הלונה פארק../images/Emo61.gif
טוב, אז אני מנסה לעמוד בהבטחה שלי לפרסם מסלול/סינגל חדש בכרמל כל כמה זמן:
אתחיל בתיאור סינגל בשם הלונה פארק. הסינגל נמצא האיזור בית היערן בכרמל. איזור בית היערן מלא בסיגנלים יפים ומומלץ בחום לבקר שם. סגנון רכיבה: רכיבת שבילים ברמה בינונית ומעלה . יכולת לרדת ירידות קצת תלולות. למה "ומעלה"? ובכן, מדובר במסלול שאפשר לרכב אותו ברכיבת שבילים, אבל אפשר גם להשתולל בפרירייד ויש שם אינסוף אפשרויות של דרופים. התחלת המסלול: בית היערן (ניתן גם להתחיל בצומת דמון, ראה תיאור מסלול למטה) למי שלא מכיר את בית היערן: לפי המפה: תסתכלו מצומת דמון קילומטר וקצת צפון מזרחה ותראו נ.ג. 520 (ולא נ.ג. 527!) – זה בית היערן. איך להגיע: מצומת דמון נוסעים בכביש לכיוון עוספיה, לוקחים פניה ראשונה שמאלה בכביש סלול(לאחר כ 500 מטר) ונוסעים קצת בבתים של עוספיה, ממשיכים לנסוע ובשלב מסויים הופך לדרך עפר, ממשיכים לנסוע ישר כקילומטר עד שרואים בית עץ יפה מוקף גדר – זה בית היערן. סיפור דרך: החלק הבעייתי היחידי הוא למצוא את התחלת הסינגל. עומדים על הדרך עימה הגעתם,עם הפנים לכיוון מערב, כך שבית היערן נמצא בדיוק בגב שלכם, מולכם תראו רחבת פיקניקים קטנה,חוצים את הרחבה הקטנה (30 מטר) ומגיעים לדאבל שחוצה אתכם. הסינגל מתחיל בדיוק מולכם(כיוון מערב), וההתחלה שלו היא של קפלי קרקע לבנים שמתחילים לרדת בשלב מסויים. ברגע שהתחלתם לרכב על קפלי הקרקע, אתם מסודרים. התחלת הסינגל בירידה קצת תלולה ונחמדה, אשר מתנקזת לתוך ואדי עם טרסות. בואדי מתחיל הכיף, הסינגל עצמו מתפתל בין הטרסות ויורד לאט לאט את הואדי. ניתן לעבור את הטרסות בסינגל עצמו (ללא דרופים), או לקפוץ את הטרסות אחת אחת. בשלב מסויים יוצאים מהטרסות וממשיכים לרדת בואדי, עד שמגיעים לסוף הסינגל (הואדי נפתח לרווחה למעין עמק קטן). בשלב זה, יש שתי אפשרויות חזרה למעלה: 1. מצד ימין שלכם תראו דרך לבנה תלולה שעולה חזרה למעלה ותביא אותכם בסוף לבית היערן. 2. נוסעים שמאלה ומחפשים שביל אבנים שלאחר כ 200 מטרים נהפך לסינגל יפהפה מישורי של כמה מאות מטרים. בסופו של הסינגל, ישנה עליה שמאלה , עימה עולים למעלה (זהירות, הקטע האחרון של העליה תלול,לא לוותר). בסוף העליה מגיעים לדאבל ולוקחים בו שמאלה, דבר המביא אתכם לאחר כמה מאות מטרים חזרה לבית היערן. מקרא למפת המסלול: סימון ירוק- סינגל הלונה פארק סימון אדום – העליה חזרה הרגילה סימון כחול – העליה חזרה דרך הסינגל המישורי.
טוב, אז אני מנסה לעמוד בהבטחה שלי לפרסם מסלול/סינגל חדש בכרמל כל כמה זמן: