הלילות הפכו סיוט

עלמה55

New member
הלילות הפכו סיוט

יש לי ילדה בת שלוש ותינוקת בת 4 חודשים שישנה עדין בחדר ההורים. לאחרונה החלה ביתי הגדולה לנדוד בלילות היא מתחילה משינה עמוקה וטובה על הריצפה ובמשך הלילה עוברת למיטת ההורים . אנחנו לא רגילים בכך ולא מעוניינים להתרגל. כשאני מדברת איתה על כך היא עונה לי שהיא לא תפריע לי לישון כלומר היא לא מתכוונת בכלל להתאמץ ולהשאר במיטתה. אנו מעבירים אותה חזרה למיטה מספר פעמים בלילה. האמת שאני מבינה אותה היא מרגישה שהיא לבד ואנחנו יחד עם התינוקת .... תחושה לא נעימה ולכן אני לא מתעמתת איתה בנושא ולא כל כך מדברת עליו. מה צריך לעשות? כיצד להפסיק את ההסתובבויות בלילה??? האם כדאי לעבור לישון על ידה? תודה ויום טוב

הלילות יכולים להיות תענוג אילו...

שלום רב, המשפחה עוברת תהליך התאמה והסתגות למבנה משפחתי חדש. בתך בת השלוש עוברת מפנה דראמטי בחייה. החוזה הבלתי כתוב שלכם איתה הופר באחת עם כניסת התינוקת הביתה. מבלעדיות, מרכזיות ותשומת לב מלאה היא נדרשת להתחלק את המשאב שנקרא הורים עם אחות "לא קרויה" מבחינתה. שאלות רבות לגבי אהבה, העדפת התינוקת, המקום הבטוח שלה במשפחה מסתובבות בקרבה ומדירות שינה מעיניה. ההתנהלות שלכם מספקת לה תשובות. למשל, התינוקת ישנה אתכם, בחדרכם משמעותו מבחינתה: שהיא חשובה, רצויה, אהובה ומועדפת על פניה. במקרה זה לא יעזרו דיבורים, הסברים וכיו"ב. מה עושים? טקס/מסיבה בה מעבירים את שתיהן ללינה בחדר משותף. בברכה, עינת גבע.

למעלה