הלך האלטרנטור. למה?

psichi

New member
הלך האלטרנטור. למה?

לחבר שלי (אני אישית לא נוגע בפחיות
) הלך האלטרנטור ב-205 שלו. זה מודל 94 1100 סמ"ק, אבל המנוע הוחלף לא מזמן לחדש - 98 1400 סמ"ק. הבנאדם לא זוכר אם המנוע הישן היה מוזרק או קרבורטור - אולי אתם יודעים? (כאמור... פיז´ו 205 מודל 94, 1100 סמ"ק) חוצמיזה, האם יתכן שהאלטרנטור הלך בגלל הבדלים בין 1100 ל-1400 של פיז´ו? הבנתי שיש איזה קטע של הזרקה חד נקודתית ורב נקודתית... זה אמור לשנות את צריכת החשמל של המנוע?
עוד משהו, אם אני כבר פה... במנוע הנ"ל... היצרן אומר לשים אוקטן 95, אבל הבנתי שזה בציר מזוהם. האם עדיף לשים אוקטן 98, או שאין הבדל? צודה, צביאל - שמקווה שלא בילבל לכם את המוח

itzik93

New member
מחלה ידועה

וזה לא ממש משנה מאיפה זה בא או למה זה קורה, זו תופעה מוכרת מאוד ב-205. אני חושב שאחד הדברים שתורמים לבלאי באלטנטור של ה 205 הוא החום - שמושפע כתוצאה ממיקום מסריח - בכל מקרה, לא משהו שחבר שלך צריך להתרגש ממנו. לגבי סוג הדלק - כל עוד למנוע טוב עם ה 95 (נוסע טוב, לא מצלצל) שישאר איתו. יום טוב איציק - שלא חושב שיש איזשהוא "בציר טוב" של דלק בארץ.

ממתי

New member
למה רק ב 205?

הייתה לי ג´וניור 7 שנים שעברה 90K ק"מ וחוץ מטיפולים שוטפים לא ראתה מוסך (אפילו קבל קלאץ´ לא הוחלף בה). קניתי 206 1400 חדשה והאלטרנטור הוחלף כבר אחרי 3 חודשים ו 2,700 ק"מ.

itzik93

New member
תקלה ביצור

זה לא אומר שתחליף אלטרנטור כל 3 חודשים/2700 ק"מ... תקלה ביצור זה דבר שקרה, קורה ויקרה... לכל יצרן, בכל מדינה. לגבי הג´וניור שלך - שוב, תלוי מה מי מו למה כמה ואיך... אין נוסחה מדוייקת לדברים האלה - מה שבטוח הוא ש ל-205 יש חיבה לאלטרנטורים ונגדי-מהירויות (מאוורר פנימי). איציק

גרמי

New member
בציר דלקים (נובו אוקטן 98?) ../images/Emo13.gif

נדמה לי שסיפרתי כאן על דלק ה 95 בתחנה מסויימת בכפר סבא בה הייתי מתדלק באופן קבוע. הדלק גרם למנוע ב 309 שלי לצלצל כמו משוגע, אפילו מעל 3000 סל"ד, בעוד שבמילוי בתחנות אחרות לא היו צלצולים כלל. אז ייתכן שהיה בציר גרוע ברשת, או רק בתחנה הזאת (שהיא, אגב, חדשה יחסית), אבל הנזק נעשה, ואני בתחנה הזאת לא ממלא דלק יותר.

be_roo

New member
תחנות דלק "טובות" ו"רעות"

ג´רמי, אתה לא היחיד שמבחין באיכות הדלק בין תחנות שונות. אין לי מושג במה זה תלוי, אולי במשקעים שבמיכלים (גם משקעי יצור במיכלים חדשים), בתכיפות האספקה לתחנה (כמה היא עמוסה). נדמה לי שכבר הזכרתי את זה, אבל אחי ואני, כבר שנים, דואגים למלא בתחנת סונול שבגלילות (חוף הסנדלר). המון אנשים מרימים גבה כשאני עושה עיקוף קטן בשביל להגיע לשם דוקא. אבל בכל פעם שיוצא לי למלא בתחנה אחרת (לעיתים רחוקות), והאוטו מתחיל לגמגם בבוקר, אני נזכרת למה זה שווה. התחנה הזו היא מהעמוסות שיש באיזור המרכז, יושבת על הצטלבות שני צירים ראשיים, ואולי זו הסיבה. לי זה לא משנה, התוצאות מדברות. SI
שיר, אוקטן 99 יותר טוב מ-98

חיים_K

New member
זו התחנה הגדולה ביותר בארץ

כך נכתב באחד ממוספי העיתונים בעבר. גם אני אוהב לתדלק שם, בעיקר בגלל היעילות והאדיבות של המתדלקים. לא יכול להגיד ששמתי לב להבדלים באיכות הדלק.

be_roo

New member
אכן, גם האוירה והשירות

בעבר גם היתה לי הצלחה עם תחנות של דור אנרגיה (לא תחנה מסויימת), אבל לפני 3 שבועות תדלקתי באחת מהן (לא היתה ברירה), וכבר למחרת בבוקר התחילו גמגומים. מזל שזה היה רק חצי מיכל. אחרי שני תידלוקים בגלילות זה נעלם, אם אין ברירה אני אתדלק במקום אחר, אבל התחנה ממוקמת נוח בשבילי (קרוב לבית ולעבודה) ואני משתדלת להגיע לשם לפני שאני אאלץ לתדלק חירום במקום אחר. ועוד משהו, יצא לי לתדלק שם את החיפושית השבוע, והמתדלק שאל אם לבדוק שמן, לא שמן-מים, שזה הבנתי נדיר למדי.

psichi

New member
אם כבר תחנות "רעות"

אז מחובתי ליידע אתכם על תחנה עם רקורד מוכח לאורך זמן של החדרת מים לדלק! סונול גן הפעמון בירושלים. פושעים. כבר מספר אנשים שאני מכיר "חטפו" שם בהזדמנויות שונות. אני מעדיף למלא באלון... זה נותן הרגשה כאילו נמצאים בטיול בצפון
ועוד מנסיוני על תחנות דלק: משאבות האוויר הדיגיטליות של "פז" הן הכי מדויקות (לפי מדיד עט-לחץ שאני מחזיק באופנוע) כמעט תמיד זה מדוייק על המילוי הראשון.

שי ©

New member
ועוד משהו לגבי סונול גלילות...

מדי לחץ האוויר שלהם מדוייקים ואין צורך להתעסק עם המד הידני. שי

B.M.F

New member
ומה עם המד הדיגיטלי..

שבתחנת דלק דור בצומת דרור ? הוא עז סילעית ? תנו לו קצת מחמאות ..

magician

New member
מי מכם לומד\למד כימיה-אגב דלק../images/Emo130.gif../images/Emo28.gif

תרשמו פטנט!!! על שם ה
- "טסטר איכות דלק" נראה אותכם עכשיו קשקשנים -לעבודה ,קיבלתם פטנט לא רשום ולפני שאני יצליח לרשום אותו יש לכם הזדמנות פז!!!

גרמי

New member
מצטער אבל לא הבנתי על איזה תחנה

אתם מדברים... באזור הזה אני מכיר סונול מיד אחרי הרב-מכר, לפני מחלף הסירה כשבאים מדרום. אני מכיר סונול חצי קילומטר אחרי המכללות כשנוסעים דרומה לכיוון תל-אביב. לאיזה מהם התכוונת? או שמא יש עוד אחת שאני לא מכיר?

למעלה