הליקובקטר פילורי

הליקובקטר פילורי

אובחן אצלי החיידק הנ"ל , מה לעשות , קיבלתי אנטיביוטיקה , המליצו לי על נטילת המוצר הבא ע"מ "להחזיר" חיידקים טובים לקיבה, אשמח על דעתכם ,

hal767

New member
תשובה שנתתי בעבר לשאלה זהה

החיידק מתקיים היכן שיש לו תנאי קיום. התנאים הם פסולת ורעלים שמקורם בתזונה גרועה. כל המזונות מהחי, הפרזה באכילת עמילניים, שתיית אלכוהול, אי שמירה על צירופי מזון וכד' גורמים לתסיסות וריקבונות בקיבה ובמערכת העיכול, והתוצרים הינם קרקע טובה להתפתחות החיידק הזה, ובעצם גם של אחרים. הריגת החיידק באמצעות רעל אנטיביוטי אינה פותרת את הבעיה. כל עוד ישארו גורמי הבעיה, הבעיה עלולה לחזור [כפי שקורה בהרבה מיקרים]. סילוק גורמי הבעיה באמצעות מעבר לתוכנית תזונתית צמחונית נכונה יהוו פתרון שורשי. החיידק אינו הבעיה. הוא רק סימפטום שלה. המדאיג הוא שנוצרו תנאים לקיומו בקיבה, ותנאים אלה הם הגורמים לנזקים ולמחלות שונות. לכן הנכון הוא לא להרעילו בתרופות [המרעילות את כל הגוף במקביל], אלא להעזר בתזונה נכונה כדי לאפשר לגוף לנקות את מערכת העיכול מהפסולת.

תודה, אם כך ...

אם כך אני מבין שישנם מוצרים שונים פרוביוטים ומחברות שונות, שמתי דגש על חברת Maxi Health שנדמה לי שמוצריה אורגנים, כיצד להחליט איזה מוצר לקחת ? תודה

hal767

New member
לא הבנת את הנקודה

התשובה שלי היא להסדיר את התזונה שלך לכיוון הצמחוני האורגני, בהתאמה אישית לך. אני מדגיש שאינני בעד תוספים, כולל אלה שהזכרת.

אבל, מה שציינת

כמצע להתפתחות החיידק ופריצה של המחלה נמצא אצל חלק ענקי באוכלוסיה, סימן שתזונה לקוייה היא לא הגורם ולכן גם לא הפתרון, הסיבה שהזה התחיל אצל פלוני אבל לא קיים אצל אלמוני היא שונה. ואיך אפשר לדעת מה היא? למה לא לחסל את החיידק ע"י איזו שהיא תרופה ורק אז לדאוג שהוא לא יחזור? נשמע כמו איזה דרך יסורים מפותלת שיכולה להיות קצרה יותר ולמנוע לא מעט סבל. ואני מניח שאתה בודאי תתקן אותי. המממ

hal767

New member
אכן אני מתקן

אין טעם להרעיל את הגוף ברעל מיותר, כדי שניתן להשיג את המטרה בלעדיו. תזונה צמחונית נכונה פותרת את הבעיה בתוך זמן קצר. למה הבעיה קיימת אצל האחד ולא אצל השני? כי כל גוף עובד אחרת, ואין משווים בין האחד לשני. כל מקרה הוא מקרה בפני עצמו, וזה נכון לגבי כל המחלות.

מקבל את דבריך למרות הסתירה הפנימית-

אתה מציע אותו טיפטול לכולם, למרות שאצל כל אחד הגוף עובד אחרת..... נכון-כל מי שתיפול לא לבנה על הראש יצטרך מיון(נגיד) אבל למה אתה חושב ששינוי תזונתי הוא המפתח לכל הבעיות, כמעט ומשתמע מדבריך שמי שאוכל נכון לא סובל מכלום, למרות שלא נראה לי שזה מה שאתה טוען. השאלה שלי היתה רטורית, רק כדי להמחיש את הנקודה הזאת שלא עברה, לעומת זאת עניין הטיפול בסמפטומים קודם לסילוק הבעיה מהשורש הובהר היטב ואני בגישה של המנהלת(לא זוכר את הניק כרגע). שסילוק הסמפטום יכול לעזור בטיפול הבעיה. יותר מזה ייתכן ובלי סילוק סמפטומים לא ניתן לטפל בבעיה.

hal767

New member
אין סתירה פנימית

החוכמה ברפואה נכונה היא להתאים את כל עקרונות הדרך למקרה ספציפי. כך גם ברפואה הטבעונית. תזונה היא דבר מאד חשוב, אבל היא אינה מהווה את כל תורת הבריאות. טבעונות הייג'יניסטית אינה עוסקת רק בתזונה, אלא בכל הקשור לחיי אדם. טיפול סימפטומטי הקשור בתרופות רעילות אינו מרפא את שורש הבעיה, ולפעמים התרופות מסוכנות יותר מהמחלות. קיים טיפול סימפטומטי שאינו קשור בהרעלת הגוף בתרופות, ובהחלט ניתן ואפילו רצוי להעזר בו. בעיקרון, אין קשר בין הטיפול בסימפטום לפתרון שורשי של הבעיה. כלומר, ניתן לפתור בעיה גם ללא טיפול בסימפטום שלה. כשהבעיה תיפתר גם הסימפטומים יעלמו. שיקול הדעת הוא בהתאם למקרה. אני לא אומר שאין מיקרים שחייבים לתת תשובה לבעייה סימפטומטית. לדוגמה, אם אדם סובל מכאבי תופת כתוצאה מבעיה כלשהי, בוודאי שאי אפשר להשאירו כך, ויש מקום לטפל באמצעות משכחי כאבים. יש גבול כמה אדם יכול לסבול, אבל זה לא שייך לפתרון אמיתי של בעייתו.

שוב מסכים אבל מסתייג

ומקווה שהנימה הקיצונית לא אור לפניך. כי אתה קצת זורע פחד. רעלים,להרעיל,לפגוע. נכון, אנטיביוטיקה היא לא מוצר שהגוף צריך לצרוך כדרך קבע. אבל לזעוק-"אתה מרעיל את עצמך", זה קצת נשמע כמו טיפול בהפחדה. מה עם נימה רגועה יותר,פייסנית,זורמת..... ואני לא אומר את זה כדי להתווכח עם האמיתות שיש בתשובתך, אבל אתה יוצר אנטגוניזם ואני אסביר את עצמי, נניח ואמא מביאה את בנה לטיפול אצלך (או אפילו את עצמה)ושומעת על כל הדברים הרעים שהיא עשתה ועושה לילדיה(או לעצמה) קבלת הדרך שאתה מציע היא בעצם קבלת כתם שחור מאד על איכות ההורות שלה. לא כל אחד כל-כך מיואש כדי להסכים עם דברי הלהט האלו. או שאישיותך כובשת וממיסה לבבות שאין אפשרות לעמוד בפניה אלא לכרוע ברך ולקבל הכל..... מקווה שרוח הדברים הובנה.

hal767

New member
לא זכור לי שמישהו נבהל ממני אי פעם

בכל אופן איש לא ברח ממני. הגישה שלי היא חיובית עם הפנים קדימה, כי את העבר לא ניתן לשנות, את העתיד כדאי לנסות לשפר.

0 אור 0

New member
העובדה שמחלה מתפרצת אצל אדם מסויים

יכולה לנבוע מגורמים רבים ושונים, פיזיים ורוחניים כאחת. אתה יכול לראות זאת בדוגמא יותר טובה של שפעת, שלמרות היותר מחלה מידבקת, וכולם נחשפים גם לוירוסים וגם לקור, בכל זאת אינה תופסת את כולם. ברפואה המשלימה יש גישות שונות, חלקנו חושבים כי במקרה אקוטי עדיף לטפל קודם בסימפטום (למשל להפטר מהחידק באמצעות האנטיביוטיקה) ואז להכנס לטיפול עומק, אחרים חושבים שצריך מהתחלה לטפל רק באמצעות הפתרון ההוליסטי - וזו דרכו של האל שהמליץ על טיפול בתזונה טבעונית, בסופו של דבר כל הדרכים יובילו לבריאות טובה יותר, וכל אדם צריך לבחור את הדרך המתאימה לו

מסכים ,

מה שהחלטתי הוא כדלקמן : מאחר ובדרך כלל אני אוכל אוכל בריא ( לא צמחוני אבל חלקו אורגני ), ומאחר ונתגלה אצלי החיידק שטופל ( ואני מקווה שחוסל ) באמצעות אנטיביוטיקה, אשלים קבלת חידקים ידידותיים מתוסף מזון ספציפי כעת , ובעתיד , אקח תוסף מזון עם חידדקים ידידותיים באופן קבוע על מנת שהחיידק לא יחזור, ( ושיפור מאזן החיידקים בכיבה/מעי ). אני מתבסס על העובדה שנתגלה החיידק דווקא אצלי למרות שעל פניו אני בסדר עם התזונה + כושר+ משקל וכו',

מה בין אנטיביוטיקה לבין תוספת פרוביוטית ?

אני לוקח אנטיביוטיקה ותרופה נגד דלקת בקיבה, הומלץ בפני לקחת תוספת פרוביוטית ע"מ "להחזיר" את החיידקים הידידותיים לגוף, הגיוני , אך האם נטילת אנטיביוטקיה ועוד תרופות נגד החיידק לא נוגדת את התוספת הפרוביוטית שאני לוקח ? האם אין סתירה כאן ? שלא לדבר על ההוצאה הכספית ברכישת כדורים - תוספי מזון פרוביוטים שמושמדים ע"י האנטיביוטיקה... תודה לעונים.

יופי, עלית על זה

לכן אומרים שכדאי לקחת את הפרוביוטיקה אחרי נטילת האנטיביוטיקה, ולא בו זמנית. אגב, אני בעד טיפול הוליסטי כמו שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור, דברים כאלה. יש סיבה לכך שהקיבה יצאה מאיזון, וכדאי לטפל בה כדי שהבעיה לא תחזור. בהצלחה

שאלה נוספת בק"ע חיידק הליקובקטר פילורי

לפני כשבועיים סיימתי עם האנטיביוטקות, לפני מספר ימים סיימתי עם ה"אומפרדקס" ( נגד דלקות וכו' ) מתי כדאי לבדוק שוב אם החיידק "הושמד" - יש לי הפניה לבדיקה לתאריך עתידי ? תודה

למעלה