לדעתי אתה מבולבל - אבל במסגרת..
הימין כהגדרה הוא השליט, הממלכתיות, המערכת הכספית, העילית החברתית וכו. השמאל הוא המהפכן, שלא מקבל את המרות של השליט והשואף להשוואת מעמדות. אם אתה רוצה. המהפכה בארצות הברית היתה בעיקר נגד העבדות והעריצות של הדרום. המהפכה הצרפתית (שבה נוטבע המטבע הלשוני -שמאל) היתה נגד עריצות הממלכה ואכזריותה. המהפיכה הרוסית היתה של החלכאים נגד שילטון הצארים המושחת והיהיר.אותו הדבר נכון בארצות דרום אמריקה, ששם היו תנועות ´שמאל´ חזקות. אותו דבר היה בגרמניה שבעקבות המשבר הכלכלי שם, התפתחה התאוריה הקומוניסטית... שאחריה הפך גם השמאל למערכת שליטה אכזרית לא פחות, בבריה"מ לשעבר..אז זוהי בערך התמונה. יש הרבה דברים שהולכים עם שמאל מאז.. כמו הגדה השמאלית של הסיין בפריס, וכד´. שיינקין אף פעם לא היתה שמאלנית, לכל היותר רכרכויות עירונית של מעמד בורגני, אשר בהגדרה שייך לימין. בארץ, אולי בגלל חסרון בקופירייטרים, משתמשים בימין ושמאל בהשאלה שלא מתאימה להגדרות המקוריות...לא בדיוק. ולעניין. יש מי שהוא ימני ומכיר ערבים ויש מי שלאדיבר עם ערבי אף פעם. וכן הדבר הזה נכון לשמאלני..בשביל לדעת מי מכיר או ביחסים כלשהם עם ערבים עליך לברר.. דבר נוסף, שאני לא רואה קשר בין ימני=שונא ערבים או שמאלני=אוהב ערבים, כל זה הוא מסחר בבני אדם. השאלה היום היא השנאה בין היהודים לבין עצמם , כאשר הם נאחזים בהגדרות שאינן רלוונטיות. לדעתי זה נובע מחוסר תרבות של דיון. חוסר הקשבה והערכה בסיסית לזולת. וזה אז לא משנה אם הקופצנות העצבנית הזאת מקלקלת את היחסים עם ערבים או ביננו..אתה רואה את זה? אני רק רוצה להגיד עוד משהו בכדי לסנגר או להסביר איך זה הגיע לזה..ולדעתי זה קרה מהחלטות אל חזור שגרמו נזק עצום למישהם..אם זה לעולים חדשים. אם זה החלטות על בריתות פוליטיות. אם זה החלטות שקשורות בהתנדבות, בחקלאות, בבנקאות...ועוד.. בכל סקטור נעשו החלטות שפגעו והוסיפו משבר על משבר.. חוסר גמישות והבנה, ואי יכולת לשנות ולתקן, אלא רק להאחז באותו הדבר ולבעוט..שילך הכל לעזאזל. זה מה שיש לפנינו. לסיום - מי שתומך בקריזות של השילטון, עם ההחלטות הפוליטיות, הצבאיות, החברתיות, וכלכליות וכד´ שבישראל הוא ימני. וזה לא משנה אם הוא קורא לעצמו שמאל. אין שמאל בישראל. גם הערבים שהיו שמחים להפוך הכל אינם שמאל באמת. גם הם אני חושש יבחרו בעריצות לוחמנית כשלטון... בדיוק כמו שאנחנו.