הלחתה חריגה?

efratos25

New member
הלחתה חריגה?

בוקר אור ושבת שלום

שאלה שמטרידה אותי זמן מה...
יש לי שתי כלבות, האחת כנענית בינונית (סביב ה23 קילו) מעורבת כל טוב-ג'וי
והשניה-משהו גדול יותר, מעורבת ממש כל טוב, אולי? כלב רוח (סביב ה30 קילו)-דבש.

כאשר אנחנו יוצאים, ואפילו בבית-כשקצת יותר חם-דבש מתחילה להלחית ולנשום בקצב מהיר.
סובלת יותר מהחום מאשר ג'וי, ועוברת מהספה לרצפה מוקדם יותר.
אם אנחנו יוצאים לטיול (לעולם לא בשעות החמות, ותמיד עם הרבה מים לשתיה ולא ליותר מידיי זמן)
אז כשחוזרים ג'וי צ'יק צ'ק חוזרת לנשימה סדירה, ולדבש לוקח לעיתים שעה! לחזור לנשימה סדירה...
יש לציין שדבש אצלנו בערך חצי שנה, אז אין לנו ניסיון עבר איתה מקיץ שעבר. כמו כן היא בערך בת שנה וחצי.

ועכשיו אחריי שתיארתי, שלוש שאלות:
1. האם מדובר במשהו חריג? או שדבש כנראה מעורבת עם כלב שיש לו יותר קשיי נשימה/ סובל יותר מחום?
2. האם דילול פרווה יכול לעזור לה<? למרות שבתכל'ס כלבים לא מזיעים דרך העור?
3. האם זה ידרוש ממני היערכות אחרת לקיץ? אולי מאוורר תקרה לשעות הצהריים שאנחנו בעבודה והבית מתחמם? או שניתן לשער שמים קרים זמינים ובית מוצל יחסית- יספיקו לה?

תודה
מצרפת תמונה של דבשי.

תשובה לעניין הלחתה

הלחתה היא "ההזעה" של הגוף של הכלב כדי לווסת את הטמפרטורה של הגוף. לפעמים מה שנראה כהלחתה הוא בעצם נשימה מהירה שמעידה על מאמץ רב כושר לקוי או אפילו מחלה(לב ,אנמיה וכו'.). לפעמים יש שילוב של הלחתה ונשימה מהירה בגלל מאמץ וחום כאחד.
לגבי דבש- המלצתי לך היא לפנות לבדיקה רפואית . אם היא תראה לרופא בריאה יתכן והיא צריכה דיאטה ושיפור של הכושר הגופני(זהרות ! בהדרגה רבה!רק אחרי בדיקה!). אם יעלה ספק לגבי מצבה הבריאותי הוטרינר יבצע מספר בדיקות כמו צילום בית חזה, אקג, וספירת דם.
לגבי גילוח שיער אני בעד למרות שכלבים לא מזיעים מפל החום הוא מהגוף החוצה (נדיר שבבית יהיה מעל 38 מעלות...) וזה מאפשר לה לקרר את הגוף גם ללא הזעה. היוצא דופן הוא בכלבים שחיים בחוץ בשמש ישירה אז לפרווה יש חשיבות בהגנה ובידוד מפני הקרינה הישירה. יוצא דופו נוסף הוא כלבים שמגיבים בגירוד עז אחרי תספורת. .את זה יודעים רק אחרי ולומדים להבא...
מאוורר תקרה תמיד יכול להועיל (מזגן עוד יותר...) .
קיץ נעים
עמיחי

efratos25

New member
תודה על התשובות

אנסה לקפוץ איתה השבוע לוטרינר ולספרית ומשם אני אהיה יותר חכמה.
נ.ב: רק לעדכון, הכלבה הלא אכלנית הזו חזרה לאכול באופן גורף, ואוכלת בתיאבון כבר כמה ימים

המסקנה היא שככל הנראה בימים שאנחנו מוציאים אותה לטיולים קצרים יותר, ואין לנו זמן כל כך-היא אוכלת פחות.
(מניחה שזה עניין של הוצאת/ הכנסת אנרגיה?) בכל מקרה חזרנו לטיולים הסדירים אחרי כמה ימים עמוסים וחזרה לה גם האכילה הסדירה.

רוב תודות שוב!
ממני ומהגויאבות

sapirdvm

New member
אני בעד

תספור...
כשאני רואה את הכלבים שמגיעים אלינו אחרי גילוח הפרווה, כשהעור שלהם נחשף לשמש הישראלית והופך אדום, כואב ומגורה, אני מבקש מהבעלים שבשנה הבאה רק יספרו את הכלב, ומצביע להם על ראשי, ולא יגלחו אותו, ומראה להם את לחיי...

גם אני בעד

גילוח במכונה אך להשאיר עד ס"מ אורך. גילוח מוחלט עלול בעצמו לפגוע בעור ולגרום לפציעה . רוב הספרים/ספריות עושים זאת באופן אוטומאטי.

gilke1

New member
האם זה עדיף על דילול?

גם עם הכלבה שלי זה קיץ ראשון (שלה, ושלי עם כלב) ונראה שגם לה חם...
יש לה פרווה כפולה, והמליצו לי לא לספר אותה אלא לעשות לה דילול
השאלה מה באמת עדיף? היא חיה בבית ולרוב לא יוצאת בשעות החמות מהבית.
אם כבר עכשיו חם לה.. אני לא מקנא בה במהלך החודשים הבאים בב"ש

תודה

למעלה