרים מחוזקים וחדשים להפליא. אפילו אני לא האמנתי שאצליח. מה שכן, אני באמת חייב להתחיל ללמוד על המכלולים המכנים ולא להנהן כמו דוגמנית בלונדינית שמסבירים לה על נוחסאת השורשים, כאשר מדברים איתי על הדברים האלו. אז למי שיש זמן, עצבים וMZ (פועל
), ובא לו להסביר לי קצת, בבקשה שיצור קשר? אבי צפה למסר בימים הקרובים. אולי אני אוכל לעזור. ארז.

למעלה