---->
אני לא יכול לתת לך מתכון או תכנית אימונים. כמו שכתבתי, אני רק מציע לך לקרוא על העקרון הזה שראשי התיבות שלו זה EPOC - excessive post oxygen consumption.
זה לא שזה סוד גדול פשוט אני חושב שאם תקראי בעצמך אז תקבלי מזה הרבה יותר וזה יהיה נכון ומדוייק יותר מאשר שאם אני אתמצת את הנושא בכמה שורות. יש כמה וכמה מחקרים שנגישים באינטרנט ואם את רוצה אז גם יש סרטוני יו טיוב שמסבירים את העניין.
לשרוף שומן זה מונח כללי ולא מדוייק כל כך. הרי כל פעילות שהגוף עושה מצריכה אנרגיה כולל לנשום ולישון. אז כמובן שהגוף שלנו "ישרוף קלוריות" בהליכה של שמונה קילומטר כמה פעמים בשבוע. וזה מצויין למי שקשה לעשות יותר מזה או למי שלא יכול/רוצה לעשות פעילות בעצימות גבוהה יותר ולמי שיש הרבה זמן.
הנקודה היא שבפרק זמן קצר יותר אפשר לגרום לגוף לשרוף יותר קלוריות.
בפעילות בעצימות נמוכה או בינונית (הליכה מהירה בשביל מישהו אחד יכולה להחשב כפעילות בעצימות גבוהה לעומת מישהו אחר שלו תיחשב כעצימות נמוכה) הגוף שורף כמות מסויימת של קלוריות ובסוף הפעילות, גם אם היא היתה יחסית ארוכה, שעה שעה וחצי הגוף יחזור למצב בסיסי יחסית מהר. בפעילות בעצימות גבוהה וגבוהה מאד לגוף לוקח יותר זמן לחזור למצב הבסיסי הזה ובמשך הזמן הזה "שריפת הקלוריות" תהיה גבוהה יותר.
זה הסבר ממש על קצה המזלג על העקרון הזה.
הנה סרטון שנותן סקירה כללית :
[URL]http://youtu.be/vFeb4CgBiE8[/URL]
ממליץ שוב לקרוא לבד עוד על הנושא..
