הלו

exit_from_here

New member
הלו

דבר ראשון מזל טוב,אני לא אתחיל להשוויץ כאן שאני שרירן שהולך כל יום לחדר כושר ושאני נראה כמו אלי האנה. אני בן 14 דיי חלש מוכרח להודות ואני הולך לחדר כושר כשלוש רבעיי שנה ממספר סיבות: *חיזוק הגוף באופן דחוף *הוצאת עצבים *לגוף קשה לנשום אחריי מאמץ של כמה דקות (ריצה,משחק וכו´) אני מרגיש הרבה יותר טוב מאז שאני הולך לחדר כושר וגם הגוף שלי השתפר במידת הניתן אבל קיבלתי לפניי חצי שנה לערך בעיה בברך שמדיי פעם משביתה אותי ואז קשה מאוד לחזור לכושר וגם הרבה אנשים אומרים לי שזה לא טוב בגיל כזה יש פה מישהו שמבין בענין ויכול לעזור? תודה

exit_from_here

New member
שכחתי להוסיף

אני בא פעמיים בשבוע לחדר כושר (אם אני יכול) האימון הוא כשעה (פלוס מינוס) חימום זה אירובי (בדר"כ מסוע ריצה/הליכה מהירה) 10-20 דק´ מדריך שאמור להיות צמוד עבודת משקולות מוגבלת בגלל הגיל והגובה (אני לא מפותח יחסית לגיל שלי)

ברוך הבא !

דבר ראשון הרשה לי לנפץ מספר מיתוסים בנושא אימון לילדים. הדעות בקרב מאמנים באימון ילדים בגילך הם: 1.עצירת גדילה 2.השריר לא מתפתח (הורמונים) 3.פציעות 4.אפקטיבית יחסית 5.גמישות ועדת מומחים בוינגייט קבעה שלגבי פעילות גופנית לילדים: 1. אין צורך להגביל את גיל הילדים בחדר כושר 2. מומלץ לקבוע יחס מדריכים/ילדים בהתאם לגיל 3. מומלץ שהמכשירים יהיו מותאמים לגודל הילד 4. על המדריך להיות בעל הכשרה מתאימה לעבוד עם ילדים ומתבגרים באימוני כוח בחדר כושר לילדים ישתפרו שני פרמטרים, כוח והקורדינציה, חתך רוחב השריר לא משתנה עקב זה שאין לילד עדין הורמונים כלומר לא תוכל להיות אלי האנה קטן. המטרות באימון כוח לילדים בגיך הוא: 1. פיתוח גוף כללי 2. הקניית הרגלים של עבודה נכונה 3. פיתוח משמעת ומשטר אימון 4. הכרת טכניקת הביצוע של התרגילים 5. יצירת בסיס פונקציונלי איתן שיאפשר מעבר לשלבים מתקדמים יותר 6. פיתוח ההנאה מעצם העיסוק באימון כוח 7. עידוד ההשתייכות למסגרת הפעילות ולכן אני ממליץ מאוד על אימון בחדר כושר תחת השגחה של מדריך ואני יכול להבטיח לך שבעתיד תראה תוצאות ולא תצטער על כך. לגבי הפציעות אל תגזים עם המשקלים ותשתדל לעבוד נכון להלן מספר המלצות: 1. לעבוד עם משקל הגוף (לא להתחיל עם משקולות – אין קורדינציה) 2. להתאים עומס אישי 3. לאמן את כל קבוצות השרירים 4. יחס עבודה מנוחה צריך להיות 2:1 5. בחירת מכשירים שמתאימים לילדים 6. לשם לב לכאבים – להתייעץ עם רופא במידת הצורך. 6. לכלול תרגילים כלליים וספציפיים 7. להקפיד על ביצוע טכני נכון של התנועות ועל רבגוניות בתרגול 8. לשלב אימוני אירובים עם תרגילי משקולות 9. בד בבד עם פיתוח הכוח לשמור על גמישות המפרקים

nd

New member
אימוני כושר למתבגרים

מאוד מצאה חן בעיני תשובתך המקיפה לנער ואני חושבת שיש להוסיף עוד נימוק חשוב לעידוד אימוני כושר במתבגרים והוא שיפור משמעותי בדימוי העצמי שהוא בדרך כלל תנודתי בגיל זה- הבנות מקדימות התפתחותן ואילו הבנים עדיין נראים כילדים. נער מתאמן כבר רואה את עצמו בעיני רוחו כגבר בנוי לתלפיות בעתיד הקרוב- מה שמוסיף לו הרבה בטחון עצמי- שלא לדבר כמובן על הערך המוסף של אימוני הכושר עצמם- כפי שאתה תיארת אותם, רמי.

exit_from_here

New member
תראה,תשמע

לא אמרתי שאני רוצה להיות אלי האנה או השד יודע מה...אני בסך הכל רוצה להוציא עצבים ולפתח קצת את הגוף שלי כי אני ממש חלש יש מדריך צמוד אבל בדרך כלל אני לא עם המדריכה שמבינה אותי אלא עם מדריך שלא שם כמעט על אף אחד ואני לא היחיד שמתלונן בנוגע לבעיה בברך,זה לא בעיית משקולות לפי הרופא זה כאביי גדילה אבל אני חולק עליו כי היו לי כבר כאביי גדילה אבל לא זמן כל כך ממושך ולא באותו מקום ולא כל כך כואב.

drst

New member
זריקת עידוד

בחור צעיר בגילך, שמתחיל כבר עכשיו (וזה כבר הגיל שמותר להתחיל
)- זה מוכיח שיש לך הרבה כוח רצוןוככה תהיה תוך זמן לא רב- גדול, חזק וחתיכי. תמשיך ככה!

exit_from_here

New member
אח שלו

התחלתי לפניי הגיל המותר כחודשיים שלוש לפניי שהגעתי לגיל14 אבל התחלתי באישור רופא,כרגע אני אחריי שלוש רבעי שנה בערך (בפורים אני "אחגוג" שנה) בחדר כושר ואני מתחיל לראות קצת תוצאות,ואני לא כל כך רוצה להיות שרירי או השד יודע מה....

למעלה