הליכוד - אסון

תומר09

New member
הליכוד - אסון

במקום להעביר כסף לאנשים שאין להם בית וצריכים לאכול כל יום מהפח זבל, הליכוד מעביר מיליונים להתנחלויות. תגידו לי - זה נראה לכם הגיוני? אתם באמת חושבים שמגיע לכם להנהיג עוד 4 שנים?

eviv

New member
מצתרף לשאלה

הליכוד הוכיח שהסדר המדיני שלא לא נכון עשירים לפני עניים התנחלויות לפני מחוסרי בית למה הליכוד צריך לשלוט עוד 4 שנים עם הוא לא הוכיח את עצמו בתור מפלגה הדואגת לרוב העם

Zack DA

New member
תשובה

ההתנחלויות עומדות היום במצב ביטחוני קשה מאוד. רובו המכריע של הליכוד תומך בהנחלויות האלו ולכן אנו נשקיע את מירב המאמצים כדי לטפח את המתנחלים והישובים ביש"ע. יש, כמובן, לעזור לעניים אך לא ע"י קצבאות אלא ע"י יצירת מקומות עבודה נוספים תוך כדי ליברליזציה והפרטת המשק.

צודק../images/Emo45.gif

המתנחלים הם אלה שהכי סובלים פה במדינה הזאת.. ועוד לקחת מהם כסף ולתת לאנשים שחלק מהם יושבים בבית ובמקום לחפש עבודה,רק מתבכיינים,ויש הרבה כאלה. אז הם שילמו הכי הרבה קורבנות,וצריכים לתת להם את הגיבוי ואת התמיכה המלאה.

Dawson girl

New member
אמממ.....

לפי דעתי המצב הבטחוני חשוב, צריך להעביר כסף להתנחלויות אבל צריך גם לשפר, או לפחות לנסות, את המצב הכלכלי. יש אנשים שאין להם מה לאכול, אזרחים ישראליים, יהודים, והם חשובים לא פחות. תחשבו על זה... בייי נעמי

eviv

New member
למה צריך התנחלויות???!

מה יוצא לנו מההתנחלויות? סתם עוד חיכוכים לא נחוצים בין אזרחים לחיילים דברים היוצרים ייאוש הרי לא נגדיל יותר את המדינה עם ההתנחלויות כולם יודעים שהם יפונו, השאלה מתי? לי לא ממש משנה הדת של האזרחים במדינה שלנו אני לא חושב שיהודי יותא טוב ממוסלמי בכלל דת זה לא דבר שאתה בוחר אם להאמין או לא אתה נולדת לזה שמעי ההשקעה בשטחים נעשית לפי הסדר העדיפות הלאומית אם ההתנחלויות יותר חשובות מאנשים שאין להם איך לחיות ואין להם מה לאכול אל תשקיעי בהם אין פלא שישראל מקום לפני אחרון בעולם בפערים חברתיים הרי אין השקעה בתשתיות במקום זה משקיעים בהתנחלויות ולא ממסים את הבורסה

eviv

New member
לא אמרתי לקחת מהם כסף

אמרתי שלא צריך לבנות בשטחים במיליארדים ולקחת את זה מההתיעלות של המשק צריך לתת כסף לפי גופות??? מה הקשר לזה שהם סובלים (250,000)16% = מובטלים כרונים מובטלים שלא מחפשים עבודה זה רק 16% זה לא חצי ואפילו לא רבע הנתון הזה לקוח מהדוח של הועדה למען הפערים החברתיים

eviv

New member
מסכים איתך

מסכים איתך שההתנחלויות עומדות במצב ביטחוני רע אני אבל לא חושב שהפתרון למצב הוא הישארות בשטחים הדבר הזה מיותר הן מבחינה כלכלית והן מבחינה ביטחונית אין ספק שצהל יוכל יותר לשמור על גבול שהוא לא כולל סיעופים מיותרים ומובלעות שלא נותנות לא יתרון טקטי אי אפשר לעזור לעניים רק בקיצבאות צריך גם להכשיר תשתיות וההכשרה עולה כסף וכסף חסר בגלל השקעה מיותרת בשטחים *למה המדינה צריכה לבנות בתים בשטחים המתנחילים לא רוצים לגור שם אז המדינה צריכה לתת להם בתים ?(300 מיליון ש"ח)

Zack DA

New member
המתנחלים לא רוצים לגור שם ?

זו מדינה דמוקרטית - הם היו יכולים ללכת אם הם היו רוצים...

eviv

New member
לא כל כך....

אתה לא יכול ללכת ולבנות בבית איפה שאתה רוצה המדינה צריכה לאשר לך זה נקרא :"קווי מתאר איזוריים"

Zack DA

New member
הם יכולים לעבור לגור בכל מקום שהם

...רוצים, והם לא צריכים אישור מיוחד כדי לעבור עכשיו לחיפה או לת"א. רובם נשארים שם בגלל אידיאולוגיה. תחייה עם זה.

eviv

New member
כי לחיפה יש תוכנית מיתאר...

לכל עיר או מקום שרוצים להתיישב בו יש אנשים שבונים את תוכנית המתאר... לחיפה יש כזאת אם אתה קורא עיתונים לפני כמה ימים היתה כתבה בהארץ על שעיריית תל אביב רוצה לשנות את תוכנית המתאר שלה כדי שתוכל לבנות בחלק מפארק הירקון היא חייבת אישור וכמו כן המתנלים זקוקים לאישור וגם תחשוב על זה... אף אדם לא בעל המדינה הזאת שיכול לקבוע איפה הוא יגור או לא אולי אני רוצה לגור באמצע פארק הירקון האם אני יכול? יש אנשים שלפי האידיולוגיה שלהם הם צריכים לרצוח אבל מה לעשות זה לא חוקי... אותו דבר ההתנחלויות- ההתנחלויות עוברות על החוק הבינלאומי שישראל חתומה עליו ובכלל- ההתנחלויות רק מזיקות לחברה שגרה בתוך הקו הירוק אם תקא את התקציב ותראה מה החלק של ההתנחלויות ובמה היה אפשר לא לקצץ תמורת ההתנחלויות תבין על מה אני מדבר

Zack DA

New member
יש לי כמה הפתעות בשבילך

1. ההתנחלויות אינן בשטח כבוש ! (מדובר בשטח שהיה שייך מנדטורית לירדן והיא ויתרה עליו). 2. כשאתה פותח עיתון במדור דירות ורואה דירה בחיפה ב- 200 אלף דולר - אתה יכול לקנות אותה (בהנחה ויש לך את הכסף). אז זהו - שגם המתנחלים יכולים.

eviv

New member
נו באמת...

1. חלק ההצנחלויות לא בשטח כבוש אם אתה מתכוון להתנחלויות בבקעת הירדן שהושכר על ידי מדינת ישראל אז אוקי אבל השטחים הכבושים אלה השטחים שנכבשו ב1967 במלחמת ששת הימים ואם תראה, אלו השטחים מעבר לקו הירוק האם אתה רומז שאין התנחלויות מעבר לקו הירוק? 2. כדי שתוכל לקנות את הדירה בחיפה מי שבנה אותה צריך לקבל אישור מהעיריה שכפופה לאישורים של המיתאר העירוני

Zack DA

New member
ובכן

1. מה שמעבר לקו הירוק אינו בשטח מדינת ישראל אך גם לא בשטח מדינה זרה. 2. הדירה כבר בנויה. מי ירכוש אותה ?

eviv

New member
אז זהו שכן...

מדינת ישראל כוללת את הרשות הפלסטינית... אזרחי הרשות הפלסטינית בעיקרון הם סוג של אזרחים של מדינת ישראל לדוג´: לפלסטינים אין בנק משלהם... הם תלויים בבנק שלנו ובכלל הרשות הפלסטינית היא רק "רשות"-הגיוני לא? המטרה של מדינה פלסטינית בא כדי שהפלסטינים לא יהיו במדינה שלנו... 2. אתה צריך אישור כדי לבנות את הבית... אם מישהו בנה וקיבל אישור על זה אין חוק האוסר לך לקנות ממנו למה אתה חושב שיש מאחזים חוקיים ולא חוקיים?

Zack DA

New member
רגע ,רגע - לוגיקה

נתחיל מ- 2. 2. אני עכשיו פותח את העיתון - הנה דירה 3 חדרים ברחוב הרצל בחיפה. אני מתנחל ובא לי לקנות אותה. היא בנויה והיא שם כבר 20 שנה. חתמתי עם הבעלים על המסמכים והיא שלי. עברתי אליה. מה לא ברור ?????? 1. הפלשתינים לא במדינה שלנו גם בלי שתהיה להם מדינה. היום הם לא אזרחים ואין להם מדינה. עובדה.

eviv

New member
אני יתחיל דווקא מ1

הרשות הפלסטינית מהווה אוטונומיה בתוך המדינה הפלסטינים הם לא אזרחים של מדינת ישראל אין להם זכות הצבעה אבל הם יושבים במדינת ישראל... הרשות הפלסטינית היא לא גוף עצמאי היא כפופה למדינת ישראל שטח חייב להיות בבעלות של מישהו לא יכול להיות שיש שטח שהוא של אף אחד... ובקשר למס´ 2 : אתה לא מתאר שני דברים שווים כוונתי שבשביל שבכלל תהיה דירה ברחוב זה צריך כודם כל לבנות אותה... ובשביל לבנות אותה צריך אישורים את האישורים הללו נתנו למי שבנה בשטחים ובגלל זה אני לא מאשים את המתנחלים אלה את המדינה שנתנה את האישורים ובכך שהיא לא מבטלת אותם ומפנה אותם

Zack DA

New member
אתה לא מכיר בעובדה שהמתנחלים

יושבים מיש"ע מרצון ולא מכוח הזרוע !

למעלה