הלחתה חריגה?
בוקר אור ושבת שלום
שאלה שמטרידה אותי זמן מה...
יש לי שתי כלבות, האחת כנענית בינונית (סביב ה23 קילו) מעורבת כל טוב-ג'וי
והשניה-משהו גדול יותר, מעורבת ממש כל טוב, אולי? כלב רוח (סביב ה30 קילו)-דבש.
כאשר אנחנו יוצאים, ואפילו בבית-כשקצת יותר חם-דבש מתחילה להלחית ולנשום בקצב מהיר.
סובלת יותר מהחום מאשר ג'וי, ועוברת מהספה לרצפה מוקדם יותר.
אם אנחנו יוצאים לטיול (לעולם לא בשעות החמות, ותמיד עם הרבה מים לשתיה ולא ליותר מידיי זמן)
אז כשחוזרים ג'וי צ'יק צ'ק חוזרת לנשימה סדירה, ולדבש לוקח לעיתים שעה! לחזור לנשימה סדירה...
יש לציין שדבש אצלנו בערך חצי שנה, אז אין לנו ניסיון עבר איתה מקיץ שעבר. כמו כן היא בערך בת שנה וחצי.
ועכשיו אחריי שתיארתי, שלוש שאלות:
1. האם מדובר במשהו חריג? או שדבש כנראה מעורבת עם כלב שיש לו יותר קשיי נשימה/ סובל יותר מחום?
2. האם דילול פרווה יכול לעזור לה<? למרות שבתכל'ס כלבים לא מזיעים דרך העור?
3. האם זה ידרוש ממני היערכות אחרת לקיץ? אולי מאוורר תקרה לשעות הצהריים שאנחנו בעבודה והבית מתחמם? או שניתן לשער שמים קרים זמינים ובית מוצל יחסית- יספיקו לה?
תודה
מצרפת תמונה של דבשי.
בוקר אור ושבת שלום
שאלה שמטרידה אותי זמן מה...
יש לי שתי כלבות, האחת כנענית בינונית (סביב ה23 קילו) מעורבת כל טוב-ג'וי
והשניה-משהו גדול יותר, מעורבת ממש כל טוב, אולי? כלב רוח (סביב ה30 קילו)-דבש.
כאשר אנחנו יוצאים, ואפילו בבית-כשקצת יותר חם-דבש מתחילה להלחית ולנשום בקצב מהיר.
סובלת יותר מהחום מאשר ג'וי, ועוברת מהספה לרצפה מוקדם יותר.
אם אנחנו יוצאים לטיול (לעולם לא בשעות החמות, ותמיד עם הרבה מים לשתיה ולא ליותר מידיי זמן)
אז כשחוזרים ג'וי צ'יק צ'ק חוזרת לנשימה סדירה, ולדבש לוקח לעיתים שעה! לחזור לנשימה סדירה...
יש לציין שדבש אצלנו בערך חצי שנה, אז אין לנו ניסיון עבר איתה מקיץ שעבר. כמו כן היא בערך בת שנה וחצי.
ועכשיו אחריי שתיארתי, שלוש שאלות:
1. האם מדובר במשהו חריג? או שדבש כנראה מעורבת עם כלב שיש לו יותר קשיי נשימה/ סובל יותר מחום?
2. האם דילול פרווה יכול לעזור לה<? למרות שבתכל'ס כלבים לא מזיעים דרך העור?
3. האם זה ידרוש ממני היערכות אחרת לקיץ? אולי מאוורר תקרה לשעות הצהריים שאנחנו בעבודה והבית מתחמם? או שניתן לשער שמים קרים זמינים ובית מוצל יחסית- יספיקו לה?
תודה