הלא מוערכים

• פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

WhiteSnake 85

New member
שלום

אז היו כאלה שהביאו שירים, היו כאלה שהרחיבו לאלבומים אני אכליל בלהקות - כמה מן להקות המטאל הטובות שידע העולם: הראשונה שבהן היא כמובן זאת שאני נושא את שמה בכינויי הלא היא הנחש הלבן. התחילה בסטייל רוק בדומה לסגולים (הבה נציין שהסולן של וויטסנייק-דייויד קאברדייל, היה סולן מעט שנים גם בדיפ פרפל,וכן BURN, השיר האגדי מבוצע על ידיו ביחד עם STORMBRINGER וכמובן LADY DOUBLE DEALER ו MISTREATED). ומה לעשות כמו המון להקות רוק וותיקות נגררו לגל המטאל ששטף את העולם בשנות ה80: ותאמינו או לא הוא השפיע מאוד גם על דיפ פרפל. אז עם כמה יצירות מן המשובחות שידע העולם שלנו-וויטסנייק היא בהחלט להקה ראויה לשמה,עם יצירתייות,וותק וכמובן יופי של שירים. BLIND MAN, ONLY MY SOUL,NORTHWINDS,ההופעה כולה עם ג'ימי פייג' וקוברדייל, SAINTS & SINNERS, JUDGMENT DAY,AINT NO LOVE IN THE HEART OF THE CITY והרשימה עוד ארוכה... ריינבואו - הגיטריסט הנחשב למבין הטובים בעולם (דנו בזה כבר לפני) עובד ל ELF ויוצר ביחד עם רוני ג'יימס דיו את ריינבואו. אוקיי, אני מודה-גם אני לא מת על כמה מהשירים שלהם, אבל ההופעות שלהם הורגים אותי-הם ממכרות רצח...הווירטואוזיות של בלאקמור והצרחות של דיו קונות אותי בגרוש. בנוסף לכך, כמה שירים טובים שמומלצים בהופעות חיות מכיוון שהם שונים מאוד מאוד מן הגירסאות המקוריות שלהם: TEMPLE OF THE KING,DO YOU CLOSE YOUR EYES?,KILL THE KING,MISTREATED, STILL I'M SAD ועוד. ועכשיו שירים רגילים: RAINBOW EYES, GATES OF BABYLON, SNAKE CHARMER, STARGAZER ועוד... עוד להקה לדעתי הם הסקורפייונס שצויינו כמה פעמים,אך לא הרבה. גם היא נגררה לגל המטאל שהשפיע עליה מאוד אך הלהקה הזאת פשוט מתמחה ביצירת בלאדות: יש לה כל כך הרבה בלדות משובחות, ועם זאת למי שאוהב גם שאר השירים שלהם קיצביים ונותנים מענה מוזיקלי. איירון מיידן-לא אגדת רוק, אבל הייתי חייב לציין אותם. VAN HALEN: אין מספיק מילים לשבח את אדי ולהקתו... ואם כבר שירים אז כמה שלי - NEIL YOUNG-LIKE A HURRICANE. בעיקר הגירסה המבוצעת עם פרל ג'אם, אני פשוט מתהפנט לצלילי הגיטרה של יאנג, אין עליו...

snow goose

New member
עוד אחת לאוסף

sonic youth - day dream nation טוב, אולי לא מוערך בקרב הקהל הרחב. לדעתי, אחד מאלבומי הרוק הטובים ביותר של שנות ה-80 ובכלל. אולי בגלל שהוא קשה לעיכול ויש לצבור מספר האזנות בשביל להבין את גאוניותו. בכל אופן, האלבום הזה סלל את הדרך ללהקות כמו נירוונה שקטפו את הפירות הבשלים. אז כל מי שיואמר שנירוונה להקה מקורית - שישמע קודם כל את סוניק יות', וגם את פיקסיס.

ThePiper

New member
הנה עוד כמה (מקווה שלא הזכירו אותם)

A passion play - jethro tull - האלבום שאולי מיצג את בצורה הכי טובה את הצד הפרוגרסיבי של ג'ת'רו, מלא בטקסטים משעשעים וביצוע לא פחות משעשע, אך מבריק, שמזכיר במידה מסויימת את זאפא. הסיבה לחשיפה המועטה שלו, היא "גניבת אור הזרקורים" ע"י אקוואלאנג ועבה כלבנה שקדמו לו. world record - VDGG - אני בטוחה שרובכם בכלל לא מכירים את האלבום המצויין הזה, אבל למי שכן מכיר את ודגג, גם זהו אלבום שלדעתי לא זוכה למספיק התייחסות ונשאר בצילו של אלבומיה הקודמים של ודגג. בקיצור אלבום מצויין. טאפסטרי - קרול קינג - כן, האלבום הזה אולי נכנס לרשימת 100 החובה, אבל מעבר לזה הוא לא מקבל התייחסות. אלבום פשוט נפלא ומרגש. הקול הנפלא של קרול ינג הוליד את הלהיט "יש לך חבר" ולדעתי היא פשוט לא מוערכת מספיק בפורום.

CaerBannog

New member
וכל מי שחושב שסוניק כלכך מקוריים

צריך לשמוע את האלבום השני של מחתרת הקטיפה

LadyG

New member
גם לי יש אחד...אהוב במיוחד

Seventh Soujourn מבית היוצר של המודי בלוז. אלבום קסום מ- 1972, שלמעט איזכור בודד בפורום הזה (של יקי כמובן) לא הוזכר מעולם. 8 שירים באלבום. כל אחד פנינה. היפים במיוחד (לטעמי כמובן): For my Lady Isn't Life Strange I'm just a singer in a Rock & Roll band אלבום שחברו בו יחד כשרונותיהם של היוורד, תומס, אדג' ולודג' ויצרו שירים מלודים ויפים יפים אך כואבים.

Rush

אני ממש לא יודע איך הם ביחס לחובבי המוזיקה ברחבי העולם והארץ (מסיבה פשוטה שאני לא מכיר אישית הרבה חובבי מוזיקה), אבל בפורום הזה הם די אנדרייטד. חוץ מג'י פורס שהזכיר אותם פעם אחת, ובזכותו התחלתי להקשיב להם, בקושי מזכירים אותם פה.. וחבל. אני חושב ש 2112 הוא שיר גדול שמשתוהה לשירי הפרוג הגדולים.

AC\DC -

רוב האלבומים המצליחים ויותר טובים של הלהקה,היו ממזמן,בשנות ה70 וה80. אבל יש להם דיסק אחד שיצא בשנת 95,ושמו-Ballbreaker ולדעתי,רק בגלל שהוא נחשב לחומר יותר חדש של הלהקה,אחרי שהם כבר הפכו למפורסמים וכו',אז לא מעריכים אותו מספיק.לדעתי זה אחד האלבומים הטובים שלהם. אפילו יותר אהבתי אותו מ-back in black

avivs

New member
באמת לא מזכירים אותם כמעט

הם אפילו לא ב-100 אלבומים!!! למה?! לתמונות זזות, גלים קבועים, 2112 או יציאה משמאל לבמה לפחות אחד מהם היה צריך להכנס לרשימה!!!

אם יש להקה שאני מצטער שלא הכרתי

אותה בזמן בחירת ה 100 הגדולים, זה ראש. פשוט מגיע להם.

noosh

New member
טוב, עוד שניים

Caravan - In The Land Of Grey And Pink לא נוטים להזכיר הרבה את קארוון בקרב להקות הפרוג, ועל האלבום הזה בקושי מדברים, ואני ממש לא מבינה למה. אוקיי, המוזיקה אולי לא מתוחכמת עד כדי כך, אבל היא נעימה, אוורירית, שובה-לב ומשמחת, באמת! אווירה פולקית נחמדה, שמחה כזאת, אלבום נפלא שלא יצא לי מהמערכת / דיסקמן במשך חודש רצוף. ועוד אמן נשכח הוא ניק דרייק. אוקיי, אני חייבת להודות שאינ לא מכירה הרבה חומר שלו (לא שזו בעיה להכיר, סה"כ שלושה אלבומים), אבל ממה שאני כן מכירה אני ממש אוהבת. סונגרייטר סינגר עם הרבה אווירה (קצת דכאונית, אבל אל ברמה לאונרד-כהנית), מלל נחמד ושירים מקסימים.. (אפשר להכניס באותה נשימה גם את טום וואיטס, שאני עדיין בתהליכי חקירה אבל ממה שמצאתי עד עכשיו התרשמתי עמוקות)

HelterSkelter1

New member
לא מדברים פה על קארוואן

פשוט כי מדובר בלהקת פרוג-קאנטרברי, ולא באגדת רוק. בוא נגיד, קארוואן היא לא להקה מייצגת של הפרוג... בכל מקרה, מדובר באלבום טוב מאוד, אבל הייתי ממליץ על Rotter's Club של Hatfield and the North ועל National Health - National Health. שני האלבומים האלה הם אלבומי קאנטרברי מדהימים, מורכבים, מתוחכמים ומלאי קסם, והם מומלצים ביותר. הייתי ממליץ גם על הראשון והשני של Soft Machine, אבל הם יותר פסיכדליה - קאנטרברי מאשר פרוג - קאנטרברי, אבל הם עדיין מעולים.

country joe

New member
שם הפורום הוא אגדות רוק

אבל הנושא הוא רוק קלאסי, ולכן מקומם של קראוון פה בדיוק כמו הביטלס או פינק פלויד.

HelterSkelter1

New member
ברור...

אני לא אומר שאסור לדבר עליהם (אני? מה פתאום, אני מעדיף שידברו עליהם מאשר על האיג... האיג... לא משנה
), פשוט זהו פורום של להקות רוק קלאסי, אז זה די ברור שלא ידברו פה הרבה על קארוואן.

country joe

New member
אז תסביר לי

מה ההגדרה שלך לרוק קלאסי, כי שלי היא רוק שנוצר בין השנים 1962 ל- 1977, ולהגדרה הזאת קראוון מתאימים.

HelterSkelter1

New member
אין לזה הגדרה חד משמעית

ואני גם לא מעוניין להכנס לזה. בוא נסכים שקארוואן זאת לא הלהקה הראשונה או השנייה שהיית חושב שמדברים עליה כשאר היו אומרים לך שיש "פורום אגדות רוק" בתפוז. אני לא אומר שלא צריך, שוב, לדבר עליהם. להיפך, אני אשמח!

country joe

New member
רוק קלאסי זה לא סגנון

אז מן הסתם אחרי שהסתיימה התקופה הקלאסית של הרוק לא היה יותר רוק קלאסי.

HelterSkelter1

New member
ומאיפה תדע מתי היא הסתיימה?

אני לא קונה את זה שהיא הסתיימה ביחד עם עליית הפאנק, וגם לא קונה את זה שהיא הסתיימה לפני או אחרי. לדעתי רוק קלאסי זה הגדרה די טיפשית, והיא נכונה יותר להכללת להקות בתוכה, ופחות לפי תקופות.

dylan

New member
ניק דרייק../images/Emo99.gif

אבל "קצת דכאונית"?? קצת הרבה.. ויותר מלאונרד כהן (למרות שאני מכיר רק שני אלבומים שלו..). טום וויטס גם מצויין (גם ממנו אני מכיר טוב רק את closing time).. בכל מקרה גם טום ווייטס וגם ניק דרייק מאוד מוערכים (אמנם ניק דרייק היה צריך למות ולחכות בערך 25 שנה בשביל לזכות בההערכה הזאת אבל בסוף היא הגיעה..).

למעלה