הממ, פעיל מסניף רחובות,
אני בדרך כלל נמנעת מלעשות דברים כאלה, משמע, לבקר פעילים שמבקרים את המערכת, כי "ביקורת זה לגיטימי", ביקורת זה גם חשוב ויעיל לרב. אבל .. קראתי מספר הודעות שלך בפורום, רובן ככולן היו מלאות מסרים מוטיבציונים וקריאה לנוער לעשות יותר, ויותר, ויותר. הן כללו גם התרעה על חורים במערכת הארגונית של הנוער. גם לי, בשלב זה או אחר, הייתה ביקורת על דברים שקורים בנוער, החל מכשלים ארגוניים עד לכשלים מוטיבציוניים (הממ, בתקופה שלי הייתה עוד מוטיבציה, אבל היא חוזרת, לאט, לאט ..) אבל דווקא עכשיו, זה לא הזמן לנבואות תוכחה. נוער מרצ הוא אחד הגופים השמאלנים היחידים שנותרה בהם עוד רוח חיים כלשהי, ואם לשפוט לפי ההפגנה ביום שבת, אנחנו רק בתחילת הדרך. כמו כן, בהקשר של כשלים ארגוניים, כאלה יש תמיד. אז שאלו אותך כמה פעמים מה הפרטים שלך, קורה. זה לא פוגם ביעילות של הנוער בשום צורה קיצונית, וזו לא נראית לי סיבה לגיטימית להתמרמר בעילתה. מבחינת הנהגה, ההנהגה הנוכחית של הנוער (היוצאת והעתידה להכנס) הם האנשים שלפחות לדעתי יכולים לצעיד את הנוער בדרך הנכונה (אח, הדרמטיות) אני בכל מקרה, על ידי בחינת העובדות, הגעתי למסקנה ההפוכה לגמריי. משמע, שהדבר האחרון שיכול להועיל עכשיו, הוא עיסוק בחורים של הנוער. לא כי הביקורת אסורה, אלא כי דווקא עכשיו היא לא יעילה ולא רלוונטית. ואם אתה באופן אישי, פעיל מסניף רחובות ששכחתי את שמו, לא מרוצה מהנוער בצורה כלשהי, הפתרון הוא לא ע"י הטחת בקורת לא תכליתית, אלא ע"י עשיית דברים למען שינוי אותה מציאות שאתה מתנגד לה. תתמודד ליו"ר איזור, אפילו ליו"ר ארצי אם אתה חושב שבידייך הפתרונות, כי כרגע, סתם כך להטיח ביקורת, זה חסר השפעה.