הלב שבור

לשיטתך הדבר אינו פסול?

מדוע, איפוא, אינך משתפת את בעלך בבגידה האחרונה?הרי בסך הכל מדובר בפריקת חשקים, ולא בבגידה. תהא הסיבה אשר מחזיקה אותך בנישואייך, יושב לצדך גבר שבטוח שאשתו נאמנה לו, וכשהוא יגלה כי ההפך הוא הגמור - את תהרסי כליל את אמונו בזוגיות.
&nbsp
אינני שופט אותך, אבל משעה שנישאת, את כבר לא אחת, את אחת מתוך שניים, ומשכך לכל בחירה שלך בהכרח תהיינה השלכות.
&nbsp
&nbsp

קראתי לא אחת את דיעותייך ויחד עם זאת

עלייך לכבד אנשים שחושבים שונה ממך עם רצונות וחשקים ועוד.
אני לא אישה נשואה ואנני מתיימרת לשפוט זוגות נשואים/גבר או אישה שרוצים לגוון או לשנות וכל זה מבלי לפגוע במשפחה.
סןגיה זו אישית לכל אחד ואחד וכל אחד ואחת רשאי לעשות כרצונו ומה שטוב לו,

שבת שלום,

זה לא מקובל בחברה שלנו

המוסר בחברה שלנו קובע שחיי נישואין מקודשים ואסור לפגום בהם בבגידה. מה שעושים היום שנקרא נישואין פתוחים נראה לי מאד מכוער וזול ולא היה מעולם.
&nbsp
&nbsp

T a l 26

New member
אתה חושב שכל האנשים מוסרים לפי מה

שמקובל בחברה? גם אני לא אוהבת בגידות אבל לכל אחד יש את המוסר של
עצמו וזכותו לעשות מה שהוא רוצה. אני גם לא אוהבת ולא חושבת שנישואים פתוחים יכולים להחזיק מעמד , אבל כל אחד עושה מה שהוא רוצה. אתה לא יכול להחליט בשביל אנשים מה המוסר שלהם.

את טועה

מוסר פירושו להתחשב באדם האחר, בזכויותיו, ברגשותיו וברצונותיו. כל פרט חשוב. ליצור לנו מוסר משל עצמנו שנועד לטובתנו האישית זה לא מוסרי, כי אדם מחויב לפעול לפי צווי המוסר שמורים לו איך להתחשב באנשים אחרים.
&nbsp

יש מגוון רחב של "לא מוסרי"

ובעניין של זוגיות כל עוד שהיא לא פוגעת במשפחה ונותנת חופש לתשוקותיה כי חסר לה ואפילו מאד אנני רואה פה פגיעה באחר.

T a l 26

New member
אתה צודק וגם אם זה לא יתגלה

הראש שלה נמצא במקום אחר ולא בבית שלה ובמשפחה שלה , כולם ניפגעים מדברים כאלה. אבל לפעמים בן אדם נמצא במצבים שהוא לא רוצה להיות בהם והוא בכל זאת נמצא במצבים כאלה. קשה לשפוט

טל יקירה

אינני שופט, אבל היא מודה קבל עם ועולם שהרומנים שלה מהצד נובעים "משיעמום" ו"פריקת חשקים". לא מדובר באופס זה קרה - היא הכניסה עצמה לזה מבחירה. האמנם כל בחירה אינה ברת ביקורת?
&nbsp
פעם הייתי בצד של המאהב האסור, ונשבעתי לעצמי שהדבר לא יחזור על עצמו.

T a l 26

New member
ההסבר שלך מענין שהיא הכניסה את עצמה

מבחירה , אולי בגלל המצב הנפשי. כל הכבוד לך שהחלטת לא להיות בצד של המאהב האסור

אולי גם היא תחליט כמוך מהצד שלה.

T a l 26

New member
הוא כותב מצווי המוסר שלו ואת כותבת

מצווי המוסר שלך. יש צווי מוסר שהחברה מכתיבה לנו , אבל לא כולם מקבלים
ולא כולם חייבים לקבל את הצווי מוסר.

מה שאתה כותב

זה בדיוק מה שהחברה הכתיבה לנו.
זה מתאים לסוג מסויים של אנשים. ולסוג אחר כמוני פחות מתאים "להתקע" עם גבר אחד לכל החיים זקוקה מצורך לריגושים.
ונישואין פתוחים זה הבנה של שני בני זוג שמעטניינים לחיות יחד שאפשר גם לטעום מהצד בלי לפגוע בקשר הזוגי.

בחברה שלנו /עידן של היום החיים השתנו

בעבר לדעתי גם היו בגידות ומערכות יחסים פתוחות פשוט לא דברו על זה "בקול" בדיוק כפי שיש היום מודעות לתקיפות מיניות וגילוי עריות ואז לא היה,התביישו ולא דברו.
אני מודה שאני מכבדת את מחשבתך על נושא הלויאליות בקשר אבל היום החיים שונים,הרבה פתיחות ופיתויים אבל יחד עם זאת יש גם אנשים שמצליחים בזוגיות שלהם גם שנים,
קשר צריך להרוות ולהשקיע כל הזמן לא פשוט אבל אפשרי,

איזה מזל

שאני חיה את החיים שלי ושלך ושלכמותך אין השפעה עליהם.
בכל פעם שאני מזדמנת לכאן אני קוראת את הסיסמאות החוזרות והדוגמטיות שלך על מה שאסור ומה שמותר.
אתה בזוגיות? יש לך אהבה? היית נשוי?
כי אני נשואה הרבה מאוד שנים באושר מאוד גדול לבנזוג שאני מאוד מקווה להזדקן איתו.
ובשנים האחרונות אנחנו גם מרגישים מספיק בטוחים ובאמון הדדי בכדי לפתוח את הנישואים שלנו להתנסויות נוספות ולהכרויות נוספות והכל בשיתוף ופתיחות אחד עם השני ובזהירות לא לפגוע בקשר בינינו. (עכשיו למשל אני בתקופה שאני בוחרת לא לקיים קשר נוסף כי זה לא מתאים לי.)
&nbsp
מי אתה שתגיד שזה "מכוער וזול"? הרי אין לך חצי מושג מה זה אומר זוגיות טובה ועד כמה נפלא זה להגיע למצב שאתה יכול לממש גם רצונות נוספים שלך במסגרת הזוגיות הזאת. (ה"לא היה מעולם" מצביע בעיקר על הבורות שלך. היה מאז ומתמיד.)
&nbsp
ולגבי בגידות - לי זה לא מתאים.
למדתי לא לשפוט אנשים אחרים ואת הסיבות שלפעמים מביאות אותם לכל מני מצבים.

אני רווק

אבל היו לי כמה קשרים רומנטיים, חלקם קצרים וחלקם ארוכים. אני מאמין שבגידה זה לא מוסרי ומזיק לקשר.
&nbsp
&nbsp

כן, הבנתי

ואתה מאמין שזוגיות פתוחה זה מכוער וזול
ואני מאמינה שעדיף שאנשים ידברו על דברים שהם התנסו בהם, ועל החוויה שלהם, ופחות יחליטו בשביל אנשים אחרים מה מוסרי ומה מזיק לקשר, בעיקר כשהם לא התנסו בזה בעצמם.
&nbsp
אולי אם היה לך יותר נסיון כבר היית מבין שאנשים הם שונים וקשרים הם שונים. וזה בסדר.

דווקא יש לי ניסיון

הזוגיות הראשונה שלי הייתה פתוחה, נתתי לחברתי לבגוד בי וזה היה קשר מכוער מאד. אני רווק אבל אני חושב שחיי נישואין מקודשים ואסור לפגום בהם.
&nbsp

דווקא התגובה הזאת מראה כמה אין לך שמץ של מושג.

אין דבר כזה זוגיות פתוחה שבמסגרתה אתה "נותן לחברה שלך לבגוד בך" זאת לא זוגיות פתוחה. בזוגיות פתוחה אין בגידות.
על זה שזה היה קשר מכוער מאוד אני כמובן לא אתווכח אתך. אתה היית שם אז אתה יודע.
אבל להסיק מהקשר המכוער שהיה לך לכל קשר אחר אתה לא יכול.
ואני לא חושבת שחיי הנישואין הם מקודשים אבל בהחלט חושבת שלא נכון לפגום בהם, רק שאצל כל זוג המשמעות של זה אחרת מאוד.
&nbsp

למעלה