הלך הווינדוס?

pinguin5

New member
הלך הווינדוס?

התקנתי עכשיו אובונטו. התכוונתי להתקין אותו לצד חלונות. כשקראתי במדריך התקנה לא היה כתוב שצריך להגדיר גם מחיצה לווינדוס (והמדריך דיבר על מקרה שמתקינים 2 מערכות הפעלה במקביל). הגדרתי את כל המחיצות שצריך (3 מחיצות, כולל swap וכו') וכעת כשאני מפעיל את המחשב עולה לי רק האובונטו ללא כל אפשרות בחירה. האם הלך הווינדוס? ומה עם כל הקבצים והמידע? בר הצלה?

BravoMan

Active member
לא ממש ברור מה עשית...

בזמן שהגדרת מחיצות, האם מחקת משהו מהקיימות?

בכל אופן, פתח Disk Manager ותסתכל על מבנה המחיצות בדיסק.
זה יראה לך אם מחיצות של Windows עדיין קיימות.

אם אתה לא בטוח, צלם מסך ותעלה לכאן.

במידה והשמדת את מחיצת חלונות בתהליך ההתקנה, לא ניתן יהיה לשחזר את הקבצים באמצעים ביתיים.

pinguin5

New member
וואי

בהתחלה היו 2 מחיצות מוגדרות.. אבל שתיהן לא היו בשימוש (כשנכנסתי להגדרות היה רשום שלא בשימוש)
אחת גדולה לNTFS ואחת לכFAT32
כשניסיתי להמשיך בתהליך ההתקנה אז זה רשם לי שלא מוגדרת תיקיית שורש וכו' והתחיל לסבך אותי, אז פשוט הסתכלתי במדריך
וראיתי איך מגדירים את הספריות. מחקתי את2 הספריות שלא בשימוש והוספתי 3-4 ספריות ללינוקס
אתה אומר שהלך הכל? באיזה אמצעיים לא ביתיים כן אפשר לשחזר? ככל שאני אוסיף נתונים לדיסק אני אדרוס יותר נתונים לצמיתות?

BravoMan

Active member
צר לי, אבל ע"פ התיאור הזה השמדת לחלוטין

את התקנת ה-Windows שלך ואת כל המידע שהיה לך שם.

למעשה, מחקת את המחיצות של Windows ודרסת אותן עם מחיצות וקבצים של Ubuntu.

מעבדת שחזור מקצועית (לא חנות שכונתית שקוראת לעצמה מעבדה) אולי תוכל להציל לפחות חלק מהקבצים שלך, אבל מדובר בשרות מאוד יקר, אלפי שקלים וצפונה.

אני לא יודע לפי איזה מדריך עבדת, אבל או שהמדריך לא טוב, או שלא קראת אותו בתשומת לב ולא הבנת נכון.
בגדול, כשמתקינים Ubuntu תוכנת ההתקנה נותנת לך 3 אפשרויות:
1. התקנה לצד Windows
2. התקנה על כל הכונן במקום Windows
3. הגדרת מחיצות ידנית

אם היית בוחר באופציה הראשונה, לא היית צריך להתעסק עם מחיצות ולא היית מסתבך. תוכנת ההתקנה היית מגדירה הכל בעצמה ומשמרת את Windows.
אבל, נראה שבחרת באופציה השלישית.

כאמור, למעט שחזור מאוד יקר, אין מה לעשות כדי להציל את הקבצים שהיו לך ב-Windows. אם אתה מתכוון בכל זאת לנסות לשחזר, תפסיק את השימוש בכונן הזה מיד ולאלתר.
כל פעולה שתעשה במחשב יכולה להשמיד עוד מידע (אם בכלל נשאר מה להשמיד).

למעלה