הליפקס

carinav

New member
הליפקס

שלום לכולם!
יש לי ברשותכם מספר שאלות - אני יודעת שהן כבר נשאלו, אבל מצאתי תשובות מלפני כמה שנים, אני רוצה לוודא שזה עדיין עדכני:
אנחנו נמצאים בתהליך הגירה וכבר בשנה הבא בע"ה אמורים להגר להליפקס.רציתי לשאול מספר שאלות:
1. אנחנו משפחה עם שני ילדים -בת 6 וחצי ובן שנתיים ותשע (בשנה הבאה). רציתי לשאול אודות בתי ספר וגני ילדים. מה המחירים פחות או יותר, שעות פעילות והאם מספקים אוכל לילדים.
א. הילדה שלי הולכת בשנה הבאה לכיתה א', האם בקנדה יהיה כדאי לשלוח אותה שוב לכיתה א' כדי שתלמד את השפה ותוכל להתאקלם טוב יותר או שכדאי להרשם לב' על פי הגיל - מה אתם ממליצים?
2. האם בדפורד וקלייטון פארק עדיין נחשבות השכונות הטובות או שמשהו השתנה?
3. מה מחירי השכירות שם ומה זה כולל?
א. מה אתם ממליצים לשכור דירה מהארץ לפני שמגיעים או שעדיף להגיע לשם ולחפש במקום?
4. מה קורה עם רשיון הנהיגה הישראלי, האם יש צורך לעבור שוב טסט או שאם מוציאים רשיון בינלאומי זה מספיק?
5. תעסוקה - מה הם התחומים הפופולאריים שם ואם (אני מקווה שמישהו יוכל לענות לי על זה) תחום בריאות הנפש ו/או תחום הנוער נדרש שם (אני קרימינולוגית קלינית ועובדת בתחום בריאות הנפש של צעירים)?
6. מה יוקר המחייה שם ומהו, פחות או יותר, הסכום ההוצאה חודשית ממוצעת של משפחה בת 4 נפשות כולל גנים, דירה וכד' (אני שואלת הכל בממוצע, כי זה ברור שזה משתנה ממשפחה למשפחה)?
7. שמעתי שרכבים יד שנייה אינם יקרים, אבל הביטוח כן, האם זה נכון?

טוב, יש לי עוד מלא שאלות, אבל אם מישהו יוכל לענות לי על הרשימה הזו - או חלק ממנה זה יעזור מאוד!
תודה מראש

תשובות להרבה שאלות

. אנחנו משפחה עם שני ילדים -בת 6 וחצי ובן שנתיים ותשע (בשנה הבאה). רציתי לשאול אודות בתי ספר וגני ילדים. מה המחירים פחות או יותר, שעות פעילות והאם מספקים אוכל לילדים.
א. הילדה שלי הולכת בשנה הבאה לכיתה א', האם בקנדה יהיה כדאי לשלוח אותה שוב לכיתה א' כדי שתלמד את השפה ותוכל להתאקלם טוב יותר או שכדאי להרשם לב' על פי הגיל - מה אתם ממליצים?

בתי הספר הציבוריים הם חינם, בדרך כלל בית ספר לא מספק אוכל והילד מביא לאנץ' בוקס מהבית. אני הייתי רושם אותה לכיתה על פי הגיל, וסומך על מורה ה ESL, שילמד אותה מהר, אבל השיקול של לנסות להכניס אותה שוב לכיתה א' הוא לגיטימי מאד. הסיכוי שיסכימו לכך הוא קלוש. אבל אם תחליט שזה חשוב ותתעקש, המערכת בסוף מתכופפת.

2. האם בדפורד וקלייטון פארק עדיין נחשבות השכונות הטובות או שמשהו השתנה?

בעיקרון טיב השכונה מושפע ומשפיע על טיב בתי הספר ומחירי הנדל"ן זה מן משולש בלתי ינתק כזה. בדוק את ציוני בית הספר אצל פרייזר. בתי ספר בינוניים יכולים להתגלות כטובים, מבתי ספר חלשים הייתי מתרחק. בדוק ב MLS את מחירו של בית עם 4 חדרי שינה בגודל של 2200 רגל רבוע. השכונה שבה הבית הכי יקר תהיה בדרך באיזור הרישום של בית הספר הציבורי הכי טוב. אבל זה בלי אחריות....מציע שתיצור קשר אם הבחור שיש לו בלוג בטאג ליין שגר בהליפקס. הוא בטוח מכיר יותר טוב ממני.

3. מה מחירי השכירות שם ומה זה כולל? בדוק בקרייג ליסט וקיג'ג'י, בפרובינציות האטלנטיות ה MLS משמש בעיקר למכירות ופחות לשכירות, האטלנטיים הם חסכנים ידועים.
רק בטורונטו ופרבריה שוק השכירות העיקרי הוא ב MLS.

א. מה אתם ממליצים לשכור דירה מהארץ לפני שמגיעים או שעדיף להגיע לשם ולחפש במקום?

אני לא יודע מה סיטואציית העבודה שלך, הייתי מגיע בתחילת הקיץ ושוכר לחודש חודשיים
באתר כמו https://www.airbnb.ca/ מנסה לצור קשר עם ישראלים שכבר גרים בהליפקס ומנסה להבין מה טוב בשבילי.

4. מה קורה עם רשיון הנהיגה הישראלי, האם יש צורך לעבור שוב טסט או שאם מוציאים רשיון בינלאומי זה מספיק?

יש צורך לעבור שוב טסט תוך 60 או 90 יום מהלנדינג.

5. תעסוקה - מה הם התחומים הפופולאריים שם ואם (אני מקווה שמישהו יוכל לענות לי על זה) תחום בריאות הנפש ו/או תחום הנוער נדרש שם (אני קרימינולוגית קלינית ועובדת בתחום בריאות הנפש של צעירים)?

בעיקרון בכל תחומי העבודה הסוציאלית יש מחסור בעובדים. חפשי ב ג'וב בנק מה הדרישות, ובאיזה איגודים את חייבת להיות חברה במסגרת משרות פנויות שאת בטוחה שאת מתאימה להם. כשתגלי את זה תתחילי במהירות ליצור קשר עם האיגוד המתאים כדי לראות איך את מקדמת את הרישום, יש כאן הרבה ניירת, ולפעמים צורך בקורס או קורסים לאוריינטציה.

6. מה יוקר המחייה שם ומהו, פחות או יותר, הסכום ההוצאה חודשית ממוצעת של משפחה בת 4 נפשות כולל גנים, דירה וכד' (אני שואלת הכל בממוצע, כי זה ברור שזה משתנה ממשפחה למשפחה)?

זה מאד משתנה, אבל בעיקרון 5000 דולר לחודש יספיקו למגורים בשכירות בדירה, לתשלומי חשבונות מכולת ורכב. זה לא חיי פאר אבל אפשר להסתדר. שכר הדירה כולל תמיד את המס המוניציפלי לעיתים קרובות גם את החימום והמים, ולפעמים גם את החשמל. בבית צמוד קרקע זה יכול רק את הארנונה. בכל בית יהיה 4-5 מכשירי חשמל כלולים שכירות: תנור, מקרר מכונת כביסה ומייבש כביסה ולפעמים גם מדיח, בדירות תמיד יהיה מקרר ותנור, בהרבה מקרים בדירות מכונת כביסה ומייבש יהיו מופעלות מטבעות וזה עוד 100 דולר לחודש בהוצאות למשפחה עם 2 ילדים.

7. שמעתי שרכבים יד שנייה אינם יקרים, אבל הביטוח כן, האם זה נכון?

כלי רכב זולים וטובים. ביטוח? כל פרובינציה זה אחרת. חפשו באינטרנט יש שם מנועי חיפוש של ביטוחים תקישו פרטים (ביושר) ותקבלו מושג על הפרמייה. באונטריו זה 500 דולר לחודש לרכב אחד ושני נהגים בשנתיים הראשונות אחר כך זה יורד חצי.

קליטה נעימה בהאליפקס.

למעלה