הלו חבר'ס...

Moby D i k

New member
הלו חבר'ס...

ת'שמעו אני בכיתה יא' במגמת תאטרון(איך לא?) והשנה אנחנו אמורים לעשות מונלוגים דיאלוגים... רצתי לשאול אתכם אם יש לכם איזה מונולג או דיאלוג לשניים(הגיוני)? תודה

Moby D i k

New member
זה ממש לא מוקדם..

כי המורה שלי אמרה לנו כבר להתחיל לחפש מונולוגים או דיאלוגים.. אני אסביר היא אמרה לנו לקרוא מחזות ואם אני רואה משהו שמתאים לי ואני חושב שזה מתאים למישהו מהכיתה אז לבקש ממנו לעשות איתי..ואם אני מוצא איזה מונולוג שנראה לי שמצויין לעשות אותו לבד (הגיוני) אז לקחת אותו.. אז באותה הזדמנות רציתי לשאול אתכם אל איזה מחזה הייתם ממליצים? ומה כדאי לעשות יותר מונולוג או דיאלוג? אה..ואני רוצה ללכת יותר בעניין של דרמה קומית.. תודה

R O O L Y

New member
קומדיה-טרגדיה...יש הרבה כאלה...

בעיקר ישראליות. הרבה מהמחזאים כותבים ככה...

אמממ... לא

פשוט שהז'אנרים הקלאסים (קומדיה-טרגדיה-דרמה) כבר לא ממש קיימים במחזאות המודרנית. היום מחזאים לומדים להכניס בדיחה כל 7 דקות בהצגה, למרות שהעלילה דרמטית. לכן מתיחסים לקטעים מצומצים בהגדרות כמו "קומדיה". ואגב, זה בכל העולם המערבי ככה.

Moby D i k

New member
אוקיי..אז נראה לי שלא הבנתי את זה..

אז אתה אומר שאין כזה דבר דרמה קומית? אם אתה אומר מי אני שיבור לך את המילה..אני חדש בתחום(אני שנה שניה אבל גם זה משהו) בכל מקרה מה הייתם ממליצים..(ועכשיו אני הולך על הדרמה) להעלות למונולוגים דיאלוגים? תנו לי משהו שלפי דעתם יהיה מתאים לעלות בכיתה יא'..אה..ומה יותר כדאי דיאלוג או מונולג.. תודה

זה תלוי

אם יש לך פרטנר\ית טוב\ה שאתה יכול להסתדר איתו\ה. אם יש - תחפשו ביחד דיאלוג. אם לא בא לך, תעשה מונולוג. זאת צריכה להיות, לפי דעתי, ההחלטה הראשונה והבסיסית.

Human Nature

New member
זה נשמע כאילו אתה חושב שזה נחות.

מעניין אותי לדעת למה. אני חושב שעירוב של ז'אנרים, כשהוא נעשה בצורה חכמה (קרי- לא אלן אייקבורן), יכול לצאת טוב.

אני לא חושב שזה נחות

כמו כל דבר, אם עושים את זה טוב - זה טוב. אם עושים את זה בצורה מחורבנת - זה מחורבן.

Human Nature

New member
אוקיי.

ההודעה הקודמת שלך נשמעה כאילו היא מזלזלת בדרמה-קומדיה

למעלה