הלילה שני משחקים

Rapgamer

Well-known member
טורונטו- בוסטון גיים 5
אם למדנו משהו מהסדרה עד כה זה שלבוסטון יש margin for error יותר גדול מאשר לראפטורס, שצריכים את הכוכבים שלהם 45 דקות למשחק כדי לנצח בקושי. מצד שני היתרון הזה לא התבטטא מספיק בשני המשחקים האחרונים, אנחנו כבר במאני טיים של הסדרה, נראה מי תשמור על רמת ביצוע גבוהה יותר.

קליפרס- דנברר גיים 3
הציפייה היא לניצחון משכנע של הקליפרס, זה אומר שדנבר מגיעים בלי לחץ ויכולים רק להרוויח.

Rapgamer

Well-known member
בוסטון מביסה את טורונטו
תצוגה הגנתית פנטסטית של הסלטיקס, שהצליחו להגביל את משחק ההתקפה של טורונטו לריבוי זריקות קשות, חסמו נתיבי מסירה, כפו איבודים.
הם היו הרבה יותר טובים ועצרו את טורונטו על 11 נקודות בלבד ברבע הראשון, כמה מהן הגיעו בריב' התקפה. הסלטיקס הגיעו לזריקות טובות, הם פחות פגעו ברבע הראשון אבל בשני הזריקות כבר נפלו וזה היה מבוא ל-30.
שתי החוליות הפחות טובות של בוסטון בהגנה עשו עבודה מעולה. אני מדבר על קמבה שהחיסרון ההגנתי העיקרי שלו הוא סייז, אאלא שואן פליט אפילו יותר קטן ממנו וקמבה עובר טוב בחסימות ומקשה עליו להגיע לסל. בנוסף אליו תייס היה מצוין בחילופים מול הגארדים של הראפטורס, שחסר להם סקורר מבריק באחד על אחד כך שתייס יכול להתמודד איתם ממש בסדר.

בצד השני של ההמגרש קמבה הצטיין, הצליח להגיע לעומק הצבע של טורונטו בזכות כדרור וזריזות מצוינים, קלע בפנים וסידר שלשות פנויות לשאר. הנעת כדור טובה של הסלטיקס פירקה את ההגנה האיזורית של טורונטו, וונאמייקר פגע משלוש וג'יילן בראון היה יעיל כפינישר מכל טווח, כולל הדאנק הזה על הראש של אנונובי:

טייטום סיים את המשחק באחוזים נמוכים אבל הייתה הרגשה שהוא מגיע לזריקות שהוא רוצה. לפעמים רצה לקחת מבטים קשים.
נרס ניסה ללכת עם הרכב סופר סמול עם סיאקם ב-C, אלא שהוא הפסיד ברים פרוטקטשן יותר מאשר הרוויח בהתקפה. איבאקה בסדרה התקפית טובה. גאסול איכשהו נהיה נגר הוא לא מצליח לקלוע משום טווח, כולל לייאפ שעלה אליו מוזר והחטיא.

לסיכום ניצחון מאוד משכנע של הסלטיקס, שאמורים לגמור את הסדרה במשחק הבא.

Rapgamer

Well-known member
הקליפרס מנצחים את דנבר במשחק צמוד
אחד הדברים שבלטו לגבי הקליפרס בעונה הרגילה זה שהם מתנהלים כמו קבוצה שכבר לקחה אליפות, עם on/off switch. ולא רק שזו קבוצה שלא זכתה בשום דבר, הם גם מרשים לעצמם לעלות למשחק פלייאוף בסיבוב השני כשהסוויץ' על off.
במחצית הראשונה דבר שרפו אותם בבק דור, נכנסו בקלות לצבע מבלי שהגיעה עזרה, לקחו ריב' התקפה ללא בוקס אאאוט, אפילו השיגו דאנקים איזה 3 פעמים במשחק ממסירות אאוטלט גדולות של הג'וקר (לאחר dead ball). זו הייתה דנבר במיטבה.
ככל שהמשחק התקדם ההגנה של הקליפרס התהדקה. ברבע השלישי זה עדיין לא היה מספיק כדי לעצור את יוקיץ' שתפר אותם בפיק אנד פופ ובכניסות אגרסיביות לסל. זובאץ' היחיד בקליפרס שמסוגל לשמור עליו בפוסט (בערך), את הארל הוא אוכל גם בפנים וגם בחוץ. מייקל פורטר ג'וניור היה טוב בכניסות שלו לסל ובריב', התקפה, דוגמה להמחשה:

הקליפרס לא ממש פגעו מבחוץ רוב המשחק והתעקשו ללכת פנימה, זה אמנם יצר איבודים מול ההגנה המכווצת של דנבר אבל הם השיגו נקודות מהעונשין.
הניצחון הזה רשום על שמו של ג'ורג' שהיה היחיד בקליפרס שפגע משלוש, הוא שמר טוב מאוד על מורי ורשם את משחק הפלייאוף הכי טוב שלו השנה. עדיין הוא הרג אותי ב-3 המהלכים הראשונים שלו במשחק- כמעט איבוד מהדריבל, עוד כמעט איבוד מהדריבל, איבוד מהמסירה.
דנבר ממשיכה להביא עזרה ולצופף על קוואי, היא מעדיפה להפסיד את המשחק מבחוץ מאשר מבפנים, בצדק מבחינתה.
ברבע האחרון הקליפרס לחצו על הכדור, הביאו עזרה בטבעת, עשו רוטציות טובות. דנבר עדיין הגיעה לכמה מבטים טובים שלרוע מזלה הלכו החוצה, אבל הם איבדו את ה-easy stuff שהיה להם בפתיחה. נעצרו על 19 נקודות ברבע האחרון ובפרט על 10 נקודות ב-8 הדקות האחרונות.

בסיום 113-107 לקליפרס. נתון המשחק- 10 זריקות עונשין בלבד לדנבר.
ג'ורג' הוביל עם 32 נקודות. קוואי לא במשחק מבריק אבל רשם 23-14-6 עם כמה מסירות מעולות לזובאץ' והארל מתחת לסל.
בדנבר יוקיץ' במשחק גדול 32-12-8. פורטר ומונטה מוריס היו נהדרים מהספסל. ג'מאל מורי לא פגע הערב, הוא היה חסר להם בדקות הקשות לקראת הסיום.
סך הכל משחק מעודד מבחינת הנאגטס אבל הם היו חייבים לנצח אותו כדי לשמור על עצמם באיזושהי עמדה לעבור. הסיכוי הכי טוב שלהם הוא שהקליפרס ימשיכו לחפור לעצמם בורות בפתיחה.

Krit123

Well-known member
דנבר - קליפרס

ההבדלים בין ההתקפה בפתיחה לעומת הסיום הם תהומיים. התפיסה הרווחת היא שאם אנחנו מקבלים את מורי ביום סביר אנחנו לוקחים את זה, אולי אפילו בקלות.
לדעתי הייתה מסירה אחת יותר מידי לגראנט בקלאץ' (ששיחק 42 דקות), הם ממש עזבו אותו. יוקיץ' היה צריך להיות אגרסיבי, ללכת עד הסוף, אפילו להחטיא קצת.
ובכלל, לא ראיתי שיפור ממשי בתגובה שלנו בדאבל על ג'וקר, ואם הוא מקבל את הכדור בפוסט בסוף שעון כמו שציינתי משחק קודם, המהלך אבוד, כמעט מלכודת מתוכננת.

מונטה מוריס לא באמת חתך לסל באגרסיביות כמו שהוא פשוט זז קצת, אז קיבל בערך 4 מסירות פנימה. אין לי מושג מה קרה לתנועה שלנו בהתקפה.
הם די זנחו את הבליץ (בפיקאנדרול) על מורי בפתיחה שאפשר ליוקיץ' יתרון מספרי, מנגד אנחנו לא משכילים לנצל את כושר הקליעה הנדיר של קוואי מבחוץ. 1-6 לשלוש, 26.7% בפלייאוף, אם זה לא הזמן לעבור מתחת לחסימות אז מתי? ספרתי פעמיים שהובילו להחטאה, תנו לו לפחות לשים אחת לפני שאתם חוזרים לאותה אסטרטגיה.
עם הזמן הוא למד את הכיסוי שלנו ומוצא את זובאץ/הארל לשתיים קלות בצבע. מכעיס... כמובן שיש דקות שברור שלג'וקר אין אוויר לשמור, אם היינו יכולים לשלב אזורית היינו חוסכים נקודות קלות.

דנבר: 8-10 מהקו.
מונטרז הארל: 7-10 מהקו. מקווה שנמשיך לנצח את המאבק הצמוד הזה.
לא צריך לספר לי שאף אחד אצלנו לא יודע לסחוט עבירות או מקבל כבוד מהשופטים, אבל זה כבר מוגזם, עלה לנו במשחק.
אנחנו מקבלים שריקות ניחומים בתחילת המהלך ולפני שהגענו לבונוס, לאחר מכן – נאדה, גרזן לראש לא יעזור. פטריק בברלי העז לאחר המשחק להעיר על הפלופינג של ג'וקר. התגובה קרעה אותי מצחוק.

לא פייר לקבל הופעה יעילה בטירוף מ-PG. 12-18 מהשדה?! יותר אסיסטים מאיבודים?! פירק אותנו, העובדה שנשארנו באזור מרשימה.

אני רק מקווה שג'וקר יישאר בריא בהמשך, היה לו סטרץ' במחצית הראשונה של 4 איבודים (7 במשחק) בכמה דקות, 3 מהם ברצף שהובילו לסלים במעבר וקיצצו את היתרון שבנינו. בשלב מסוים הוא היה כל האיבודים שלנו, אני חושב שהיינו ביחס מטורף של 17-0 באסיסטים עד אז.
כשפורטר ג'וניור הולך לריבאונד התקפה וזז בלי הכדור הוא תמיד משחק טוב, חבל שמהלך אחרי הדאנק הנדיר הוא עלה לשלשה קשה בפינה שגראנט היה פנוי לגמרי מתחת לסל.
בכלל כשהספסל עלה הגברנו את הקצב, חבל שאנחנו לא עושים את זה גם עם החמישייה, אנחנו משיגים יותר ממה שציפית במעבר (בינתיים).

אולי אני משלה את עצמי, אבל לא מרגיש לי שאנחנו כל כך רחוקים. אם האריס ממשיך ביכולת הזאת (הגנה גדולה ותרומה יציבה בהתקפה - 10 נקודות/6 אסיסטים) והיה לנו את ברטון כשיר, אנחנו קרובים בהרבה ממה שחשבתי תחילה. הרבה קשור לקליפרס האמת, הם לגמרי beatable באופן כללי.
דאט סייד, כל הפסד צמוד שמלווה בריבוי דקות הוא מבוא לבלואאוט מבחינתי.

למעלה