הלחם של הלורד

המתכון

בתבנית שמתי 4 מחלקי הבצק אחד ליד השני וכך באפיה הם התחברו ללחם אחד. כך נראה הלחם לאחר ההתפחה בתבנית ורגע לפני האפיה

לפyמים

New member
רציתי לשאול - בתמונה נראה כאילו

חלקי הבצק מגולגלים או קופלו באיזשהי צורה, האם באמת זה ככה? אם כן, איך קיפלת/גילגלת אותם?

לא גלגלתי ולא קיפלתי אלא כידררתי../images/Emo6.gif

לאחר שהתפחתי את כל הבצק קימחתי את משטח העבודה ושמתי את הבצק מעל, חילקתי ל-4 , עשיתי כדור מכל 1/4 בצק ושמתי ישירות בתבנית . המשכתי לעשות עוד 3 כדורים והשארתי את הכל בתבנית להתפחה. כשבצק תופח הוא מתחבר כך שכל 4 הרבעים קיבלו צורה עם "גבעה" . כשהלחם מוכן אפשר לתלוש 1/4 מהלחם ואת השאר לאכסן.

לפyמים

New member
לא יפה לצחוק עלי ../images/Emo8.gif

בתמונה של ההתפחה נראה כאילו הוא עבר איזה קיפול או משהו, ממש רואים שם שכבות ולכן שאלתי. במתכון כתוב אבקת חלב - זה חובה? לשים משהו במקום? ומה עושים כשנורא רוצים כל הזמן לאפות והחום התחתון הלך לעולמו? איזה תנור ביתי משולב את מציעה לי לקנות?

חס וחלילה

לרגע לא צחקתי עליך זה סתם הומור שכזה ומצטערת אם פגעתי בך.
השכבות זה - כשחותכים את הבצק זה מה שקורה , כנראה שאת החלק הזה לא כידררתי וסתם הינחתי על התבנית. כמו שאת רואה, אפילו אם תחתכי וסתם תניחי בתבנית גם ללא הכידרור , בסוף לאחר התפחה נוספת בתבנית, החלקים מתחברים ללחם אחד והתוצאה יפהפיה.

לפyמים

New member
לא נפגעתי, זה היה בהומור (לא ראית קריצה?)

תודה על ההסבר, הוא ממש מצא חן בעיני הלחם. תגידי - אבקת החלב היא חובה? איך שיגיע לכאן תנור חדש אני רוצה לנסות לאפות את הלחם הזה

תשובות

לגבי אבקת החלב - לדעתי חובה (לא ניסיתי אחרת) זה מה שעושה את הלחם רך, ויש אבקת חלב פרווה אם הבעיה היא כשרות. לא מרחתי כלום על הלחם לפני האפיה , אפיתי בחום 175 מעלות טורבו. את יכולה לעשות בטוסטר אובן בתבנית חד פעמית מאורכת או עגולה, לחלק ליותר חתיכות כך שלא ייתפח כ"כ וייגע בחלק העליון. ותתחדשי על התנור שיגיע.

לי תמיד היו תנורים של חב' SMEG

שהיא חברת בת של ווסטינגהואז כמו הקודם , התנור הרגיל, גם היום הגדול המקצועי שלי הוא של החברה הזו ואני מאודדדדדדדד מרוצה

Tamo daleko

New member
אני השתמשתי בפורמולת תינוקות (סימילאק ../images/Emo6.gif)

ותמיד יצא מצוין.

Tamo daleko

New member
פורמולה לתינוקות, כמובן

פורמולת תינוקות נשמע כמו משהו אחר ,-)

bigjack

New member
אני רואה שהתנור שלך עושה שעות נוספות../images/Emo9.gif

האמת, הלחם היה החימום לפיצה

הרי את הפיצה מכניסים על 300 - 250 מעלות כשהתנור חםםםםםםםםםםםםםםם מאוד. אז הכנתי את הלחם,אפיתי אותו וכך התנור התחמם מאוד. ד"א את מגש הפיצה אפיתי ממש על ריצפת התנור

bigjack

New member
ממליץ לך לקנות אבן שאמוט לתנור

ממש משדרג את אפיית הלחמים והפיצות ולא צריך להשתמש בתבניות. יוצא ממש כמו במאפיות.

לא תאמין, בשבת שעברה כמעט קניתי אבן שמוט אחת

הייתי בקניון 7* בדומו וביקשו 120 ש"ח, זה יקר מאודדדדדדדדדדדדדדד כי אני צריכה 2 לתנור שלי.

למעלה