הלך הרדיאטור :(

הלך הרדיאטור :(

הסופר לנסר שלי התחממה בהההה פעם ראשונה בחיים שהשעון חום עובר את החצי... הלכתי לחבר מכונאי.. הוציא את הרדיאטור. הכל סתום ומלא זבל בפנים...צריך להחליף... אין נזק למנוע. בדקתי על רדיאטור מפירוק ורדיאטור חדש. מפירוק - 250 ש"ח. חדש באריזה - 540 ש"ח (האם המחיר סביר??? זה הכי זול שמצאתי). את העבודה חבר עושה אז המחיר לגביה לא רלוונטי... כמה ליטר נוזל קירור אני צריך לקנות (כולל מיכל עיבוי) ??? תודה מראש, תומר.

אם אתה מתכנן להשאר עם הרכב

עוד מספר שנים, לך על חדש. אם לעומת זאת אתה מתכנן להפטר ממנו בזמן הקרוב, לך על הפתרון הזול מכולם. ברר עוד, מה המחיר לרדיאטור חדש מקורי מהיבואן. יש רכבים בהם רדיאטור מקורי איננו יקר מהותית מרדיאטור תחליפי, אבל ההבדל באורך החיים של המקורי למול התחליפי הוא גדול למדי. וזה כדאי להשקעה (שוב למי שמתכוון להשאר עם הרכב שנים נוספות).

קודם כל תודה

דבר שני, אני מתכנן להחזיק ברכב לפחות עוד שנה-שנתיים. סה"כ אני מרוצה ממנו (שנת 95 יד שניה 122K). ניראה לי שבשביל עוד 300 ש"ח עדיף חדש לא ? ומה לגבי נוזל קירור ? כמה ליטר בערך צריך כדי למלא את הרדיאטור והמיכל ?

לא יודע כמה ליטרים בע"פ...

זה אמור להיות מופיע בספר הרכב - שם יש תחת specifications תת-סעיף המתיחס לכל הקיבולות של הנוזלים ברכב. חפש engine coolant capcity

*Trinity*

New member
תגובתך קצת צורמת לי

אנחנו כל הזמן מתלוננים שעובדים עלינו כשאנחנו קונים רכבים ואף פעם אסור לסמוך על המוכר. צריך לבדוק ברשם משכונות או whatever, לקחת לבדיקה ב"מכון אמין", לבדוק בדיוק מה רשום ברשיון ולהשוות לת"ז של המוכר וכו'... כאן בהודעתך אתה בעצם קצת מעודד את הבחור לבחור בדרך הלא אמינה. מה גם שאם האדם שיקנה ממנו את הרכב יקח לבדיקה ובבדיקה יזהו את העובדה שהרדיאטור חליפי וימיו ספורים, מין הסתם יורידו לו במחיר הרכב.

אריה700

New member
וגם תגובתך טרינטי

סליחה מדובר כאן ברדיאטור מיפירוק שתקין לחלוטין ובאחריות.{ולא בחליפי שימיו ספורים} או ברדיאטור חדש. לדעתי זה התיקון הרצוי ושצריך לעשות בשלב זה. לא מבין מה לא אמין כאן! שלך תמיד

*Trinity*

New member
לפי מה שנכתב

"אם לעומת זאת אתה מתכנן להפטר ממנו בזמן הקרוב, לך על הפתרון הזול מכולם." הסקתי שהרדיאטור מפירוק לא אמור להחזיק יותר מדי זמן.

ceyal

New member
../images/Emo45.gif

חבל. אחר כך אנשים באים לפורום עם דמעות וירטואליות ובוכים כמה המוכר שמכר להם א האוטו היה מניאק...

TomaC

New member
זה אוטו יפאני....

גם עם רדיאטור משומש הוא יחזיק לפחות עוד 16 שנים.

שי ז.

New member
זה בסדר. כשהוא יבוא למכור את האוטו

הבוחן יכתוב "מערכת קירור: רדיאטור גמור" ואז הוא יוריד מהמחיר את מחירו של רדיאטור חדש ולמעשה יפסיד הרבה יותר ממה שאם היה מרכיב רדיאטור חדש. במקרה הפחות טוב הרדיאטור המשומש ינזל, הוא לא ישים לב בזמן וימכור את האוטו אחרי החלפת מנוע.

למעלה