הלו חברים מה המצב?

גברת ע

New member
הלו חברים מה המצב?

כל הזמן אני מציצה וחוץ מאולי שתיים או שלוש הודעותלפני כמה חודשים לא יצא לי ממש לכתוב פה, SORRY! בכל אופן ראיתי לפני כמה זמן הודעה שהשאירו על דכאון שאחרי הצבא ותאמת אני ממש לא בדכאון כלכך טוב לי ואניכלכך שמחה שנפטרתי מהצבא סוף סוף שאני מפחדת לגלות שזה רק חלום טוב אני לא אומרת שהכל טוב והכל ורוד בחוץ באזרחות זה ממש לא ככה אולי אפילו להפך אבל לא אכפת לי כי כיףלי אני עובדת קשה אני לומדת אנימבלה המון יותר מידי אולי אפילו ואנ בכלל לא מתגעגעת לצבא, אולי קצת לחלק מהאנשים אבל עם האנשים שהיה לי קשר איתםוהיה אכפתלי מהם שמרתי ואני שומרת על קשר. בכל אופן רציתי לשאול קיבלתילפני כמה ימים מכתב מבטוח לאומי שמגיע לי החזר על יום מילואים שבצעתי מה זה הטופס הזה, מה פתאום קיבלתי אותו? בכלל עוד לא עשיתי מילואים ולמי לתת אותו ומה לעשות איתו? * הערת אגב: מבחינת בטוח לאומי המלצה, לכו לבטוח לאומי ותבדקו מה המצב שלכם שם שלא פתאום תקבלו מכתב שאתם חייבים 7000 ש"ח או משהו כזה לבטוח לאומי אני כשבועיים אחרי שהשתחררתי הלכתי לבטוח לאומי לבדוק ואמרו שאני חייבת להם סכום ענק שלא היה הגיוני והכל בגלל שהצבא הרבה פעמים לא מעדכן שאנחנו היינו בצבא אז ממשיכים לחייב סדרו את זה!!! וכמה שיותר מוקדם אחרת חבל. לי סגרו את התיק ולא שלמתי שקל אחד אפילו. סתם המלצה ידידותית. אז שיהיה לכולם שבוע נהדר

NightElf

New member
מה ז'ותומרת חייבים לביטוח לאומי?

יש מצב כזה? ואיך מבררים אם זה נכון? הולכים לביטוח לאומי?

גברת ע

New member
כן!

ברגע שתסתיים השביתה וכל הבלאגן לך לבטוח לאומי לבדוק מה המצב שלךל שלא פתאום ישלחו לך מכתב הביתה שאתה חייב 7000 ש"ח או יותר אפילו וקח איתך שיהיה מכתב מקציןהעיר שאומר ששירתת בצבאמתאריך ועד תאריך תקופה של X חודשים כדי שאם במקרה אתה חייב כסף כי לא היה מעודכן שאתה חייל, אז התיק יסגר בלי שתהיה חייבכסף

מה?! זה אומר שאני צריכה עוד השבוע

ללכת לבדוק אם אני חייבת כסף לביטוח לאומי?!?! כי אני משוחררת כבר 8 חודשים!!!

o c e a n

New member
כן הם ממש לא בסדר בקטע הזה

בטוח לאומי לא אומר שאתה חייב להרשם שם כחייל משוחרר ואז אחרי כמה זמן הם שולחים לך חוב מפוצץ של אלפי שקלים של מה שאתה חייב פלוס ריבית תגידו לכל מי שאתם מכירים לעשות את זה

גברת ע

New member
לכי לשם

עם אישור מקצין העיר שאכן שירתת בצבא את עובדת? אם את עובדת תביא אישור מהמעסיק ואפילו תלוש עבודה ראשון ואז תצטרכי לשלם על התקופה כשהשתחררת ועד שהתחלת לעבוד המזל שלי היה שהתחלתי מיד שבועיים אחרי השחרור שלי לעבוד וכן איך שתסתיים השביתה לכי

וואי את לא רצינית!! 100-200 ש"ח?!

אני לא עובדת מאיפה אני אביא את הכסף הזה?!?! אני חייבת אישור מקצין העיר? תעודת השחרור לא מספיקה?

marysia

New member
לכל חודש שאת משוחררת

אם לא עבדת בתקופה הזאת. תעודת שחרור ניראה לי תספיק.

וואי וואי הלך עליי..מאיפה אני אביא

את כל הכסף הזה?!
תודה בכל אופן שאמרת לי

תגידי,והם לא יכולים לוותר לי אם

אני אומרת להם שאין לי כסף-ואין לי מאיפה להוציא 1000 ש"ח?!

Wolfcub

New member
משהו לא הגיוני !!!

איך יכול להיות שאנחנו משתחחרים וכבר חולבים מאיתנו כסף?? נראה לי ששנה אחת לא נוגעים בנו ... צריך לבבר את זה .

אין לי מושג,אבל אני מתכוונת ביום

ראשון ללכת לברר את זה..חסר להם אם אני חייבת 1000 ש"ח!!! כי אין לי מאיפה להוציא את הסכום הזה!!!

PooKiPsiT

New member
אין שום פטור לשנה מביטוח לאומי...

וזאת לא "חליבת כסף"...כל אזרח במדינה שלא עובד משלם בדיוק את הסכום שחייל משוחרר משלם כל חודש, שזה יחסית הרבה. מי שעובד משלם הרבה פחות ממי שלא עובד.. מבחינת ביטוח לאומי -מי שלא עובד זאת "בעיה שלו"...שימצא מאיפה לשלם. אין הנחות.. (מותרים על הריבית לפעמים, אבל לא על התשלום הבסיסי)

משלם כל כך הרבה כסף?!? לא הגיוני...

וגם לי לא היה מושג לגבי ההסדר הזה ואני משוחררת 7 חודשים בערך.

גם אם אין לי מאיפה להוציא את זה

ואני אהיה במינוס בבנק בגלל זה הם לא יוותרו לי על זה?! וואי אני "מתה" הלך עליי!! למה אף אחד לא אומר על זה כלום?

זה ממש לא נראה לי הגיוני 200 ש"ח

לחודש?!? צריכים לברר את זה מזה טוב כי זה נשמע לי מסריח ביותר! למה ביטוח לא אומרים , כותבים מכתב, מציינים , מודיעים משהו?!!!!!!!!!

PooKiPsiT

New member
נראה לי שהסכום הוא בערך

130 לחודש ביטוח לאומי ו30-40 שקל ביטוח בריאות. אבל זה רק בהנחה שלא עבדת כל הזמן הזה שהיית משוחררת וגם לא קיבלת דמי אבטלה או משהו (ביטוח לאומי מוריד את הסכום מהדמי אבטלה). ולצערנו, אי ידיעת החוק לא פותרת מעונש
כל מי שהיה בכנס משתחררים וראה איזה פרוספקט או שניים על זכויות חיילים משוחררים אמור לדעת שהוא חייב לשלם ביטוח לאומי בעצמו מהרגע שהוא משתחרר. אני לא יודעת איך היה אפשר לפספס את זה...אני בטוחה שגם אומרים את זה בהרצאות שם...(לא היה לי כוח להכנס אליהן), אבל מסתבר שבכל זאת יש אנשים שמפספים.. בקיצור, מחר בבוקר - דחוף להתקשר לביטוח לאומי ולשאול!!!

למעלה