"הלוואי" - מה הקשר? מה הקשר בין המילה "הלוואי" למילה "לוואי", או: מה המקור של המילה "לוואי" ??????
A Arthur Dent New member 27/2/04 #1 "הלוואי" - מה הקשר? מה הקשר בין המילה "הלוואי" למילה "לוואי", או: מה המקור של המילה "לוואי" ??????
ג גנגי New member 27/2/04 #2 הלוואי שידעתי. כשמשתמשים בלוואי במשפט, הרי הוא מיודע, ואז מדברים על "הלוואי". הלוואי מלווה את שם העצם במשפט, לכן קוראים לו "לוואי", כמו שלכוכב שמלווה את כדור הארץ קוראים - מאותו שורש - "לוויין" (או בקיצור - ירח).
הלוואי שידעתי. כשמשתמשים בלוואי במשפט, הרי הוא מיודע, ואז מדברים על "הלוואי". הלוואי מלווה את שם העצם במשפט, לכן קוראים לו "לוואי", כמו שלכוכב שמלווה את כדור הארץ קוראים - מאותו שורש - "לוויין" (או בקיצור - ירח).
H hapax legomenon New member 29/2/04 #3 לפי המילון האטימולוגי של קליין המילה הלוַאי התפתחה כך: לוּ לוּא לוַאי הלוַאי
ג גנגי New member 29/2/04 #5 גם אני רוצה להודות לג'ון לנון, במיוחד על השיר הנהדר "וומן איז ד'ה ניגר אוף ד'ה וורלד". תודה, ג'ון.
A Arthur Dent New member 1/3/04 #7 אפרופו, גם יונתן גפן צריך להודות לג'ון לנון על השיר "watching the wheels", שממנו שאב גפן את השיר "לוקח ת'זמן" בלי שום בושה.
אפרופו, גם יונתן גפן צריך להודות לג'ון לנון על השיר "watching the wheels", שממנו שאב גפן את השיר "לוקח ת'זמן" בלי שום בושה.
ק קרמיט524 New member 29/2/04 #6 ../images/Emo32.gif ברשותכם גם אני רוצה לנצל את ההזדמנות, ולהודות למאט ג'ונסון (The The) על המשפט האלמותי: "I used to be indecisive, but now I am not so sure" זה היה חוב ישן.
../images/Emo32.gif ברשותכם גם אני רוצה לנצל את ההזדמנות, ולהודות למאט ג'ונסון (The The) על המשפט האלמותי: "I used to be indecisive, but now I am not so sure" זה היה חוב ישן.