הכל משתנה כל הזמן
הפורום השתנה, רוב המשתתפים התחלפו, אני השתניתי, את השתנית, מה יותר בולט לעין מהשינויים המתמידים והבלתי פוסקים באתר הזה? כשהתחלתי לנהל כאן פורום, היו 120 פורומים. היום יש מעל 300. אתמול דיברתי במסנג´ר עם מנהלת פורום שהיתה בתפוז כשהיו 40 פורומים. למה לא הגבתי אתמול? ראיתי את ההודעה שלך בערב. בסך הכל, היו שתי הודעות חדשות שחייבו תגובה, של זרות ושלך. היות ויש ךי עדיין בעיה עם הפונטים בתפוז במחשב בבית, לא יכולתי לכתוב עברית. להודעה של זרות הגבתי ב
כי הסכמתי לאמירות שלו וגם לא רציתי יותר מידי להגיב לנושא. כמו שאומרים, בתור מנהל פורום בתפוז, לא רוצה לירוק לתוך הבאר שממנה שתיתי. להודעה שלך לא יכולתי להגיב באייקון, כי שאלת שאלות, אז העדפתי להשאיר אותה לעכשיו. לגוף השאלה, אני לוקח אותך לשאלת היסוד של הפורום. מה עושה פורום לפורום טוב ומוצלח? נושא מעניין? מנהל משקיע? חברים שכותבים מעניין? וויקוחים וריבים? גיבוש בין המשתתפים? מגוון דעות? אמפטיה? כמובן שאין לזה תשובה, הכל תלוי בפורום. מובן השליה שמנהל משקיע לא יוכל להרים פורום בלי משתתפים. הייתי אומר שבפורום צריכים להיות לפחות שני משתתפים פעילים חוץ מהמנהל, כדי שזה יהיה פורום, כי אם יהיה רק משתתף אחד ומנהל, זה לא ממש פורום, זה יותר דו-שיח גלוי. תראי למשל את הפורום הקודם שלי. זה היה כיף אבל האם זה היה באמת פורום? פעם השוואתי בין מנהל פורום לגנן. אמרתי שכמו שהגנן מידי פעם שותל עצים חדשים, מנהל צריך מידי פעם לנעלות דיונים חדשים. כמו שהגנן גוזם חלק מהענפים ועוקר עשבים שותים, ככה המנהל קוטע לפעמים דיונים, או אפילו מוחק הודעות ואפילו חוסם, מתוך ראיה כוללת של הפורום. ההבדל הוא שבגן, הגנן הוא הריבון. המנהל בפורום איננו ריבון, הוא אולי מנהיג אך לא ריבון. כי המנהל לא יכול ליזום את כל הדיונים ולא יכול להכריח אנשים להגיב לעניין. אז בגן שלנו, גם החברים שותלים שתילים. חלק מתפתחים וחלק לא, חלק גדלים כמו אפונת הפלא, וחלק נשארים ננסיים. זה בעיקר תלוי בכם ולא בי. לי תמיד יש התלבתויות רבות לגבי אופי הפורום. כתבתי כאן כמה הודעות אישיות, את יכולה למצוא אותן, שדי הצביעו על ההתלבטויות האלה ועל המגמות והכיוונים. המצב הוא שכרגע יש באמת בפורום קבוצה די קטנה של כותבים קבועים. חלקם מגדירים עצמם כמכורים. הרוב מרגישים צורך להעלות מחשבות שמעסיקות אותם, שלא קשורות בקשר ישיר להתמכרות. החלתנו לאפשר את זה במידה סבירה. פעם מישהי שאלה כאן: איך אפשר להריץ פורום שבו כל יום באים וצועקים, אוחחח כמה שאני מכור/ה!!!!!!!!!! אז אני אמרתי שזה אפשרי, כי יש כאלה שצריכים את זה, ואם הם תריכים, טוב שיש מקום שמאפשר את זה. כאן אף אחד לא יגיד להם שב/י בשקט. מה שמדאיג אותי יותר הוא שלפעמים אני חושש שמתפתחת אווירה של: אנחנו מכורים ואין מה לעשות. את זה לא הייתי רוצה, כי יש מה לעשות וצריך לעשות.