סליחה על ההתערבות.
כדי שתהיה איזושהי משמעות לאיזשהו דבר,חייב האדם לדעת לאן הוא הולך,תמיד. אחרת.....הוא טוחן מים. כי באמת,איך דיון על הזין של שיווה או הכוס של איך קוראים לה,אהובתו(אישתו,מה שלא יהיה), יכול לעזור לי במשהו במה שאני מתמודד עימו בחיי היום יום או אפילו במה שאת מתמודדת איתו לשם העניין? את מבינה,כולנו ,בכל מקרה ,הולכים לשום מקום ולאור הידיעה הזאת(שהיא כמעט תמיד מודחקת)יש פיתוי גדול כל הזמן להתעסק באיזשהו משהו.למלא את החלל באיזשהם דברים(הבלים במרבית המקרים)זה סוג אחד של חיים.יש צרכים(למשל צורך לא מוסבר לדבר על שיווה והלינגם שלו)ויש מילוי אוטומטי במרבית המקרים של אותם צרכים. אבל כדי שיהיה למשהו הזה איזושהי משמעות,כדאי לפחוטת לדעת לשם מה אנו מתעסקים איתו.זה כבר חיים מסוג אחר.לשם כדאי לשאוף. אחרת כל דיון אינו אלא כמו שפיכת זרע לריק,אוננות.אוננות היא צורה של דמיון ולכן אוננות היא חטא כי לדמיין משהו במקום לעסוק בו באמת זה לומר כי העולם הזה כפי שהוא מונח לפנינו "לא מוצא חן בעינינו" "לא מתאים לנו" "אנו רוצים אותו אחרת" וכולי...ולכן אומריטם בתנ"ך "ותיעכרת הנפש ההיא מישראל".למה "מישראל"? תיכרת מדרך כל אלה ההולכים "ישר עם האל",מה זה ישר עם האל?יש להם נפש והם מודעים לה ולכן הם לא חלק מחוץ לשלם המדמיין את השלם כפי שהוא היה רוצה לראות אותו אלא הם חלק מתוך השלם,שחי בשלום עם השלם. "האוננות" הזאת,לכן,מובילה להרס הנפש.למות הנפש.הנפש נכרתת.כאן נכנסת אפשרות הבחירה,אפשר לבחור להיאבק בדמיונות הללו,באוננות הזאת,אבל כדי שהמאבק הנ"ל ישא פרי,על האדם להכניס לתוך החיים שלו ערכים שמכוונים אותו.הערכים אינם יכולים להיות חיצוניים,עליהם לנבוע מתול הייעוד של האדם. הנה,הכנסתי תוכן חדש ללינגם של שיווה,והוא אומר,יתגבר האדם על הדמיונות שלו "והאל" עצמו ידגים לו גם כיצד מהדברים הנראים בתחתיתו של עולם ניתן לטפס כלפי מעלה,להתפתח,לגדול,להגיע "לאלוהים".לכן איבר המין של שיווה צומח מתוך הפות.לא יתגבר האדם על הדמיונות שלו והאל הטוב,החזק,האינסופםי והרחום "יכנס" בו.לא חסר לו שדים ,עושי דברו,לשם כך. אבל ההסבר שלי כמובן בערבון מוגבל..

גם המין יכול להוות קרש קפיצה כשם שהוא יכול להוריד את האדם שאולה,ההבדל היחיד והחשוב הוא "האם האדם יודע לשם מה הוא עושה את מה שהוא עושה,תמיד ובכל מקום?האם בשעה שהוא עושה את מה שהוא עושה,הוא רואה רק את עצמו,לא רואה את עצמו?,או רואה גם את עצמו וגם את האחר?". שבת שלום ומבורך.