הליכון- שאלה..

מי אני7

New member
הליכון- שאלה..

רציתי לשאול..מה עדיף לעשות 8 קילומטר הליכה על מהירות 7.0 בהליכון
או 4 קילומטר ריצה במהירות 9.0..?

מחפשת בעיקר לשרוף שומנים...

תודה רבה לעונים !

ככה

החישוב לשריפת קלוריות בריצה הוא משקל הגוף כפול המרחק, ללא תלות במהירות. אם את שוקלת 60 קילו ורצת 4 קילומטר תשרפי 240 קלוריות.
בהליכה שאינה הליכה מהירה מאד (מעל 8 קמ"ש) את תשרפי 0.7 מהקלוריות ששרפת לו רצת את אותו המרחק.
כלומר אם היית הולכת 4 קילומטר הייתה שורפת 168 קלוריות. וב-8 קילומטר זה כפול 2 שזה 336 קלוריות.

רק שימי לב שאת ה-4 קילומטר ריצה הייתה עושה ב-26:40 דקות.
בעוד שאת ה-8 קילומטר הליכה את עושה במשהו כמו 68:30 דקות.

אני הייתי הולך על הריצה מכמה סיבות.
א. זה כיף.
ב. את יכולה להשתפר. אם היום את רצה רק 4 קילומטר בתוכנית אימונים מסודרת תוכלי תוך מספר שבועות להגיע ל-10 קילומטר ומשם השמיים הם הגבול.
ג. ריצה שורפת פחות זמן מהליכה, היא פחות משעממת ויש לה ערך משל עצמה.

אם המטרה שלך היא חיטוב (יופי) אז בעדיפות ראשונה זה האימונים האן-אירוביים. עליהם אסור לוותר ושהמטרה היא חיטוב ויופי.
אם אין זמן לאירובי אז להשיג את הגרעון הקלורי על ידי תזונה.

מי אני7

New member
!!!!

תודה רבה על התשובה !!!!

אם ככה זה לא באמת משנה הליכה או ריצה??...

השורה התחתונה היא הקילומטר והקלוריות...?

כי בריצה משום מה מרגיש לי יותר אימון, יותר זיעה, יותר מאמץ...

לגביי הסיבות שלך לריצה...אני מסכימה שזה יותר כייף (במיוחד הסיפוק בסוף)
ודרך מי אפשר לבנות תוכנית אימונים מסודרת כזאת שתשפר לי את ההשגים ובאמת אצליח להגיע ל10 קילומטר רצוף? (נשמע כחלום בלתי אפשרי)

ושוב תודה על התגובה :)

חלום מאד אפשרי

נכון, מה שבאמת חשוב זה כמה קילומטרים הזזת את עצמך והמהירות לא משנה.

זה כן משנה אם זה ריצה או הליכה כי בריצה את מעלה גבוה יותר את מרכז הכובד מה שצורך יותר אנרגיה.
ולכן בריצה של 4 קילומטר במהירות 10 קמ"ש תשרפי יותר קלוריות מאשר בהליכה של 4 קילומטר במהירות של 6 ק"מש.

לגבי תוכניות אימון, תומר גמינדר המלך טרח לתרגם את כל תוכניות האימון של המאמן האמריקני האל היגדון לעברית (הוא אפילו שינה ממילים לקילומטרים.)
תראי בקישור כאן
http://halhigdonmarathontraining.blogspot.co.il/p/blog-page_20.html

אם את רצה היום 4 קילומטר אז אין שום סיבה שתוך כמה שבועות את לא תרוצי 10.
אני לא רואה שום סיבה ששנה - שנה וחצי מהיום לא תרוצי מרתון שלם.
כמוך, יש עשרות אלפים שחשבו שזה חלום לא אפשרי, אבל אחרי כמה שבועות זה הפך להיות מציאותי מאד

Indego

New member
פיבונצי, אתה אדם נבון, אבל אל תרשום סתם דברים

למי שמתאמן בתדירות גבוהה על מנת לשרוף שומנים (לצורך העניין 3-4 ריצות בשבוע), מרחק של 10 ק"מ רק יוביל לשחיקה של הגוף, ולנזק.

המרחק האידאלי הוא 5 ק"מ, ושילוב עם תזונה נכונה.

אם ניתן לשלב בין יום ריצה ליום שחייה, זה השילוב האולטימטיבי.

שכן, במידה והשרירים נתפסים לאחר הריצה, הם משתחררים במהלך השחיה.

כמובן שהבסיס להכל זה תזונה נכונה.

MidNight Flame

New member
מאיפה השטויות האלה?

מי החליט ש5 ק"מ הוא מרחק אידיאלי? מה רע ב3? 4? 6?
אין דבר כזה "אולטימטיבי" אין "אידיאלי"
ואפשר גם בלי אירובי בכלל, נטו דרך תזונה.

ואללה, במשך כמה שנים

רצתי בערך 3-4 פעמים בשבוע מרחק של 6-12 ק"מ. לא שחיקה ולא נעליים. הכל עובד טוב גם היום.

אם מישהו ירוץ 5.3 ק"מ הוא גם יזיק לעצמו?
זה ליצנות להתקבע על מספרים כאלה או אחרים, כל אחד מתאמן בהתאם ליכולותיו וסגנון החיים שלו.

EPOC

אני ממליץ לך לגגל את ראשי התיבות האלה.
כמו שנכתב מעליי, פעילות במאמץ גדול יותר שורפת סך הכל יותר קלוריות מאשר מרחק דומה או זמן פעילות דומה.
אפשר להתאמן בצורה כזאת שאחרי סוף הפעילות קצב שריפת הקלוריות בגוף יהיה גבוהה יותר מאשר הרמה הנורמלית לאותו בן אדם. האפקט הזה יכול להמשך עד 48 שעות אחרי סוף הפעילות.
אם המטרה היא שריפת קלוריות ושומן נטו, ללא מטרה של להשתפר בריצה או בסיבולת לב-ריאה אז הייתי מאד ממליץ להתאמן בצורה שתפעיל את האפקט הזה כמה שיותר.
כמובן שגם זה יוביל לשיפור בסיבולת הלב-ריאה אבל כנראה שפחות מאימוני ריצה/שחיה שמיועדים למטרה זו.
בנוסף, לא חייבים לרוץ. יש עוד המון תרגילים שאפשר לעשות שיכולים להביא לשריפת קלוריות לא פחות ואפילו יותר מלרוץ על הליכון.

זה נושא מאד מעניין ואני ממליץ מאד לקרוא על זה. אם המטרה היא לשרוף שומן אז זו הדרך הכי אפקטיבית להגיע אליה.

תיקון למשפט הראשון

פעילות במאמץ גדול יותר שורפת סך הכל יותר קלוריות מאשר מרחק דומה או זמן פעילות דומה בעצימות נמוכה/בינונית.

מי אני7

New member
מממ

תודה על התגובה...אבל לא כ"כ הבנתי למה הכוונה...

כתבת..אפשר להתאמן בצורה "כזאת"...כשאתה אומר כזאת..למה אתה מתכוון..?

ואיך יוצרים למעשה את האפקט הזה שלאחר האימון מחזיק בקצב גבוה של שריפת קלוריות בגוף???

אם ככה אי אפשר לשרוף שומן בהליכה של 8 קילומטר כמה פעמים בשבוע? עדיף לרוץ גם אם זה יהיה 4 קילומטר?

---->

אני לא יכול לתת לך מתכון או תכנית אימונים. כמו שכתבתי, אני רק מציע לך לקרוא על העקרון הזה שראשי התיבות שלו זה EPOC - excessive post oxygen consumption.
זה לא שזה סוד גדול פשוט אני חושב שאם תקראי בעצמך אז תקבלי מזה הרבה יותר וזה יהיה נכון ומדוייק יותר מאשר שאם אני אתמצת את הנושא בכמה שורות. יש כמה וכמה מחקרים שנגישים באינטרנט ואם את רוצה אז גם יש סרטוני יו טיוב שמסבירים את העניין.

לשרוף שומן זה מונח כללי ולא מדוייק כל כך. הרי כל פעילות שהגוף עושה מצריכה אנרגיה כולל לנשום ולישון. אז כמובן שהגוף שלנו "ישרוף קלוריות" בהליכה של שמונה קילומטר כמה פעמים בשבוע. וזה מצויין למי שקשה לעשות יותר מזה או למי שלא יכול/רוצה לעשות פעילות בעצימות גבוהה יותר ולמי שיש הרבה זמן.
הנקודה היא שבפרק זמן קצר יותר אפשר לגרום לגוף לשרוף יותר קלוריות.
בפעילות בעצימות נמוכה או בינונית (הליכה מהירה בשביל מישהו אחד יכולה להחשב כפעילות בעצימות גבוהה לעומת מישהו אחר שלו תיחשב כעצימות נמוכה) הגוף שורף כמות מסויימת של קלוריות ובסוף הפעילות, גם אם היא היתה יחסית ארוכה, שעה שעה וחצי הגוף יחזור למצב בסיסי יחסית מהר. בפעילות בעצימות גבוהה וגבוהה מאד לגוף לוקח יותר זמן לחזור למצב הבסיסי הזה ובמשך הזמן הזה "שריפת הקלוריות" תהיה גבוהה יותר.
זה הסבר ממש על קצה המזלג על העקרון הזה.

הנה סרטון שנותן סקירה כללית : [URL]http://youtu.be/vFeb4CgBiE8[/URL]

ממליץ שוב לקרוא לבד עוד על הנושא.. :)

למעלה