הליגם של שיוה.

לקשמי

New member
שיווה לינגם

כל מה שאני יכולה לומר על זה הוא שזה הסמל שמסמל את האל שיווה. יש שיגידו שזה איבר המין של שיווה אבל אני לא סגורה על זה, אם זה נכון או לא.

יש על זה סיפור

ששני אלים (לא זוכרת מי) באו לשיווה שיעזור להם בעניין מסוים, אבל שיווה - מה לעשות - היה שקוע בעניין משלו עם בת זוגו. כשהוא התפנה סוף סוף, הם כעסו עליו שהוא נתן להם לחכות ואמרו לו שמעכשיו הוא ייזכר בעולם כסמל של פין העולה מתוך הפות.

dharmax

New member
הו, כנרת שובבה שלי,

הו, כנרת שובבה שלי, הו, כנרת שובבה שלי, מעולם לא היית לי לה לה! (אגב, לינגם, לא ליגם, אם זכור לי נכון.וי ש לזה גם שם בעברית. גם עברית צחה וגם עברית "מדוברת"... אבל זה גס)

האיחוד המיני הקוסמי

בין שיווה לשאקטי. לא רק איבר מינו של הזכר האלוהי(שיווה) נמצא בפסל הזה אלא גם איבר מינה של הנקבה האלוהית (שאקטי).

אינני בטוחה שזה סמל מיני.

יתכן מאד. אבל אולי יש בזה משמעות אחרת עמוקה יותר? אני מחפשת מישהו שיודע יותר בכיוון הזה. קיבלתי באימייל תשובה כזו: It is Sanskrit. A google search defines it as “a shaft of light.” It is a shape associated with Lord Shiva. טוב, זה לא מה שאני מצאתי בגוגל...

האם מיניות היא פחות עמוקה

מדברים אחרים הקשורים בחיינו? ואיזה משמעות אחרת יש ללינגאם (איבר מין זכרי) בתוך היוני (איבר המין הנקבי)? הסמל הזה מסמל את האיחוד המיני הקוסמי המתמיד בין הזכר האלוהי לבין הנקבה האלוהית שכתוצאה ממנו כל עולם התופעות נמצא בתהליך של התהוות מתמדת. ו.... כן
: לעיתים הלינגאם של שיווה מופיע כעמוד ענק של אור. אבל אז מה? האם הלינגאם של האל הגדול שיווה כעמוד של אור יש לו משמעות *עמוקה יותר* מאשר להיות איבר מינו כסמל לכוח היוצר שלו?

jongler

New member
יש המספרים...

יש המספרים שזו בעצם אנלוגיה לאיחוד הקוסמי בין שתי האנרגיות שיש לאדם בגוף - הנשית לזיכרית שיווה מזוהה עם האנרגיה אשר ממוקמת בראש - צ'קרת הכתר - השקט האלוהי ואילו שאקטי כאנרגיה המינית הממוקמת בעצם הזנב אשר עוברת טרנספורמציה כאשר היא עולה מעלה אל עבר מיקומו של שיווה. לפי אותם מספרים האיחוד מתרחש או אי שם באיזור הלב או אי שם באיזור המצח. כאשר שאקטי מתעוררת והיא מבחינה באהובה שיווה ממרחק היא עולה מעלה ולא משנה מה עומד בדרכה - דבר המוביל ליסורים גדולים לאדם אשר בו התופעה מתרחשת. ובהזדווגות שיווה יורד מטה על שובלי דרכה של שאקטי.... ככה מספרים

השיח הזה מתחיל להעמיק

ההודים מיחסים חשיבות רבה לנושא הזה, ומעניין לקבל עוד ועוד תשובות.

Shantideva

New member
גם הסינים, היהודים, האלכימאים

האירופאים העתיקים-- אז מה חדש? באמת מעניין אותי לאן את חותרת....

לשום מקום.

בינתיים אני חייבת להודות לאלה שהגיבו. הנושא הזה לא מדובר כאן. וחשבתי שאולי בפורום הזה ימצאו אנשים שיש להם מה לומר. ובאמת מצאתי מעט. אולי יהיו עוד.

מוטי ש

New member
סליחה על ההתערבות.:)

כדי שתהיה איזושהי משמעות לאיזשהו דבר,חייב האדם לדעת לאן הוא הולך,תמיד. אחרת.....הוא טוחן מים. כי באמת,איך דיון על הזין של שיווה או הכוס של איך קוראים לה,אהובתו(אישתו,מה שלא יהיה), יכול לעזור לי במשהו במה שאני מתמודד עימו בחיי היום יום או אפילו במה שאת מתמודדת איתו לשם העניין? את מבינה,כולנו ,בכל מקרה ,הולכים לשום מקום ולאור הידיעה הזאת(שהיא כמעט תמיד מודחקת)יש פיתוי גדול כל הזמן להתעסק באיזשהו משהו.למלא את החלל באיזשהם דברים(הבלים במרבית המקרים)זה סוג אחד של חיים.יש צרכים(למשל צורך לא מוסבר לדבר על שיווה והלינגם שלו)ויש מילוי אוטומטי במרבית המקרים של אותם צרכים. אבל כדי שיהיה למשהו הזה איזושהי משמעות,כדאי לפחוטת לדעת לשם מה אנו מתעסקים איתו.זה כבר חיים מסוג אחר.לשם כדאי לשאוף. אחרת כל דיון אינו אלא כמו שפיכת זרע לריק,אוננות.אוננות היא צורה של דמיון ולכן אוננות היא חטא כי לדמיין משהו במקום לעסוק בו באמת זה לומר כי העולם הזה כפי שהוא מונח לפנינו "לא מוצא חן בעינינו" "לא מתאים לנו" "אנו רוצים אותו אחרת" וכולי...ולכן אומריטם בתנ"ך "ותיעכרת הנפש ההיא מישראל".למה "מישראל"? תיכרת מדרך כל אלה ההולכים "ישר עם האל",מה זה ישר עם האל?יש להם נפש והם מודעים לה ולכן הם לא חלק מחוץ לשלם המדמיין את השלם כפי שהוא היה רוצה לראות אותו אלא הם חלק מתוך השלם,שחי בשלום עם השלם. "האוננות" הזאת,לכן,מובילה להרס הנפש.למות הנפש.הנפש נכרתת.כאן נכנסת אפשרות הבחירה,אפשר לבחור להיאבק בדמיונות הללו,באוננות הזאת,אבל כדי שהמאבק הנ"ל ישא פרי,על האדם להכניס לתוך החיים שלו ערכים שמכוונים אותו.הערכים אינם יכולים להיות חיצוניים,עליהם לנבוע מתול הייעוד של האדם. הנה,הכנסתי תוכן חדש ללינגם של שיווה,והוא אומר,יתגבר האדם על הדמיונות שלו "והאל" עצמו ידגים לו גם כיצד מהדברים הנראים בתחתיתו של עולם ניתן לטפס כלפי מעלה,להתפתח,לגדול,להגיע "לאלוהים".לכן איבר המין של שיווה צומח מתוך הפות.לא יתגבר האדם על הדמיונות שלו והאל הטוב,החזק,האינסופםי והרחום "יכנס" בו.לא חסר לו שדים ,עושי דברו,לשם כך. אבל ההסבר שלי כמובן בערבון מוגבל..:) גם המין יכול להוות קרש קפיצה כשם שהוא יכול להוריד את האדם שאולה,ההבדל היחיד והחשוב הוא "האם האדם יודע לשם מה הוא עושה את מה שהוא עושה,תמיד ובכל מקום?האם בשעה שהוא עושה את מה שהוא עושה,הוא רואה רק את עצמו,לא רואה את עצמו?,או רואה גם את עצמו וגם את האחר?". שבת שלום ומבורך.

יוני של מילוא חלל ../images/Emo9.gif

אם היא רוצה לדון באברי המין של האלים סתם ככה, למה זה חייב לעזור לך או לי או לה במשהו שאנחנו מתמודדים איתו ביום יום? במילא אתה הולך לשום מקום והגעת משום מקום ואתה עושה כלום, כמו להתערב בדיון
בעצם, זה היום יום.. גם הדיון הזה אינו נפרד ממנו חחחחח נ.ב. תיקון טעות, בכותרת כתבתי יוני אבל התכוונתי יופי. עם ה
של שאקטי ה

מוטי ש

New member
היא שאלה שאלה

וקיבלה תשובה,אולי לא זאת שרצתה,אבל בהחלט תשובה...:) "הרצון" שלנו לקבל את התשובות שאנו מעוניינים,בשפה שאותה אנו מעוניינים לשמוע אותן,אף הוא מגיע ממקום של אשליה די עמוקה.כאילו דא,תן את התשובות לעצתמך ועזוב/עזבי אותנו בשקט! :) וזה בדיוק הנקודה,להפנות אותה לקישורים,זה באמת להפנות אותה לכלום. איך אומרים,טוב שיש אינטרנט שאפשר להפנות לכל מיני קישורים,אחרת באמת אף אחד מאיתנו לא היה יודע כלום.לספרייה באוניברסיטה לא היינו טורחים ללכת על מנת לחקור זאת,זה רחוק מדי ולמה להשקיע מאמץ(הרי זה לא באמת מעניין אותנו:) ועכשיו ענה בכנות לעצמך האם אתה לא מרגיש שכוח החיים שלך התבזבז על כלום,(בכל אופן על נחמדות יתר)האם היא לא הייתה יכולה למצוא את הקישורים שלך(או של אחרים) לבד אם באמת היא הייתה מתעניינת בזה ממקום אמיתי? בשורה התחתונה,כללי המשחק בפורופ הזה או אי כללי המשחק בעצם אומרים שאין שפה משותפת.כאשר אני כותב הודעה ביודעי זאת,הרי שאני עושה משהו. לא לעשות כלום ,פרושו לא לדעת למה את עושה משהו.את זה היה חשוב לי להבהיר.

משחק תפקידים

הבט.. לא.. ראה
אין זה מתפקידי לחקור אחרים למה הם עושים מה שהם עושים והאם הם באים ממקום אמיתי. זה כן מתפקידי כאשר שואלים שאלה ויש ביכולתי לענות עליה למיטב הבנתי - לענות. כשחיפשתי בסקרנות ומצאתי עוד מידע על הלינגם הנ"ל העברתי בשמחה את המידע. לפיכך, לא הרגשתי את כוח החיים שלי מתבזבז. ובוודאי שלא הייתי נחמד במידה יתרה
וראה איזה פלא, יש לי ולכנרת שפה משותפת בניגוד לכללי הפורום, כי הבנתי (כך אני מקווה) מה רצתה ומהו תפקידך? ייתכן והוא להצביע לאחרים על אשליותיהם ולהבהיר הבהרות. אין זה מתפקידי לקבוע מהו תפקידך
לסיכום אתה מה-זה מתוק! טוב.. אולי פה נפלתי לנחמדות-יתר
ערב טוב ו-שבת שלום

מוטי ש

New member
טוב,

העיקר שאתה מאושר. נדמה לי ששאלו פעם את גוחא(או אולי שמא היה זה חושם?) היכן כדאי לאדם ללכת בהלוויה של אדם אחר,לפני הארון?אחרי הארון?בצדדים? וההוא ענה: "לך איפה שאתה רוצה כל עוד אתה לא בפנים"! :)

עוד

משמעות מצאתי כאן וגם פה משעשע סיפור התחרות בין האלים הראשיים שמוזכר בשני
אז לא רק איחוד מיני (קוסמי, כמובן...)

למעלה