הלוק לא עוזב?!

הלוק לא עוזב?!

אני כבר זמן נכבד לא דתי לגמרי ושלם עם זה.
וכל פעם מחדש אנשים מחפשים איפה הכיפה..(רק פה ושם היו חברים\מכרים שעד שלא הראתי להם תמונה שלי שהייתי דתי לא האמינו לי)
"מה אתה לא דתי"? "איזה לוק של דתי"? "אתה חושב כמו דתי"!
ממ?! זה לא עוזב לנצח?! וזה הכי מתסכל עם בחורות...אני מרגיש כאילו זה מרחיק בינינו(למרות שאולי אני טועה)יענו כל הסיפור הזה של \" כן פעם הייתי דתי" וכל זה....

מכירים ?
מה אומרים?

למה באמת

אתה יכול לשאול את האנשים שאומרים לך זאת, מה הדברים שהצביעו להם על זה שאתה דתי. בכל זאת סגנון ואורח חיים שגדלנו עליהם. לא ברגע זה הולך. זה יכול להיות: תספורת, משקפיים, אף (יהודי?!? אין הרבה מהלעשות...!) תנועות ידיים (האגודל הזה), הליכה, עמידה, (כפופה?) מילים (אני אוחז בעמוד 86), שפה, סגנון דיבור, תחומי עניין (אדמו"רים זה פאסה) סגנון לבוש (פינגוויני). ועוד כהנה וכהנה:)

אצלי המקרה הפוך, בדרך כלל אומרים לי שאני לא נראית כמו מישהי שאי פעם היתה דתיה. לא יודעת למה. יש את החכמים שאחרי שאני אומרת להם שהייתי דתיה, אומרים "אה, רואים!"

that the way

New member
נראה לי שכיפה אדומה סיכמה כבר הכל...

הסגנון דיבור נראה לי שזה הדבר הכי קשה לשנות,
כי אחת הבעיות הן שאנחנו לא מודעים שחלק מהביטויים שאנחנו משתמשים הם ביתויים דתיים.
כמו שכיפה אדומה נתנה דוגמה של "אוחז" וכו', לא חשבתי שזה נחשב דתי

זה לא נחשב דתי זו עברית ברמה גבוהה

אני לא מכיר אף אחד שאומר את זה (גם לא בין הדתיים).

Sonic hedgehog

New member
אני במשך שנים הרגשתי ש"רואים עלי"

בשלב מסויים התחושה עזבה. אני לא יודעת אם היא הייתה מבוססת או לא ואם היא נבעה מכך שאני הייתי צריכה להתרגל למראה החדש או שבאמת היו בי סממנים.

כיום אני לא מרגישה שיש לי לוק של דתיה למרות שהואשמתי בכך באופן ישיר לפני יומים. לדעת בן הזוג חולצות הראיון המכופתרות שקניתי הן שמרניות מידי (לא זוכרת אם הוא אמר במפורש דתיות) וכן, חולצות כפתורים עם שרוולים ארוכים תמיד עלי תמיד מזכירות לי חולצת סמינר.

בדיוק לפני שבוע, לבשתי חולצה כזו

מכופתרת לעבודה בצבע של התלבושת שלי בביה"ס החרדי (שקניתי בהסיח הדעת כי זה ישב טוב עם המכנסיים המחויטות). רק בבוקר כשלבשתי את זה לעבודה עבר לי בראש שזה פעם ראשונה מזה כמעט 25 שאני לובשת חולצה בצבע הזה ובגזרה הזו כי זה כמו שלאנשים חילונים שאני מכירה יש רתיעה מללבוש חולצה מחויטת בצבע זית או אפרפר בגלל הקונטציה הצהל"ית.

חשבתי שרק לי היתה שריטה כזו

הרבה זמן נמנעתי מללבוש חולצות תכלת או חולצות מכופתרות עם פסים כפי שלבשתי בבית יעקב בחו"ל (מה שנקרא duty blouse). עכשיו אני לובשת אותם בכל הדרכים האסורות: מאובזרות בשרשראות הזויות, הכפתורים העליונים פתוחים, הצרתי חלק מהן, אני מקפלת את השרוולים מעל המרפק, תיפח רוחך יא-סגנית-המנהלת, אני מנקנקת אותך מהעתיד!

אצלי זה מתחלק בדיוק לחצי

חצי מהאנשים אומרים שאני נראית ממש דתיה והחצי השני אומר שאני נראית קיבוצניקית מהשומר הצעיר.
לא חושבת שיש לי סממנים שמראים את התקופתי כדתייה אבל עובדה שיש כאלה שישר מזהים

comicsgirl

New member
אצלי

תמיד אמרו לי שאני חילונית. גם במראה וגם בהתנהגות... מצד שני, אני מגיעה מבית דתי לאומי אז אין לי סממני לבוש דתיים בולטים...

boten d

New member
ככה גם אצלי

חצי מהאנשים ישר מזהים את העבר הדתי, החצי השני משוכנע שאני קיבוצניק מהשמו"צ (והאמת באמצע, מהקיבוץ הדתי :))

נראה לי שמשהו במראה האשכנזי עם המשקפיים מבלבל אותם לגמרי :)

LielDotan

New member
כנראה מה שכיפה אמרה... שזה כל המסביב.

לי יש מישהו בעבודה שמתעקש לקרוא לי שרה, הוא טוען שאי אפשר להוציא ממני את הדוסיות. אם זה מנחם אותך....
אבל לרוב לא יודעים עד שאני לא אומרת (כנראה יש גם חילוניות שמרניות ולא ממש מטופחות
)

וכיפה.... איזה מצחיק שהניק שלך מכיל סממן דתי בולט :) יא חילוניה שאי אפשר להאמין שהיתה פעם דוסה....

LielDotan

New member
עד היום חשבתי "כיפה אדומה" מהאגדות..

פתאום מקודם חשבתי על כיפה בצבע אדום... הצחיק אותי :)))
ותכל'ס באמת יפה לך אדום:)

המגשש

New member
גם לי כמה אמרו..

לי היו כמה שאמרו שיש לי לוק חרדי,
ועוד כמה מהבסיס שיש לי לוק אירופאי...
מעניין שהאלה שאמרו שאני נראה חרדי בעבר, זה היה אחרי שאמרתי להם..
כנראה שזה סתם משהו פסיכוליגי ואין באמת סממנים אמיתיים..

למעלה