הליכוד במילכוד

בני ברק

New member
הליכוד במילכוד

מפלגת השילטון המושחתת שלום רב. קיצצתם בתקציבי הביטוח לאומי כי אין כסף למדינה,וחייבים לצאת מהמיתון. ייקרתם את מחירי החלב,הביצים והלחם כי המצב קשה. והיום בג"ץ החליט להרוס עשרות ק"מ של הגדר. קראתי שכל ק"מ זה מיליון ש"ח. תעשו את החשבון חברי פורום הליכוד ותגיעו לעשרות מיליונים שבעצם הלכו לריק ולהבל,בגלל מחדל של מקבלי ההחלטות בהנהגת המדינה. גם קיבלתם ביקורת בנלאומית על הפקעת קרקעות,וגם אתם עכשיו הורסים את כל מה שבניתם. למי זה הועיל? למה זה טוב? אם ראש הממשלה היה מתייעץ עם יועץ משפטי,ועורכי דין לפני בניית הגדר היה נמנע נזק תדמיתי וכספי למדינת ישראל! אבל לליכוד זה לא מזיז! כבר יש דיווחים שפקידי משרד האוצר מתכננים את ה"גזרות" הבאות לתקציב השנה החדשה. ולעזאזל העניים-שישלמו! מושחתים-נמאסתם

בוא נראה מה אתה היית עושה

עם היו מפרידים אותך מהאדמה שלך.... זה שכל הצמרת הפוליטית מושחתת לא חדש לנו ולצערנו הם האנשים היחידים עליהם אנו חייבים לסמוך . נראה לך שלא הייתי בוחרת בממשלה יציבה יותר אחידה יותר? מה לעשות תמיד צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה,למרות שאני מבינה את הכעס. אגב נראה לך שלליכוד זה לא מזיז ? היית בביטחון מלא אומר שלצמרת השמאלנית זה כן מזיז? עליק.

בני ברק

New member
אני מתייחס רק לדרך קבלת ההחלטות

איני מתייחס לעצם ההחלטה של בניית הגדר. כך או כך דרך קבלת ההחלטה צריכה להיות ברורה ולא ברברית. יועץ משפטי לממשלה לא נועד כדי לסגור תיקים פלילים לראש ממשלה,הוא נועד בין היתר גם ליעץ לראש הממשלה מה ואיך לעשות מההיבט המשפטי. בדיוק כמו שמזמינים את צמרת מערכת הביטחון כשרוצים לקבל החלטה מסויימת שנוגעת לביטחון המדינה.

Robert Peterson

New member
לא חייבים לסמוך.והם גם לא היחידים

במחנה הלאומי יש המון אנשים ראויים לאימון, מוכשרים ,הוגנים וישרים.מה שחייבים לעשות זה אירגון מחדש של המחנה הלאומי ולא תמיכה אוטומטית ללא תנאים בגלל שכאילו אין ברירה .והקריטריון הראשון בבחירה האלטרנטיבית הזאת היא נאמנות לעקרונות האידיאולוגיים של התנועה ,להחלטות מוסדיה ולהכרעות משאל חבריה.ואם חלק של המנהיגות סטו מהעקרונות האלה -חייבים לדרוש מהם לחזור לאידיאולוגיה המקורית של תנועת הליכוד ולא לפעול בדרך דיקטטורית ובזילזול בכל.ומה שלא ניתן לשנות - חייבים להחליף. בדרך הדמוקרטית, כמובן! לא יודעים איך לעשות את זה? תתיעצו עם אחרים."מרבה עיצה- מרבה תבונה " PR [email protected]

רונאל1

New member
מיהם אותם ל"ו צדיקים במחנה הלאומי

שהינם "אנשים ראויים לאימון, מוכשרים ,הוגנים וישרים" ?! אני לא מצליח לחשוב על אחד למעט לנדאו וגם הוא עונה רק על 3 מהארבעה הנ"ל (אני לא חושב שהוא מוכשר).

Robert Peterson

New member
לנדאו אמין ועקבי שלא נמכר ולא נשבר

הוא גם מוכשר וישר אפילו ללא שום השוואה לאחרים.המנהיג לא צריך להיות מומחה בכל תחום - לזה יש צוותים מקצועיים וקבוצות עבודה.זמנים של מנהיג בודד בצמרת נגמרו.מה שחשוב זה כושר עמידה ואמונה בצדק דרכנו. אבל עוד יותר מזה זה יכולת לעבוד עם אנשים והתחשבות לזולת בבא זמן נתמוך בו ובאנשים מסוגו.

רונאל1

New member
אוקיי, מצאנו צדיק אחד בסדום

מיהם ל"ה הצדיקים הנותרים בהם נתמוך בליכוד? אנשים ישראים, הגונים, מוכשרים, עקביים, אמינים וכו'? אני בספק אם אתה יכול למצוא עוד כמה אפילו בודדים כאלה ומצד שני במפלגה של 40 מנדטים צריך 40 כאלה, ולא מספיק 2-3 כמו שיש כנראה (אולי) בליכוד.

Robert Peterson

New member
משימה סטטיסטית מעניינת!

אבל יכול להיות כדאי להתחיל לחשוב אחרת : כמה צדיקים מ2 המחנות העקריים צריך למצא על-פי אותם הקריטריונים כדי שנוכל להרכיב " נבחרת לאומית" ראוייה לאימון ומה הם אמצעי מייון וסינון הנדרשים כדי לפסול את אלה שלא מתאימים בתנאי שלא ינתן קביעות אוטומטית לאף אחד. בדרך זו יכול להיות נוכל לחזור לדמוקרטיה אמיתית וגם " העיר לא תוחרב".

רונאל1

New member
נראה יותר כמו Mission Impossible

ראשית, צריך למצוא צדיקים במפלגת השלטון. לא יעזור למצוא צדיקים באופוזיציה מקרב העבודה או מר"צ על אף שיש הרבה יותר כאלה שם בהשוואה לליכוד. אמצעי סינון: 1. נסיון ניהולי בן 8 שנים לפחות על מנת למנוע מכל מיני מלצריות / דוורים וכו' חסרי כל נסיון ניהולי להגיע לעמדות של ניהול המדינה. לא צריך מנכ"ל בכיר לשעבר, מבחינתי גם מנהל מסעדה זה מספיק העיקר שניהל משהו בחיים שלו. 2. נסיון ציבורי בן 5 שנים לפחות בהתנדבות או בשכר בארגונים חברתיים, מוסדות ממלכתיים או מלכ"רים שונים. 3. נבחר בפריימריס בלבד ולא במסגרת קומץ חברי מרכז אינטרסנטים. 4.מגבלת הוצאות קמפיין לח"כ בודד (גם אם הוא מיליונר ורוצה להשקיע יותר) של 1 מיליון שקל כדי למנוע מכל מיני דודי אפלים להשתלט על נבחרי שלטון מהליכוד ומש"ס. 5. לא משנה באילו תפקידים יכהן, לא יוכל לבצע שום מינוי פוליטי למעט חריגים בודדים בלבד שהם בגדר משרות אימון אמיתיות כמו עוזר/ת פרלמנטרי/ת, דובר/ת, מזכיר/ה. 6. ח"כ לא יכהן יותר מ-2 קדנציות (אלא אם נבחר ברוב מיוחד בתוך מפלגתו וכך יוכל להמשיך ולכהן 2 קדנציות נוספות). אני חושב שהרשימה הלא מושלמת הנ"ל, הייתה מנפה סדר גודל של 37 מתוך 40 חברי הכנסת של הליכוד.

רונאל1

New member
מסכים לגבי נווה

חולק על ישראל כץ. הוא יותר מדי עסקן מכדי להיות ח"כ טוב.

Robert Peterson

New member
זה לא חייב להיות אותם הפוליטיקאים!

הרעיון המרכזי של דמוקרטיה תקינה הוא יכולת העם להחליף את השלטון במועדים ובמהלכים דמוקרטיים על פי הערכותם של אותם המנהיגים וחובת הנבחרים וממונים לתפקידים בשלטון מכומי וכלל לאומי לדווח לבוחרים על מעשיהן ונפרדה ברורה בין הרשויות.מכל העקרונות האלה נשאר כמעט כלום במשטר פוליטי ישראלי. הפוליטיקאים תופסים "קביעות" ומזלזלים בכל.הבוחרים שבחרו במנהיגים מסוימים מגלים למחורת היום שאלה שהם בחרו בהם בגדו בבוחרים ויותרו על כל העקרונות שעליהם ביססו את משא הבחירות. למעשה היום בישראל קימות רק מוסדות דמוקרטיים ואין דמוקרטיה .הדוגמאות הכי מעודכנות לכך הן התנהגות ראש הממשלה הנוכחי כלפי מפלגתו הכרעות המלאל חבריה ורצון הבוחרים שהעלו אותו השלטון והכרזה האחרונה של נשיא בית המשפט העליון אשר הצהיר ששלטון החוק ( כלומא הרצונו האישי )קודם לשלטון הרוב!!

רונאל1

New member
רק חבל שאין דמוקרטיה בליכוד

כי את "הנבחרים" המושחתים וחסרי הכשרון והיכולת בוחר מרכז הליכוד ולא בוחרי הליכוד. חוץ מזה בוא לא נשלה את עצמנו - הליכוד לא יחליף 90% מהחכ"ים שלו בתוך מערכת בחירות אחת כלומר מובטחת לנו מפלגה מושחתת לשנים רבות.

Robert Peterson

New member
פנו מקום למושחתים אחרים

לאלה "שקנו את השלטון" בכסף- כדברי יועץ המשפטי, לאלה העבירו הסכמי אוסלו בשיטות " שוק מיצובישי". לאלה שבנו מערכת פרוטקציה וחסות פוליטית לחברי מפלגתם, לאלה הסתחו בפלילים לא פחות מהשליטים הנוכחים. " תנו לשמש לעלות " ממש deja vu!

אני דווקא שמעתי שהורידו מיסים

אה... נכון... זה לאלו שעובדים. אתה כנראה לא עובד.

רונאל1

New member
כן, כל פועל בישראל יקבל 20-50 שקל

יותר בנטו שלו בזכות מה ששמעת. אומרים שהשיאנים יגיעו אפילו לתוספת של 150 שקלים. וואו. שגעון. לדעתי תהיה פה חגיגת קניות בחודש הקרוב.

בני ברק

New member
הורידו מיסים?!?

בכמה כסף מתבטא הורדת המיסים? 60 ש"ח? 120 ש"ח? ממשלת ישראל כבר לקחה פי 200 אחוז את הכסף מראש. 1)מס על תוכניות החיסכון-זה קצת יותר מ100 ש"ח... 2)יקור תחבורה ציבורית-אנשים שעובדים צריכים להגיע לעבודה וישלמו עוד 100 ש"ח יותר בדרך לעבודה. 3)יקור הלחם האחיד הביצים והחלב-העובדים צריכים לאכול.. והיום הם ישלמו יותר על אותן מוצרים 4)ביטוח בריאות התעדכן-העובדים ישלמו יותר כדי לשמור על בריאותם. ועוד ועוד אבל מה איכפת לליכוד-העיקר שיצאו בכותרת-שהעובדים מקבלים עוד 20 ש"ח זה טוב לחלק ממצביעי הליכוד שלא מבינים כמה הליכוד דופק אותם!

um21

New member
קצת תשובות

1)אם אתה חוסך זה אומר שאתה מוציא פחות ממה שאתה מרוויח אתה לא מסכן 2)ייקור התחבורה הציבורית נובע מגליית מחירי הדלק בעולם בזה הליכוד לא אשם בזה אשמים הערבים החברים שלך 3)מוצרי היסוד התייקרו בצורה מאוד מתונה ומי שאוכל רק לחם ביצים ושותה רק חלב במשך חודש שלם הייקור יסתכם בעשרים שקל בהורדת המס הוא ירוויח יותר אז תפסיק לבלבל את המוח כואב לך שלראשונה מאז עליית רבין לשלטון המשק הישראלי עולה על פסים נכונים

בני ברק

New member
תשובות לא מספקות

1) אם אזרח שעובד חוסך כסף כדי שבעתיד לעת זיקנה יהיה לו איך לחיות בכבוד ובלי להיזדקק לחסדי אחרים זה לא אומר שהליכוד צריך לקנוס אותו על כך. לא כל מי שחוסך כמה שקלים הוא עשיר מופלג. 2)התחבורה הציבורית עלתה בגלל שהמיסוי על מוצרי הבנזין גבוה לאין ערוך.אם ליטר בנזין עולה נניח חמש שקל-3 וחצי שקל לוקח בנימין נתניהו לקופת האוצר. והעלייה היא כדי שיגדל קופתו של מר נתניהו. הרי עכשיו צריך להרוס את הגדר על פי החלטת בג"ץ וכל ק"מ של הגדר עלתה לי ולמשלם המיסים מיליון שקל... 3) מוצרי היסוד שעלו כוללים פרות וירקות, ביצים, וחלב, כשאני כותב חלב אני מיתכוון על כל מוצרי החלב למינהם! זה כולל מעדן,אשל, גבינה צהובה וכו' 4) איני חסיד של ממשלת רבין,ובטח שהערבים הם לא חברים שלי. דווקה אני מקבל רושם שעוד מעט הערבים יקבלו מהליכוד איזה מתנה שהם כל כך רצו... את כל עזה עד 2005 במתנה, כניעה לטרור.

למעלה