הלב נכמר

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
הלב נכמר

מקריאה בציטוטים מתוך פסק דינו של שלי טימן, המתאר את התנהגותם הבלתי אנושית של הורי "יובל", הנער שתבע את הוריו. השיער סומר מכך שמדובר בבנו של אדם בעל מעמד חברתי בכיר, ובעל השכלה סופר רלבנטית, קצין-משפטן. (נאמר שהסנגור שהגן עליו היה פקודו). אם השופט טימן סבור שהתובע דבר אמת, על כך שנענש, ואם הוא סבור שאף על פי כן אפשר להכות ילד במקל, כיוון שלא השלים מכסת אימונים יומית בפסנתר בת ארבע שעות, הוא איננו מבין את תפקידו, ומניח - דברי ד"ר קדמן - למשפט לנצח את הצדק. לא מדובר פה על הפרת חוזה. גם לא על ענייני אלימות בין מבוגרים יותר או פחות. מדובר על ילד.

igalgolan

New member
ערעור

לחץ ציבורי יכול להביא את הפרקליטות להגשת ערעור (כמו במקרה האונס המפורסם כאשר השופט חשב שהיתה הסכמה של הילדה לקיום יחסים עם קבוצה גדולה של בני נוער). ההלכה המפורשת של בית המשפט העליון היא שמכות (ובודאי מתוכננות במקל) אינן שיטת חינוך ראויה. לא ברור גם מדוע לא היתה הרשעה בתקיפה ובגרימת חבלה (אפילו אם לא היתה התעללות) שכן בית המשפט אמור להרשיע בכל עבירה המתגלה מהעובדות (לאחר מתן אפשרות נאותה להתגונן). יגאל גולן

Sch

New member
מי מכם מצטרף

אלי, בפורום הזה, על מנת לביע ביחד - על פי עצתו של עו"ד גולן, אני מקווה שאתה מסכים - את התמיכה בנער הזה, ואת הדרישה שעניינו יועלה בערעור?

igalgolan

New member
הפגנה חוקית

כדאי היה שהמועצה לשלום הילד (לא בטוח שהשם נכון, אך העיקר הכוונה) תקרא להפגנה בעד הגשת ערעור. למען האמת המצב המשפטי של בין פסק דין לבין ערעור עליו לא ברור, למשל לא ברור האם קריאה להפגנה הדורשת להגיש ערעור יכולה להחשב כנסיון השפעה על בית המשפט למתן פסק דין, אך אני מוכן להסתכן בכך. יגאל גולן

igalgolan

New member
הפגנה חוקית

כדאי היה שהמועצה לשלום הילד (לא בטוח שהשם נכון, אך העיקר הכוונה) תקרא להפגנה בעד הגשת ערעור. למען האמת המצב המשפטי של בין פסק דין לבין ערעור עליו לא ברור, למשל לא ברור האם קריאה להפגנה הדורשת להגיש ערעור יכולה להחשב כנסיון השפעה על בית המשפט למתן פסק דין, אך אני מוכן להסתכן בכך. יגאל גולן

igalgolan

New member
הפגנה חוקית

למעלה