הלבשה בלילה

ida72

New member
הלבשה בלילה

אז הלילות הופכים קרירים (גרה בבאר שבע) והקטני שהיה ישן עם בגד גוף קצר עד עכשיו, זורק מעליו את השמיכה. הבעיה שבאמצע הלילה ממש קריר, אבל בערב עוד לא. איך להלביש כך שלא יהיה קר מדי וגם לא חם מדי?
אני בעד אוברול ארוך,מבד דק, וזה מה ששמתי לו אתמול, אבל ממש קיטר והתעורר הרבה. בסוף החלפתי לבגד גוף קצר ומכנס ארוך
אני ממש סובלת להתכסות ולחשוב שאולי קר לו...
אידה

Cafe Latte

New member
כמה קטן הקטני?

אני מלבישה בחיתול בלבד... (אבל שלי בן שנה וחצי וישן בחדר יחסית חם בבית).
בלילה אני בד"כ קמה וסוגרת אצלו חלון (ומשאירה קצת פתוח, כדי שיהיה אוויר). עדיין נורא חם בתחילת הערב... מתקרר משמעותית רק לקראת הבוקר (החל מ3 ככה וצפונה).
בגד ארוך, גם אם דק, נראה לי מאוד לא מתאים. אלא אם מדובר בניובורן.
כל התינוקות בועטים מעליהם את השמיכה.. אני הייתי משאירה עם בגד גוף קצר.
איך הוא במהלך הלילה? קר? או מזיע? בתכלס, זה אינדיקטור מעולה.

ida72

New member
קטני בן 5 חודשים

נכון, קר בשעות הקטנות, וזה בדיוק הזמן שלו לקום לאכול.
אני אבדוק הלילה אם הוא חם או קר. האמת שלא יודעת...
הוא ישן בעריסה איתנו בחדר, חלונות די פתוחים. אולי באמת כשעביר אותו לחדר שלו יהיה יותר קל לסגור חלון. עוד מוטיבציה לעשות את זה בשבוע שבועיים הקרובים :)
בלילות האחרונים הוא מתעורר מלא. גם לאכול אבל לא רק. לא יודעת למה, אבל חשבתי שאולי קר לו.

תודה על התשובה :)

LolliP0p

New member
להוסיף מכנס כשנהיה קר..

אפשר להשכיב לישון עם בגד גוף קצר ובאמצע הלילה כשניהיה קר להלביש בעדינות מכנס ארוך תוך כדי שינה , או כשקם לאכול ..
נראה לי הכי נכון במצב כזה.

ida72

New member
תודה

starrynight1

New member
אני מלבישה קטנה בת 7 חודשים

בבגד גוף קצר ומכנס דק ארוך ממש מהלילה - שניים האחרונים. היא לא מתלוננת ולא מזיעה. אני לא רוצה להתעסק עם הלבשה באמצע הלילה, אא"כ בכל מקרה מתעוררים להאכלה.

sleepyb

New member
אפשר לשאול גם שאלת הלבשה?

איך מלבישים תינוק בן 7 חודשים בחורף במהלך היום? (יהיה בן 7 חודשים בדצמבר)
&nbsp
2 שכבות עליונות? הכוונה לבגד גוף ארוך+פוטר? או 2 בגדי גוף? מכנס פוטר? בימים קרים להוסיף 2 מכנסיים?
האם לבחוץ נוח אוברול פליז גדול מעל הכל? או פוך? מעיל? שמיכה?
&nbsp
ובלילה- האם מספיק אוברול או שיש צורך בבגד גוף+אוברול? (מלחיץ לחמם מידי)
&nbsp
אשמח לשמוע מהניסיון :)

starrynight1

New member
אצלנו

אני לפני החורף מתאבזרת בגופיות פלנל (בגדי גוף מפלנל אפילו עדיפים כי הבטן לא מבצבצת בשום מקרה), גטקעס או גרבונים (רק לבנות כמובן), חליפות פוטר או אוברול פוטר, גרביים חמות, 2-3 סוודרים, מעיל וכובע צמר. בעיקרון, משחקים עם זה לפני מידת הקור ומידת החימום בתוך הבית. בימי חורף קרים אני מלבישה שתי שכבות (גופייה וגטקעס ומעל חליפת פוטר) ומוסיפה סוודר, מעיל וכובע (ושמיכה חמה אם צריך שתמיד עליי בחורף) כשיוצאים מהבית. בימים יותר נעימים אז לרוב אלביש בבית גופייה וחליפת פוטר ובחוץ מוסיפים סוודר וגם מעיל, תלוי במידת הקור. תראי, בתור אמא אני תמיד מתלבטת איך להלביש, זאת יכולה להיות התעסקות שלמה לכן כדאי שיהיה לך מלאי בגדים בבית וכשאת יוצאת שיהיו לך אופציות להוסיף או לגרוע לבוש.

LolliP0p

New member
תלוי..

הבת שלי איתי בבית, כך שכל החורף היינו עם חימום וחליפה דקה (בלי רגלית) בבית..
כשיצאנו החוצה זה היה לפי רמת הקור..
בד''כ גופיית פלאנל/חולצת טריקו ארוכה, ומעל זה טרנינג פוטר או משהו עבה בסגנון וגרביים עבות.
אם היה ממש קר הייתי מוסיפה גם גרביון.
וכמובן כובע שמגן גם על האוזניים ושמיכה טובה בשלוף..

LolliP0p

New member
כעקרון יש בכל מקום

אם את אוהבת קנייה אונליין אז תמצאי בנקסט טובות , הלבנות גם במחיר ממש טוב..
ואפשר גם למצוא כמעט בכל חנות , יש בצורת חולצה ובצורת בגד גוף לקטנים יותר.
אני קניתי שנה שעברה הרבה גופיות כאלו מחנויות לא ממותגות ברחבי העיר והאנגרים למינהם ואלו של חברת "דורטקס" ממש טובות וגם "כותי" הפתיעו לטובה בגופיות פלאנל (משאר הטופים שלהם לא הייתי מרוצה)

sleepyb

New member
לא מצאתי פלנל בנקסט, יש לך קישור אולי?

את מתכוונת לגופיות או בגדי גוף מבד פלנל?
תודה

אגעאצ

New member
שלי בת 3 חודשים

לפני יומיים השכבתי אותה עם בגד גוף קצר ומכנסיים ארוכים וכשקמה בלילה לאכול הרגשתי שהידיים קרות, אז הלילה עשיתי הפוך - בגד גוף ארוך ובלי מכנסיים, זורקת חיתול בד/ שמיכה דקה על הרגליים. אבל זה באמת רק ביומיים האחרונים, שהתקרר. לפני זה פשוט עם קצר ומקסימום מכנסיים ארוכים, לא רגליות.

למעלה