הלוואי שהוא טועה

הלוואי שהוא טועה

במסגרת פינתנו היומית ומרוממת הרוח "יש לנו ארץ נ--ה--ד--ר--ת": אריה כספי, בטורו השבועי ב"הארץ", טוען שלדעתו הדמוקרטיה בישראל מתקרבת אל קיצה המוחלט. למישהו עוד יצא לקרוא את כספי השבוע?

קראתי

אך איני סבור שסוף העולם הגיע, למרות שכמה תופעות במגזר השלטוני בהחלט יכולות להדאיג (אך הן לא התחילו היום ולא אתמול, ולא צריך את אדון כספי כדי להיזכר בהן דווקא לפני הבחירות). אני דווקא התעניינתי יותר בכתבה האחרת באותו גליון (שמתי לינק בשרשור "i´m back" האינסופי), שמעבר להתבוננות הסטורית מעניינת, גם מפנה אצבע מאשימה לעבר השמאל הישראלי (זה שמתבכיין עכשיו) על שלא השכיל להקים אלטרנטיבה מנהיגותית וערכית מתאימה במשך 30 שנה. מישהו אמר שעברנו את נקודת האל-חזור?

ננסנס

New member
כפי הנראה, הוא לא טועה

ישראל בהחלט צועדת לעבר סיום תקופת הדיקטטורה. הייתי מוסיף לדבריו וכותב שבדומה לדיקטטורים אחרים, גם שרון "דואג" לבניו הן כלכלית והן בקרבה לשלטון וכן מכפר על כלכלה כושלת על ידי הגברת השנאה לאויב והאשמתו בכל הרעות החולות (ממש כמו אצל מובארק, אסד או כל שליט ערבי אחר). עצוב אבל נכון.

NAHAL

New member
חבל

חלמתי שניתקרב לאמריקאים שיהיה ויכוח אמיתי על הנושאים שמטרידים כל אחד במדינה שלנו ומי שחטא שיעמוד ויגיד הסיסטם דפוק

Guy K

New member
מאמר מפחיד

רק שלצערי אני מסכים איתו. בגרוש. אריה כספי עושה עבודה נהדרת בלהציג את הימין כחבורת מפלצות שונאי חוק ומרות אשר לא יהססו לבטל חוקים, לעקוף סמכויות ולצמצם סמכויות של גופים חיצוניים לכנסת כדי להשיג את מבוקשם. מה שמר כספי שכח אולי לציין זה שלא רק מפלגות הימין עושות זאת. גם מפלגות השמאל ניסו ומנסות לשנות חוקים כדי שיתאימו להשקפת עולמם. גם מפלגות השמאל מטות תקציבים לטובת כיסם וכיסי מקורביהם. מאז ומעולם נתפשו בעלי השקפת העולם הדמוקרטית כשמאלנים - "יפי נפש". צחוק הגורל הוא שהשמאלנים האלו היו שמאלנים בתיאוריה בזמן שיריבהם הפוליטיים, תושבי השכונות ואזורי הסכסוך היו אלו שתירגלו שמאלנות ביצירת קשרים עם שכניהם הערבים. ולא תמצא כמעט ימני אחד שאין לו חבר, עובד או מכר ערבי. הוא אולי לא סובל ערבים - אבל הוא מכיר אחד שהוא דווקא בסדר. והשמאלני משינקין - מתי הוא ראה ערבי בחיים שלו? במאפייה ביפו? גם לא, אלו "ערבי מחמד". הקיצר, דיקטטורה היא הגדרה שקצת כבדה עליי. דמוקרטיה? כן. ממשל מושחת? כן. מפלגות הימין והשמאל הפכו לגוש אחד חסר ייחודיות פרט לזכרונות רבין / בגין? לגמרי. מפה פוליטית משמימה כמו הערוץ הראשון בבוקר יום שבת? בהחלט. אבל בשיא הכנות, אני חושב שכדאי לקחת את דבריו של מר כספי בתור תעמולת בחירות - ואני באמת לא בטוח שזה לא.

Guy K

New member
(אוי ואבוי - תיקון קריטי)

המשפט הראשון צריך להיות - אני |*
*| מסכים איתו...

yosense

New member
ימין ושמאל הם סתם הכללות

ומה זה - "ולא תמצא כמעט ימני אחד שאין לו חבר, עובד או מכר ערבי" או זה - "והשמאלני משינקין - מתי הוא ראה ערבי בחיים שלו?" - זה נשמע לא יותר מאשר הד של קופירייטינג זול. בקיצור = קישקוש.

Guy K

New member
אתה צודק ../images/Emo6.gif

אז הנה מה שהתכוונתי להגיד ולא יצא לי בסבך המילים: שהימני הטיפוסי - ע"פ ההכללה - שונא ערבים, נכון? אבל אלה שגרים בשכנות לערבים ומצויים איתם ביחסי עבודה ואפילו חברות הם בד"כ אותם הימנים מההכללה שממקודם. כי מתנחל, למשל, מכיר הרבה יותר ערבים ממני שחי באילת, נניח. והשמאלני הטיפוסי, שוב לפי ההכללות, מבין ערבים ומכבד אותם, אבל איפה ייצא לו להכיר אותם? הוא לא חי בסביבתם אלא בערים הגדולות..... סתם אירוניה שכזאת שלא מחייבת אבל בהחלט קיימת בגלל מציאות מסויימת... ולגבי ימין ושמאל הם סתם הכללות - כמובן, בגלל זה הם נקראים ימין ושמאל. כשאתה לוקח קבוצה של אנשים וקורא להם בשם שיכלול את כולם אתה לא יכול להתייחס לכל אחד אינדיבידואלית ולכן ההכללה היא נגזרת המציאות.. הצלחתי להסביר את עצמי או בלבלתי עוד יותר
?

yosense

New member
לדעתי אתה מבולבל - אבל במסגרת..

הימין כהגדרה הוא השליט, הממלכתיות, המערכת הכספית, העילית החברתית וכו. השמאל הוא המהפכן, שלא מקבל את המרות של השליט והשואף להשוואת מעמדות. אם אתה רוצה. המהפכה בארצות הברית היתה בעיקר נגד העבדות והעריצות של הדרום. המהפכה הצרפתית (שבה נוטבע המטבע הלשוני -שמאל) היתה נגד עריצות הממלכה ואכזריותה. המהפיכה הרוסית היתה של החלכאים נגד שילטון הצארים המושחת והיהיר.אותו הדבר נכון בארצות דרום אמריקה, ששם היו תנועות ´שמאל´ חזקות. אותו דבר היה בגרמניה שבעקבות המשבר הכלכלי שם, התפתחה התאוריה הקומוניסטית... שאחריה הפך גם השמאל למערכת שליטה אכזרית לא פחות, בבריה"מ לשעבר..אז זוהי בערך התמונה. יש הרבה דברים שהולכים עם שמאל מאז.. כמו הגדה השמאלית של הסיין בפריס, וכד´. שיינקין אף פעם לא היתה שמאלנית, לכל היותר רכרכויות עירונית של מעמד בורגני, אשר בהגדרה שייך לימין. בארץ, אולי בגלל חסרון בקופירייטרים, משתמשים בימין ושמאל בהשאלה שלא מתאימה להגדרות המקוריות...לא בדיוק. ולעניין. יש מי שהוא ימני ומכיר ערבים ויש מי שלאדיבר עם ערבי אף פעם. וכן הדבר הזה נכון לשמאלני..בשביל לדעת מי מכיר או ביחסים כלשהם עם ערבים עליך לברר.. דבר נוסף, שאני לא רואה קשר בין ימני=שונא ערבים או שמאלני=אוהב ערבים, כל זה הוא מסחר בבני אדם. השאלה היום היא השנאה בין היהודים לבין עצמם , כאשר הם נאחזים בהגדרות שאינן רלוונטיות. לדעתי זה נובע מחוסר תרבות של דיון. חוסר הקשבה והערכה בסיסית לזולת. וזה אז לא משנה אם הקופצנות העצבנית הזאת מקלקלת את היחסים עם ערבים או ביננו..אתה רואה את זה? אני רק רוצה להגיד עוד משהו בכדי לסנגר או להסביר איך זה הגיע לזה..ולדעתי זה קרה מהחלטות אל חזור שגרמו נזק עצום למישהם..אם זה לעולים חדשים. אם זה החלטות על בריתות פוליטיות. אם זה החלטות שקשורות בהתנדבות, בחקלאות, בבנקאות...ועוד.. בכל סקטור נעשו החלטות שפגעו והוסיפו משבר על משבר.. חוסר גמישות והבנה, ואי יכולת לשנות ולתקן, אלא רק להאחז באותו הדבר ולבעוט..שילך הכל לעזאזל. זה מה שיש לפנינו. לסיום - מי שתומך בקריזות של השילטון, עם ההחלטות הפוליטיות, הצבאיות, החברתיות, וכלכליות וכד´ שבישראל הוא ימני. וזה לא משנה אם הוא קורא לעצמו שמאל. אין שמאל בישראל. גם הערבים שהיו שמחים להפוך הכל אינם שמאל באמת. גם הם אני חושש יבחרו בעריצות לוחמנית כשלטון... בדיוק כמו שאנחנו.

NAHAL

New member
ניראה לי שיש פה בילבול קטן

הימניים ברובם הגיעו מארצות ערב ומי כמוהם יודע איך לטפל בערבים לטוב ולרע שנית בואו לא נבלבל עובדות רוב המילחמות בארץ לא היו מוצדקות ראה ששת הימים יום כיפור שלום הגליל ועכשיו דבר שלישי כל המדינות מסביבנו מאמינות ב´ה אז היגיון פשוט הוא לדבר באותה שפה לקטע של ימין ושמאל עדיין לא הבנתי איך ולמה אויבנו אוהבים את השמאל אני חושב שהתשובה בראשיתה

yosense

New member
מי זה ימני מארצות ערב?

קודם כל העליות מארצות ערב היו סביב קום המדינה וקצת לתוך שנות החמישים. לא יותר מאוחר. בזמן ההוא מפא"י היתה המפלגה הגדולה ביותר והעליה הזאת הצביעה עבורם. מפא"י לא היתה שמאלנית אף פעם, וגם לא קידמה את השלום. באמצע שנות השבעים התחזקה חרות ויצרה את הליכוד שנהפך למפלגה הגדולה ביותר. עברו 20/25 שנה מאז העליה של יוצאי ארצות ערב. הליכוד לא היה ימני יותר מהמערך, זו רק סיסמא כזאת. הליכוד המשיך את המלחמות ואת חוסר הצדק החברתי. אם מישהו רוצה לומר שיוצאי ארצות ערב שולטים בישראל ע"י הצבעה או תמיכה בליכוד, הרי זו אחיזת עיניים. כי המנהלים של המדיניות והמערכות בישראל אינם מהם. לא בגין,שמיר, ארנס,נתניהו,או שרון. וגם המצוקה של העוני במגזר הזה רק גברה! אלה שהגיעו מארצות ערב יודעים לספר סיפורים איך לטפל בערבים לטוב ולרע. כמו שיוצאי רוסיה יודעים לטפל ברוסים לטוב ולרע, או שיוצאי גרמניה טיפלו בגרמנים. היהודים בארצות ערב היו אזרחים לא שווים בדרך כלל, או מסוג ב´ וג´ ותחת סיכון בהרבה מקומות. הפתרון שאתה מרמז כאילו שותפות האמונה יכולה לכפר ולגשר - גם זה לדעתי אחיזת עיניים. בכדי לשנות את המצב לכיוון של שלום, צריך להפסיק לדבר בסיסמאות או לדעת מראש. צריך להכיר את התרבות של הצד השני ולשתף אותו ולהשתתף אצלו בכל מה שאפשר. כמו כן ישראל חייבת להפסיק להיות סוכנות ובסיס של ארצות הברית באזור. בקיצור ישראל חייבת להבין איפה היא חיה, להכיר, להתעניין, להשלים עם הסביבה החברתית והתרבותית ..שאני לא רואה בה חסרון יחסית למערב כמו שרבים בישראל לא מוכנים לשמוע על זה.. וזה כולל את יוצאי ארצות ערב שיכולים היו לדעתך לעשות משהו אחר. כולם מעדיפים את אמריקה. הייתי אומר עוד משהו כזה. המלחמות של ישראל בתש"ח וששת הימים היו מלחמות שלא היה מהן מפלט. להצדיק אותן זה כבר עניין אחר. אפשר היה להתנהג אחרת עם הערבים אבל זה היפוטטי. זה כבר עבר. לפי התרשמותי אנחנו נכנסים לתקופה של מלחמה גדולה. ונראה מה יהיה בהמשך.

ננסנס

New member
אולי הוא קצת הקצין בדבריו

אבל המגמה בהחלט קיימת: ב 78 המדינה נדהמה וראש ממשלה התפטר בגלל חשבון דולרים בחו"ל, לא גנבה ולא שוחד... כולה חשבון דולרי עלוב. כשתפסו את דרעי ואת שבס גונבים אז את האחד הכניסו לכלא ואת השני עדיין שופטים (למרות שמזמן היה צריך לשים אותו בצינוק). היום, כשראש הממשלה חשוד בקבלת ערבויות לא חוקיות במליון וחצי דולר, חשוד שתפר לבנו הכנסה של כמה מאות אלפי דולרים אצל קבלן מקורב, לאף אחד זה לא מזיז !! וזה הדבר המדאיג, השליט עושה ככל העולה על רוחו והעם מקבל הכל באהבה עקב יכולתו של השליט להרביץ חזק לאויבנו מחוץ. השבוע שמעתי בגלי צה"ל ראיון עם מחוסרת בית מכיכר הלחם (התנחלות בלב ככר המדינה) בה נזעקה הגברת לעזרה וסיפרה שאינה עובדת כבר מעל שנה ואין לה לחם לילדיה. לבסוף, נשאלה במי היא בוחרת וענתה "כמובן שרון" למה? "כי רק הוא יכול ל..ין תערבים" הבנתם ?!

az ma

New member
להגיד 78 זה כמו להגיד גילגול קודם

האם ב78 היית משלים עם רמה כזו של סקס ואלימות בסרטים ובמסך הקטן (שמביא את זה ישר אליך לסלון)? איך היית מתיחס לנשים (ב78 ) אם היו לובשות "כאלה" עם חוט בתחת? או אל בני שני המינים עם body piercing? היית מאמין אז שגברים, מרצונם החופשי, יחררו לעצמם את המקום שאלוהים התכוון, אולי, רק לברית מילה? אופס, וכמעט שכחתי, ושישחילו שם טבעות וכדומה? העולם כווולו עבר חתיכת כיברת דרך ולא הכל בכיוון רצוי (לפי ראות עיני, כמובן). שמעת לאחרונה על יפני שעשה חרקירי? ובאשר לעניין שרון, שתי הערות לי: 1. אם הייתי שבוי כבן ערובה בידי הטאלימיבננה, הייתי גם אני בוחר בשרון שיבוא להצילני. רוב העם כניראה חושב כך. 2. שרון, בשלב זה, רק מאשם ורק ע"י התיקשורת. אני מאמין (נאיבי?) שאם ימצא אשם בבית משפט הוא יתפטר מראשות הממשלה ומהכנסת. למי ששוכח, זה חלק מכללי המשחק של דמוקרטיה. דרך אגב, לא שזו נחמה גדולה או הצדקה, אבל גם מועמד יפי הנפש מאשם בשחיתות ועבירה על החוק.​

NAHAL

New member
תיתגבר חבר

באמת אתה מדבר ננסס שרון החזיר את הכסף מיוזמתו ברק לא אני לא רוצה להגן על שרון אבל אל תבלבל בביצ... עדיין לא שמעתי מישהו בהיסטוריה אומר מה שמיצנע מעיז להוציא מהפה המטונף שלו אני היתי מעמיד אותו למישפט ולא אטפלא אים זה יקרה

זה לא בגלל ששרון יכול לז..ן ת´ערבים

הרי גם אותם מתלהמים שמצביעים אוטומטית לליכוד מודים שאפילו אריק מלך ישראל בכבודו ובעצמו לא הביא, לא מביא ולא יביא שלום ובטחון. או יבריא את הכלכלה. או ילחם בשחיתות. או יעשה משהו מועיל אחר. אז למה הם בכל אופן מצביעים ככה? להלן הציטוט המדויק מדברי אותה מוכת גורל מכיכר הלחם בראיון עם אשרת קוטלר: "אני מצביעה שרון כי מצנע אוהב ערבים"..... והנה עוד משהו דומה.כתב הארץ מראיין בוחר קשה יום: כתב: למי תצביע? בוחר טיפוסי: לליכוד כתב מופתע: לליכוד???? בוחר טיפוסי: רק ליכוד! ז"א אני יודע שהליכוד דופק אותי ומעביר את כל הכסף למתנחלים ולחרדים, אבל אני מצביע להם כדי לדפוק את התקשורת השמאלנית..... וזהו. הלכה המדינה. אין מה לעשות נגד החברה האלה. הם רבים מידי. נשאר רק לארוז ולהזמין כרטיס לכיוון אחד.

עוד דוגמה (שורוק) לדוגמה (חולם)

מדבריך עולה שההגיון שלך הוא היחיד הלגיטימי פה ואין זכות קיום להגיונם של אחרים. מה רע בהגיון של "רק לא להצביע מצנע כי הוא אוהב ערבים?". אם הערבים לא אוהבים אותנו (בלשון המעטה) הרי לא הגיוני שמי שאוהב את מי שאינו אוהב אותנו יהיה פחות "חביב" עלינו ממישהו שאינו אוהב את מי שאינו אוהב אותנו? מה רע בהגיון הזה??? רק כי הוא לא שלך? ועוד ביטוי "חביב" עלי: "... וזהו. הלכה המדינה". למה הלכה המדינה? כי אינה כבר בדמות ובצלם של בן-גוריון ויורשו שמעון פרס? מה חסר לך? הדיכוי והאפליה של עדות המזרח ויוצאי צפון-אפריקה? אתה בטח מאוד מתגעגע לזה. אבל לא אתפלא אם גם תטען שמעולם לא היו לא דיכוי ולא אפלייה... (אני מכיר את הראש).

Yaniv212

New member
אני חושב שאתם קצת נסחפים...

המערכת הפוליטית בארץ היתה מושחתת מיומה הראשון. זה כבר בררור לכולם שאת השלתון בארץ קונים בכסף, ראה פרשות העמותות של ברק, החברים הקבלנים של מצנע והחברים של שרון. רבין בזמנו עזר לחברים שלו להתעשר קצת יותר וגם ביבי לא שכך את חבריו. ההבדל הגדול בין אז להיום הוא שהיום המצב הכלכלי/בטחוני קשה והאזרח הקטן מרגיש את כל זה על גבו. מה שנשאר לנו לקוות הוא שיש סיכוי שהמערכת הפוליטית תתעשת ותוריד קצת את הנתל מאיתנו ולאופטימיים באמת אולי יש תקוה שהשחיטות תיפסק והדמוקרטיה האמיתית תשתלת על המערכת הפוליטית. ובכל מקרה לא צריכים להיות כל כך אפוקליפטים או כמו שאמרו האוסטרלים: כשנגיע לגשר נעבור אותו.

למעלה