הלו הלו הלו

rfranko

New member
המלצה - תהנו

ספר: אני חופרת על זה אבל 'אלים אמריקאים' של נייל גיימן הוא אחד הטובים שקראתי. זו פשוט פנטזיה אורבנית מעולה מצחיקה מדהימה חכמה. הוא קצת מקביל לסקרלט מבחינת - אמריקה אחרי 9/11 - למרות שאין שום קשר ספרותי, פשוט הקרב על נפשה של אמריקה. בהחלט קריא היטב בעברית ולמי שבא ממש המקור נהדר. מקום: הייתי לא מזמן בנחל דוד (עין גדי) ישבתי לי מתחת למפל שהכל ירוק מסביבי וצפיתי אל המדבר היבש ואל ים המלח, מין ניגודיות שכזו. היה ממש מדהים ויש יופי של זרימה. מומלץ!!!

noosh

New member
אינ קוראת את אלים אמריקאיים עכשיו

קשה לי עם העברית (כי יש לי בעיה עם ספרות מתורגמת שהיא סלנגית מדי, אני פשוט מתרגמת את זה חזרה בראש לאנגלית
), אבל כן, זה ספר טוב (רק חבל שזה יותר-מדי-עלילה-פחות-מדי-דמויות בשבילי
אבל מי יודע, אני רק באמצע). אבל הכתיבה באמת זורמת.

rfranko

New member
יו לך זו ממש לא בעיה אנגלית, חזרי למקור

אמכי אני אישית ממש מבסוטה מהעברית - וקראתי גם בעברית וגם באנגלית כדי לראות אם יש הבדל...

noosh

New member
אבל אין לי איך להשיג אותו באנגלית

ואני כבר באמצע שלו בעברית, אז אני אמשיך... לא נורא. את הבאים אולי אקרא באנגלית, אם אשיג.

black crow

New member
אגוטה קריסטוף - המחברת הגדולה

נבלע בשעה.... סיפורם של שני תאומים הנעזבים ע"י אימם בצל המלחמה, נשמע כבד אך הניתוק מהרגש וכתיבתה החדה של קריסטוף יוצרים ספר מצמרר, נמהר בחוויותיו ומצוין בפשטותו. מומלץ בחום! (לא לבעלי לב חלש...חחח) לא מרחיבה כי לא רוצה להרוס חוף אגב- יש לו המשכים:'ההוכחה' ו'השקר השלישי' אני התאכזבתי והם הרסו במעט את החוויה הראשונית המיוחדת, לא ממליצה!

behappy

New member
../images/Emo13.gif

מקום- עין כרם. ליד מעגל הנקבה [אף מילה על השם!!
] יש איזו רמה קטנה שכשיושבים בקצה שלה נושמים המון אוויר אורנים ורואים נוף מופלא. שניה מירושלים, מזכיר את נחלאות ואת וודסטוק ביחד, כל כך מיוחד. משוררים- פאבלו נרודה, בורחס. [הוא גם סופר, אבל השירים שלו מרגשים אותי הרבה יותר] ו-וולך, במיוחד צורות וספר השירים האחרונים. וכמובן, אלתרמן. אבל נו, לא צריך להזכיר בכלל=] במאי- ברטולוצ'י. סרט שלו- האסטרטגיה של העכביש. גאוני. צייר- רנה מגריט, לא רק בגלל המקטרת. הטירה, ה... בכלל. הוא. הוא מרגש, הוא נכנס למערכת הנשימה ולא יוצא, עוצר אותה לכמה שניות ומזרים אוויר חדש, פקוח. שיר סתמי ותכתבי מה שאת צריכה לכתוב. צילום- שחור&לבן של מאן ריי, והנגטיב שלו. דוגמית בכרטיסי האישי
בכלל, מאן ריי. אלבומים- הומוג'ניק/ביורק, אלקטרו שוק בלוז/אילס ספר להמנע ממנו או אנטי המלצה- רומן אמריקאי של גפן. אני ממש אוהבת את גפן אבל הספרים שלו משאירים אותי במצב מאוד רע. סופרים להכיר- דיימון ראניון, בעיקר "השבעה", עלי מוהר, את קובץ הטורים של "מהנעשה בעירנו" ספר עיון- ההרצאות של מאיר שלו בספר "בעיקר על אהבה", נעמי וולף- "מיתוס היופי", אסופת מאמרים שנקראת "הקול והמבט"- לכל מי שאוהב אופרה, קולנוע, תיאטרון, את החיבורים ביניהם ובעיקר אמנות. מוזיאון- "על התפר", בירושלים. אמירות חברתיות, נראה לי לשמאלנים בלבד אחרת אל תבואו לשם
נמצא בשכונת מוסררה, מול החומות. פאב בירושלים- סלואו משה=]]]]]]]]]] משו לאכול- באבט
במיוחד עכשיו כשנהיה חורף. משו ללפני באבט- המרקייה של ברברג ברח' כורש. סרט לראות כשעצוב- מרי פופינס משו ששווה לכם שיהיה בבית- כדור פיזיותרפיה ענק מגומי מתנפח. עולה כמו 3 דיסקים של התו השמיני [יענטו, בסביבות המאה שח] וזה אחד הדברים הכייפיים יותר! עוד משו- שולחן כדורגל. [מי שיקנה לי שולחן כדורגל מתנה אהיה שלו לנצח] יללה לחזור לעבוד כבר

behappy

New member
אוי../images/Emo178.gif אני גרועה וצריכה לישון, שכחתי שצריך

רק אחד, בלע |מנסר|

הצגה: דולפינים

בבית ציוני אמריקה יפהיפהיפהיפהיפה, סיפור עצוב אבל מקסים ונוגע. אין לי כח וזמן לבדוק מי השחקנים ומה, ואני לא יודעת בכלל עד מתי זה רץ אבל, לכו אם אתם יכולים! וניק דרייק המאמם נוגן שם בלופים מטורפים באחד האהובים עליי שלו [things behind the sun] זה היה נפלא.

למעלה