הלוואה ומיני תרגימא-

יניב ריז

New member
הלוואה ומיני תרגימא-

ידוע לי שהבנק רוצה שיעבודים לצורך הלוואה. השאלה היא האם הוא צריך 100% מערך ההלוואה ע"מ לאשרה? או שמא אחוז מסוים מערכה מספיק? לצרוך מספר מדוייק יותר,אני צריך מהבנק הלוואה של 13,000ש"ח ובעת לקיחת ההלוואה יעמדו לרשותי כ-1500 ש"ח בפק"מ ועוד כ-1500 ש"ח בקרנות נאמנות,כאשר העו"ש יהיה סביב ה-0 ש"ח (עם מסגרת של 2000),וכ"א עם מסגרת של 5,000 (עם כ-2000 מנוצלים מתוכם),ומשכורת חודשית של סביב ה-4,000 עד 5,000 ש"ח. תודה על כל עזרה!

יניב ריז

New member
וכמובן פרט חושב נוסף...

כבר קיימת הלוואה רגילה שנשארו לה עוד כ-4000 ש"ח ב-18 תשלומים.

יניב ריז

New member
והבעת תודה רבה לאלו שעזרו בעבר

למי שזוכר את ההודעה הזאת,אכן שמעתי בעצתכם ודרשתי את החזר העמלה,כעבור יומיים בערך יצר איתי קשר מנהל הסניף,התנצל על אי ההבנה,וזיכה אותי בעמלה.

תשובה

לשם קבלת הלוואה אין, בהכרח, צורך ב"סגירת" כסף בחשבון וניתן להגיע עם הבנק להסכמה בנוגע לבטחונות אחרים כגון - ערבים, שיעבוד נכס וכיו"ב. לעיתים הבנק נותן הלוואה "סולו" = כלומר, ללא כל בטחונות ואך ורק על סמך חתימתו של הלקוח אשר מוכר כאמין. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

yyy100

New member
איזה ביטחונות ..

כאשר לקוח מגיע לבנק ומבקש הלוואה, הבנק מבצע מספר בדיקות לגבי הבטחונות שהוא ידרוש מהלקוח אם בכלל: - מה היא יכולת ההחזר של הלקוח ? מה גובה הזיכויים בחשבון - מה סך החבויות הכללי של הלקוח בחשבון(כולל מסגרת אשראי, כרטיסי אשראי, הלוואות) - איזה בטחונות יש ללקוח בחשבון הבנק שלו ובאלו אחוזי השענות יכול הבנק להסתמך עליהם? (דין בטוחה כפקדון אינו כדין ניירות ערך וכנ"ל שעבוד רכב, לכל בטחון יש אחוזי השענות שונים שהם פחות מ-100%. פקדון הוא הבטחון הכי בטוח מבחינת הבנק והוא מסתמך עליו עד 95% משווי הקרן) - בדיקת תיק הלקוח האם היו לו החזרות בעבר? האם היו לו הלוואות והוא שילם עליהם כמו שצריך? רק לאחר בדיקות אלה הבנק מחליט אם לקחת בטחונות ובאיזה סכומים אם בכלל

למעלה