הלוויתן

5 0 6

New member
הלוויתן

הלוויתן מוזכר בתנ"ך בסיפור על יונה הנביא, שם הוא בלע אותו לאחר שנזרק מספינה (ואני תמיד חשבתי שזה פשוט היה לוויתן). הוא תואר בדמות נחש או תנין, אבל בטקסטים אחרים תואר כלוויתן או דולפין. הוא נעשה לסמל האופל והטומאה, והוא ייהרס ביום הדין (מה זה? למישהו יש פרטים?) הלוויתן מוזכר גם במיתולוגיה הכנענית בשם "לוטאן", שנהרג על-ידי בעל. הלוויתן הוא גם אל האופל האוגריתי.

5 0 6

New member
הבהמות

מפלצת זו מופיעה בספר איוב, פרק ל', פס' י'. זו חיה גדולה כמו ההיפופוטם או התנין. בתמונה-הבהמות והלוויתן.

אלרוס

New member
בספר יונה לא קוראים לו לוויתן

אומרים עליו פשוט כי הוא דג, הרעיון של הלוויתן הוא מאוחר יותר והוא לא מיתוס אלא פשוט סברה, שאני חושב אגב שמושפעת מסיפורים אחרים על אנשים שנבלעו ע"י לוויתן ונשארו החיים (פינוקיו). בקשר ליום הדין, לא מוזכר פרט כזה בתנ"ך אך מוזכרת אחרית הימים בנבואות המשיחיות שהנפוצה מבניהן היא של ישעיהו. יום הדין זו המצאה נוצאים שלפיה ישו ישפוט אז את כל העולם, מכאן השם "יום הדין" (דין=משפט) ותהיה מלחמה בין כוחות השמיים לכוחות הגיהנום (יכול להיות שהנוצרים שינו את חזון "מלחמת גוג ומגוג") אני מניח שאת החזון היהודי אתה מכיר (חזון אחרית הימים של ישעיהו).

5 0 6

New member
מכיר בהחלט

"וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי יירבץ".

Y. Welis

New member
לפני הנוצרים, כבר היו בימי בית שני

התקיימו נבואות של אחרית הימים, כמו הסיפור הידוע 'מלחמת בני אור בבני חושך' של האיסיים שנמצא במגילות ים המלח. הציפיה לגאולה שתבוא אחרי מלחמת שמד החלה כבר אז אצל כתות שונות, ובהמשך אומצה ע"י הנצרות.

למעלה