הליכה או ריצה?

שמלת תחרה1

Well-known member
ההליכה הבינלאומי מצוין ברחבי העולם בתאריכים שונים לאורך חודש אוקטובר. יום זה, יוזמה של הארגון הבינלאומי TAFISA (האגודה הבינלאומית לספורט לכל), נועד לעודד פעילות גופנית קהילתית ונגישה, ולהפוך את ההליכה ממשימה יומיומית לכלי רב עוצמה לקידום בריאות הציבור.
היכן נפגוש אתכם, רצים או הולכים?

lemner40

Well-known member
ההליכה הבינלאומי מצוין ברחבי העולם בתאריכים שונים לאורך חודש אוקטובר. יום זה, יוזמה של הארגון הבינלאומי TAFISA (האגודה הבינלאומית לספורט לכל), נועד לעודד פעילות גופנית קהילתית ונגישה, ולהפוך את ההליכה ממשימה יומיומית לכלי רב עוצמה לקידום בריאות הציבור.
אני כל יום עושה שעה פעילות גופנית, ברוב הימים זאת הליכה, לפעמים זה שחייה, קיאקים או חדר כושר.
זאת אחת הסיבות שאני נראה ומרגיש 20 שנה צעיר מהגיל שלי.

lemner40

Well-known member
ואוווו שעה הליכה |מדליה|שעה רחוק מהמחשב |כן|
דווקא בגלל זה
בגלל שאני רוב היום עובד מול המחשב
מאד חשוב להיות בחוץ ולעשות פעילות גופנית
כמובן שזה לא רק זה
חשוב גם שינה בריאה, תזונה בריאה, תוספי מזון להארכת החיים.
ולהמנע כמה שאפשר מרופאים ותרופות.

שמלת תחרה1

Well-known member
דווקא בגלל זה
בגלל שאני רוב היום עובד מול המחשב
מאד חשוב להיות בחוץ ולעשות פעילות גופנית
כמובן שזה לא רק זה
חשוב גם שינה בריאה, תזונה בריאה, תוספי מזון להארכת החיים.
ולהמנע כמה שאפשר מרופאים ותרופות.
אילו תוספי מזון אתה נוטל? ומי המליץ לך עליהם?

lemner40

Well-known member
אילו תוספי מזון אתה נוטל? ומי המליץ לך עליהם?
זה רשימה ארוכה כ 15
הם נגזרים מ2 בעיות
1. היום אנחנו יודעים שאנחנו מזדקנים ,חולים ומתים
בגלל עצמנו, בגלל מערכת ההפעלה הלקויה שלנו, ה DNA
מערכת ההפעלה שלנו היא בת 300 אלף שנה,
והיא מתוכנתת להביא אותנו לשיא הביולוגי בסביבות גיל 20
ולשמור על הרמה הזאת בן גיל 20 ל30
זה הגיל שאנחנו אמורים לעשות ילדים, ולשמור עליהם עד שהם מספיק גדולים לברוח לבד מהזאב הרע,
מגיל 30 הגוף שלנו מזקין אותנו די במהירות, אנחנו מיותרים מבחינה ביולוגית .
יש שורה ארוכה של חומרים טבעים, שאנחנו צריכים, הגוף שלנו יודע לייצר אותם,
אבל בגלל התוכנה שלו, הוא מתחיל לייצר פחות ופחות מגיל 30 והלאה,
וככה אנחנו מזדקנים, נחלשים ,חולים ומתים
אפשר לקבל את זה
ואפשר להשלים את מה שהגוף בוחר לייצר פחות ופחות
לדוגמא , תוספים להגברת ה NAD+, זה הוא אחד האינזימים החשובים בגוף שלנו, זה השעון הביולוגי שאומר לכל תא כמה להיות חזק, צעיר ובריא, ובאופן טבעי הגוף מייצר אותו ,פחות ופחות
אז אפשר בקלות להשלים, תוספים כמו NMN, אפיגנין ו TMG, משלימים את מה שהגוף שלנו מזקין אותנו.
יש מיליוני אנשים בעולם שלוקחים תוספי NAD והם מדווחים שהם אנרגטים יותר, בריאים יותר, חזקים יותר,
יקח עוד 50 שנה שיהיו נתונים כמה תוספי NAD מאריכים את החיים של בני אדם,
אבל בניסויים על עכברים, עכברים שלקחו NMN חיו 28 אחוז יותר מאלו שלא לקחו.
או לחלופין טאורין, אחד החומרים החשובים בגוף שאחראי על מערכת העצבים , הראיה וכו, אבל הגוף מייצר בגיל 60 רק 20 אחוז ממה שהוא ייצר בגיל 20.
אז אפשר להשלים לבד.
יש עוד כאלו כמו קולגן וחומצה האלרונית, קריאטין וכו...
2. בגלל החיים המודרנים, יש הרבה חומרים שבעבר היו במים, באדמה ולכן בירקות, פירות ובשר
והיום בגלל התפלה, ואדמות חקלאיות שהתרוקנו מחומרים,
אין היום בתזונה ובשתיה
חומרים כמו מגנזים, יוד וכו...
לגבי הידע והמקור
יש עולם שלם של חוקרים, מדענים, סלבריטאים שמתעסקים בתחום
זה אחד התחומים הכי עמוסים היום בעולם - לונגביטי - longevity
אריכות חיים, לחיות כמה שיותר, וכמה שיותר בריא
צריך ללמוד ולהתעדכן לבד, הרפואה המערבית לגמרי עוד לא שם.
הם רק מנסים להשאיר אותך עם דופק.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
שונאת ספורט ותמיד הייתי גרועה בזה. בגילי המופלג אין לי ברירה אלא לחייב את עצמי לעשות ספורט כדי לא להפוך לבטטה. מאחר ואין לי מספיק משמעת עצמית אני משתתפת בחוגים שם המדריכים מכריחים אותי להתאמץ. זה אכן משפיע לטובה על הכושר הגופני, על היציבה, על היציבות ועל הבריאות הכללית (ויעיד על כך השינוי לטובה בתוצאות הבדיקה השנתית).
ריצה או הליכה? עדיף הליכה שמפעילה את כל המפרקים. ריצה מפעילה לחצים על הברכיים, על מפרקי הירך ועל עמוד השדרה. אני הולכת בעיקר בטיולים, כחסרת משמעת עצמית קשה לי להוציא את עצמי דרך קבע להליכות, אך משתדלת לעשות זאת מדי פעם כדי שאצליח ללכת במסלולי טיול.
הספורט שנחשב לטוב מכולם- שחיה, שמפעילה שרירים ושלד עם פחות עומס מזיק. צר לי, אם תזרקו אותי לאמצע הבריכה אולי אגיע לקצה ואולי לא. מאחר ומעולם לא למדתי לשחות אני מתקשה להסתדר במים...

lemner40

Well-known member
אגב , היום הדיעה החדשה של הרפואה והמדע.
בניגוד לעבר , שסיבולת לב ריאה זה נחמד, אבל לא חשוב.
מה שחשוב זה כמות שרירים וגמישות.
נמצא שיש קשר ישר בן כמות שרירים לאורך חיים ארוך.
אתם רוצים להיות בריאים ולחיות הרבה , תעשו יוגה ,פילאטיס, טאיצי , משקולות , אל תלכו,
רק אם יש לכם זמן לעשות גם וגם תלכו

boriska1

Well-known member
אגב , היום הדיעה החדשה של הרפואה והמדע.
בניגוד לעבר , שסיבולת לב ריאה זה נחמד, אבל לא חשוב.
מה שחשוב זה כמות שרירים וגמישות.
נמצא שיש קשר ישר בן כמות שרירים לאורך חיים ארוך.
אתם רוצים להיות בריאים ולחיות הרבה , תעשו יוגה ,פילאטיס, טאיצי , משקולות , אל תלכו,
רק אם יש לכם זמן לעשות גם וגם תלכו
מה עם סיבולת לב ראה?

lemner40

Well-known member
אז אתה לוקח המון תוספי מזון. לא משפיע על כבד, כליות? יש מי שמדריך אותך?
אני עוקב אחרי המובילים בעולם בתחום,
אני תמיד מתחיל עם מינון נמוך.
ובודק על עצמי את התגובה ,
וגם אחרי הצלחה . אני לא עובר את הממוצע המומלץ. לא עולה יותר.
החומרים האלו הם חומרים טבעים שנמצאים בגוף באופן טבעי , העודפים נשטפים בשתן.
אני שותה הרבה מים ותה ירוק,
אם כבר , בעיות נגרמות עם חומרים כימים תעשיתים. כמו תרופות , חומרי טעם וריח , ממתיקים מלאכותיים. הם הבעיות , ואני לא לוקח אף אחד מהם.
יש לי אפס קלציום סקור- כלי הדם שלי נקיים, יש לי לחץ דם תקין, סוכר תקין , משקל תקין.
אגב, אחד המובילים בתחום בעולם שמנסה הכל על עצמו , בריאן גונסון , לוקח 54 תוספים שונים כל יום.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק הליכה, ריצה היא יותר מזיקה מאשר מועילה.
זה תלוי בין השאר על מה רצים (על איזו 'קרקע'). אני לא בטוח שנכון לומר קטגורית שזה "יותר מזיק ממועיל".
כמו כן, אני שוחה, שזה עוד יותר בריא,
זה תמיד נכון.

זה תלוי בין השאר על מה רצים (על איזו 'קרקע'). אני לא בטוח שנכון לומר קטגורית שזה "יותר מזיק ממועיל".
על איזו קרקע רצים יכול להפחית את הנזק, אולם יהיה נזק לעומת הליכה שכמעט ולא יהיה נזק.
אני הכי אוהבת ללכת יחפה על חוף הים.
זה תמיד נכון.
לא הייתי נחרצת בלכתוב תמיד, כי בטוח שיש מקרים יוצאים מן הכלל, כמו למשל רגישות כזאת או אחרת.

raya

Well-known member
בגילי המתקדם אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע. יוצאת להליכות עם חברה בכל פעם כשעה הליכה בסביבות 4-5 ק"מ.
הולכת הרבה כמעט בכל יום, לא "צמודה" לרכב. יש ימים שאני הולכת מעל 10000 צעדים, יש ימים שקצת פחות.
ריצה לא מתאימה לי, הנשימה שלי לא סדירה כאשר אני רצה, אבל ההליכה שלי מהירה.

למעלה