שלום
אז היו כאלה שהביאו שירים, היו כאלה שהרחיבו לאלבומים אני אכליל בלהקות - כמה מן להקות המטאל הטובות שידע העולם: הראשונה שבהן היא כמובן זאת שאני נושא את שמה בכינויי הלא היא הנחש הלבן. התחילה בסטייל רוק בדומה לסגולים (הבה נציין שהסולן של וויטסנייק-דייויד קאברדייל, היה סולן מעט שנים גם בדיפ פרפל,וכן BURN, השיר האגדי מבוצע על ידיו ביחד עם STORMBRINGER וכמובן LADY DOUBLE DEALER ו MISTREATED). ומה לעשות כמו המון להקות רוק וותיקות נגררו לגל המטאל ששטף את העולם בשנות ה80: ותאמינו או לא הוא השפיע מאוד גם על דיפ פרפל. אז עם כמה יצירות מן המשובחות שידע העולם שלנו-וויטסנייק היא בהחלט להקה ראויה לשמה,עם יצירתייות,וותק וכמובן יופי של שירים. BLIND MAN, ONLY MY SOUL,NORTHWINDS,ההופעה כולה עם ג'ימי פייג' וקוברדייל, SAINTS & SINNERS, JUDGMENT DAY,AINT NO LOVE IN THE HEART OF THE CITY והרשימה עוד ארוכה... ריינבואו - הגיטריסט הנחשב למבין הטובים בעולם (דנו בזה כבר לפני) עובד ל ELF ויוצר ביחד עם רוני ג'יימס דיו את ריינבואו. אוקיי, אני מודה-גם אני לא מת על כמה מהשירים שלהם, אבל ההופעות שלהם הורגים אותי-הם ממכרות רצח...הווירטואוזיות של בלאקמור והצרחות של דיו קונות אותי בגרוש. בנוסף לכך, כמה שירים טובים שמומלצים בהופעות חיות מכיוון שהם שונים מאוד מאוד מן הגירסאות המקוריות שלהם: TEMPLE OF THE KING,DO YOU CLOSE YOUR EYES?,KILL THE KING,MISTREATED, STILL I'M SAD ועוד. ועכשיו שירים רגילים: RAINBOW EYES, GATES OF BABYLON, SNAKE CHARMER, STARGAZER ועוד... עוד להקה לדעתי הם הסקורפייונס שצויינו כמה פעמים,אך לא הרבה. גם היא נגררה לגל המטאל שהשפיע עליה מאוד אך הלהקה הזאת פשוט מתמחה ביצירת בלאדות: יש לה כל כך הרבה בלדות משובחות, ועם זאת למי שאוהב גם שאר השירים שלהם קיצביים ונותנים מענה מוזיקלי. איירון מיידן-לא אגדת רוק, אבל הייתי חייב לציין אותם. VAN HALEN: אין מספיק מילים לשבח את אדי ולהקתו... ואם כבר שירים אז כמה שלי - NEIL YOUNG-LIKE A HURRICANE. בעיקר הגירסה המבוצעת עם פרל ג'אם, אני פשוט מתהפנט לצלילי הגיטרה של יאנג, אין עליו...