הלו, יש משהו בבית?

• פותח הנושא yyzz
  • פורסם בתאריך

yyzz

New member
הלו, יש משהו בבית?

מספר פעמים שאלו אותי, וכל מני אנשים את הפרטים שלי. הסיבה: מפקד. כמה פעמים אני צריך להגיד את ת.ז. שלי, אוכל וכו´... אני שואל את עצמי: משהו בכלל מזין את הדברים שאני אומר או שלפני כל פעילות אני צריך להקריא או לאלון או לאילן או לחן את הפרטים? לזה אני קורא- כשל התארגנותי! זה הזמן לשינוי!!!!

הממ, פעיל מסניף רחובות,

אני בדרך כלל נמנעת מלעשות דברים כאלה, משמע, לבקר פעילים שמבקרים את המערכת, כי "ביקורת זה לגיטימי", ביקורת זה גם חשוב ויעיל לרב. אבל .. קראתי מספר הודעות שלך בפורום, רובן ככולן היו מלאות מסרים מוטיבציונים וקריאה לנוער לעשות יותר, ויותר, ויותר. הן כללו גם התרעה על חורים במערכת הארגונית של הנוער. גם לי, בשלב זה או אחר, הייתה ביקורת על דברים שקורים בנוער, החל מכשלים ארגוניים עד לכשלים מוטיבציוניים (הממ, בתקופה שלי הייתה עוד מוטיבציה, אבל היא חוזרת, לאט, לאט ..) אבל דווקא עכשיו, זה לא הזמן לנבואות תוכחה. נוער מרצ הוא אחד הגופים השמאלנים היחידים שנותרה בהם עוד רוח חיים כלשהי, ואם לשפוט לפי ההפגנה ביום שבת, אנחנו רק בתחילת הדרך. כמו כן, בהקשר של כשלים ארגוניים, כאלה יש תמיד. אז שאלו אותך כמה פעמים מה הפרטים שלך, קורה. זה לא פוגם ביעילות של הנוער בשום צורה קיצונית, וזו לא נראית לי סיבה לגיטימית להתמרמר בעילתה. מבחינת הנהגה, ההנהגה הנוכחית של הנוער (היוצאת והעתידה להכנס) הם האנשים שלפחות לדעתי יכולים לצעיד את הנוער בדרך הנכונה (אח, הדרמטיות) אני בכל מקרה, על ידי בחינת העובדות, הגעתי למסקנה ההפוכה לגמריי. משמע, שהדבר האחרון שיכול להועיל עכשיו, הוא עיסוק בחורים של הנוער. לא כי הביקורת אסורה, אלא כי דווקא עכשיו היא לא יעילה ולא רלוונטית. ואם אתה באופן אישי, פעיל מסניף רחובות ששכחתי את שמו, לא מרוצה מהנוער בצורה כלשהי, הפתרון הוא לא ע"י הטחת בקורת לא תכליתית, אלא ע"י עשיית דברים למען שינוי אותה מציאות שאתה מתנגד לה. תתמודד ליו"ר איזור, אפילו ליו"ר ארצי אם אתה חושב שבידייך הפתרונות, כי כרגע, סתם כך להטיח ביקורת, זה חסר השפעה.

א.א.אפל

New member
יובל...

-אני משוכנע שברור לך למה אנחנו צריכים לקחת את הפרטים מהפעילים. אם לא, תשאל ונסביר לגבי כל אחד מהפרטים הנשאלים. -פעם ניסית לרכז הרשמה של פרטים של 400 איש- כל אחד מהם שם, משפחה, גיל, כיתה, יומהולדת,ת.ז, אוכל, כתובת מלאה?

yyzz

New member
חכי, הבחירות עוד לא כאן...

כן, הבחירות כמעט כאן, אבל אי אפשר להטיח בי שאיני מוכן לפעול למען זה כאשר עדיין לא ניתנה לי ההזדמנות. אבל הנה, היא תגיע. ואם לא בפורים הזה, אז בבחירות הבאות. אני לא חושב ש"שהדבר האחרון שיכול להועיל עכשיו, הוא עיסוק בחורים של הנוער.". שום ארגון לא יכול לשגשג ולהצליח מבחוץ לפני שהוא פותר את בעיותיו מבפנים. אנו לא יכולים לגדול לפני שאנחנו מטפלים ב"חורים" שיש לנו בתוך התנועה. בכדי שאנשים יקחו אותנו ברצינות, ראשית עלינו לקחת את עצמנו ברצינות ולטפל בכל הבעיות שיש לנו. כשם שממשלה לא יכולה לשגשג עם "חורים" ובעיות בקואליציה גם אנחנו קודם צריכים לסגור חורים ורק אח"כ לצנוח, אחרת נתרסק! זה הזמן לשינוי! אהה, כן, וסניף רחובות השולט!

למעלה