הכתבה בהארץ

מחל

New member
הכתבה מדגישה את אטימות הממסד

אדם מספר מה הצליח אצל בנו הוא מראה את אטימות הממסד שמשיקולי כסף ואוצר נותנים לילדינו שיטות לפני 50 שנה יחד נלחם וננצח אז יוכרו כל השיטות המשלימות אחד את השני. על אף ההתמודדות היום יומית כל אחד צריך לשאול את עצמו מה אני יכול לעשות כדי להרחיב את זכויות ילדינו מכתבים לח"כים הרגישים עתונות אתרי אנטרנט פופולריים ב"ל עשה עוולה שיותר א"א לתבוע רטרואקטיוית דבר שדרכו ובצדק יכל להזרים יכולת בטיפול הילדים קופ"ח מתנתקת מילדינו יחד כתף אל כתף נלחם וננצח

מחל

New member
זוהי הסיבה שמתעללים בנו

הם פשוט זרקו את ילדינו מקופות החולים בטיפולים פארא רפואיים אחה"צ לילדי רשום בקופה הנל מחוץ לסל כי יש גן. דבר הנוגד את חוק חנ"מ וחוק בריאות ממלכתי היה לי התכתבות עם קופ"ח כללית ומשרד הבריאות שהצדיק את טענותי ובינתיים העניין נמצא כבר כמה חודשים בוועדה בין משרדית בין המשרד והקופות שמה התנערו מקביעה שילדינו נחשבים בהגדרה סומטים ואז מגיע להם טיפולים כמה שהם צריכים הרי הטיפולים הניתנים בגנים התקשורתיים מספר השעות הניתנות בהם זה לועג לרש ממש. אנו אשמים כי אולי אנחנו לא מספיק נלחמים כל הכבוד לאותו אבא יקר שכתב את הכתבה ןאני זוכר שחיכינו כמה חודשים לאבחון בהתפתחות הילד ויצאה לנו הנשמה

מחל

New member
הפגנה מתוקשרת מול משרד החינוך

מה דעתכם על הרעיון

רק לידע כללי

אני התיידדתי עם אחת הפקידות בקופ"ח- והיא רשמת בהגדרה במחשב ליד השם של הבן שלי סומטי ולכן אני מקבלת החזרים על ה כ ל ,לא על כל הסכום אבל השתתפות שלהם על הכל כי אני לוקחת אנשים פרטיים. אולי תנסו ככה

מחל

New member
הכתבה בהארץ

מאסר עולם לילדי מאת גרשון הורוביץ משרד החינוך מסרב להכניס שיטות טיפול, שיאפשרו לאוטיסטים תפקוד עצמאי משרד החינוך, בשיתוף משרד האוצר, מנסים לגזור מאסר עולם במוסד סגור על בני בן השבע. חטאו הבלתי נסלח הוא היותו ילד אוטיסט. יש כיום בעולם שיטות טיפול המגדילות עד מאוד את הסיכוי של אוטיסט לחיות ולתפקד עצמאית (יחסית) בחברה. הן אינן יקרות יותר ואינן מסובכות יותר מהשיטות הנהוגות כיום בחינוך המיוחד, אבל הן מצריכות התארגנות מעט שונה והכשרה נוספת של כוח האדם הקיים. משרד החינוך מתנגד להכנסת השיטות החדשות לבתי הספר. לפני כמה שנים התארגנה קבוצת הורים לילדים אוטיסטים והביאה לארץ, על חשבונה, מומחים בתחום הטיפול ההתנהגותי. להורים התברר אז, כי במרבית מדינות המערב הטיפול בשיטות אלה הוא חובה בכל ילד שאובחן כאוטיסט ושמגיב בהצלחה להן. בחלק גדול מהמקרים המדינה, שמחייבת את הטיפול ההתנהגותי, אינה עושה זאת רק מטעמים של טובת הילד, אלא מטעמים כלכליים גרידא. אחוזי ההצלחה בטיפול ההתנהגותי הם כאלה, שיש סיכוי שייחסך בעתיד ממון רב במימון מוסדות סגורים ויקרים לאוטיסטים שאינם מסוגלים לתפקד בחברה. חברת הכנסת לשעבר תמר גוז'נסקי, שעמה נפגשה קבוצת ההורים, ציינה לאחר שבדקה את העובדות והחומר שהוגש לוועדה להגנת הילד שבראשה עמדה, כי העובדות נכונות אך לצערה אין במדינת ישראל גוף המוכן להשקיע סכום צנוע בטווח הקצר כדי לחסוך הון עתק בטווח הארוך יותר. גוז'נסקי זימנה לדיון בוועדתה נציגים מכל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר ודאגה שתתקבל החלטה המקובלת על כל המשרדים הללו, המכירה בטיפול ההתנהגותי כטיפול מוכר בילדים האוטיסטים המתאימים לכך. אלו"ט - האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים - לאחר בדיקה על ידי ועדת מומחים שהקימה לצורך זה, הכירה ביתרונות השיטה לילדים המתאימים לטיפול זה וצירפה את התארגנות ההורים אליה. אלו"ט ניסתה ומנסה לעזור כמיטב יכולה, בעזרת תקציבים צנועים ממשרד העבודה והרווחה. לאחר פגישה עם נציגי ההורים ואלו"ט, בית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב נרתם למשימה ובשיתוף ההורים והאגודה פתח קורס להכשרת מטפלים לילדים אוטיסטים בשיטת הטיפול ההתנהגותי. ח"כ זבולון אורלב, בשעה שכיהן כיו"ר ועדת החינוך בכנסת, בדק את תחשיבי אלו"ט וביקש מהאגף לחינוך מיוחד להתחיל בניסוי בשיטה החדשה בלא כל תוספת תקציב. משרד החינוך סירב לבקשתו. כל הבהרות ההורים, כי אינם מעוניינים באגורה אחת מעבר לסכום שבו מתוקצב כל ילד אוטיסט בחינוך המיוחד, נופלות על אוזניים ערלות. כל ניסיונות ההורים להיכלל בחינוך המיוחד נתקלו בקיר הביורוקרטיה האטום. משרד החינוך הבהיר, שכל הורה המבקש לטפל בילדו בשיטה שונה מזו המקובלת זה 50 שנה במשרד החינוך יעשה זאת, כמעט לחלוטין, על חשבונו. גם משרד האוצר מצא שיטה מקורית להתנכל לילדים האוטיסטים. אף כי ילד אוטיסט מוגדר נכה ב-100%, הרי שבניגוד למחלות קשות אחרות שבהן הוצאות הטיפול בחולה מוכרות כהוצאה לצורכי מס הכנסה, הוצאות הטיפול בילד האוטיסט אינן מוכרות כלל. הורים המנסים לטפל כיום בעצמם בילדם האוטיסט בשיטות המודרניות נאלצים להוציא הון עתק, ולרובם אין היכולת לכך. חלקם נאלצו למכור את דירת מגוריהם או להשתעבד להלוואות, ולעתים משכלו כל הקיצין ולא היתה עוד יכולת להמשיך ולטפל בילד, מצאו בני משפחה פתרון סופי דרסטי. בני בן השבע זקוק לעזרה כדי להשתלב ולחיות בחברה הרגילה. הוא אינו זקוק לתקציבים נוספים. הוא זקוק רק למעט גמישות מחשבתית ולהעברה תקציבית מאגף אחד למשנהו בתוך משרד החינוך. ממסד אטום ואנכרוניסטי עושה ככל יכולתו כדי למנוע ממנו את הסיכוי לחיים. בג"ץ מנסה לקבוע אם לילד המשתייך לחינוך המיוחד יש זכאות תקציבית לקבל את הטיפול שהוא ראוי לו גם במסגרת החינוך הרגיל; אך כרגע השאלה היחידה המטרידה את מרבית חברי הכנסת היא, אם ניסיונו של בג"ץ למנוע מאסר עולם במוסד סגור מילדי בן השבע נעשה במסגרת סמכותו או מתוך חריגה ממנה. עם יד על הלב, מיהו כאן האוטיסט? הכותב הוא אב לילד אוטיסט ופעיל באלו"ט, אגודה לאומית לילדים אוטיסטים

אריק71

New member
מה זה "סומטי"?

אורית בוקר טוב, מכיוון שאנו כרגע במגעים מול הקופה לקבלת החזרים, אשמח לקבל קצת יותר פרטים על המונח סומטי, מה משמעותו, וכיצד ניתן להיעזר בזה על מנת לקבל החזרים (כגון מה צריך לציין כאשר מדברים איתם). האם יש הסכמה רפואית על כך שאוטיזן=סומטי? תודה

מחל

New member
באיזה קופה מדובר?

בכללית יש לפקידה הנחיה מרופא וקלינאית המחוז

Mastipula

New member
אלו"ט-לממן מחקר כלכלי שיראה כי יחסך

על אלו"ט לממן או ליזום מחקר אקדמי שיתבצע באחת האונבאסיטאות, שתבדוק (ובתקווה שתוכיח) ותראה כי מבחינה כלכלית, השקעה בגיל צעיר בילדים אוטיסטיים בהקניית מיומנויות ויכולות עצמאות - תחסוך מיליוני שקלים בעתיד בסיעוד ובטיפול במוסדות. עלות אוטיסט סיעודי מגיעה למאות אלפי שקלים בשנה. ככל שהעצמאות שלו גדלה העלות נמוכה משמעותית. זה עצוב אבל יתכן שזו הדרך לגייס את המשאבים הכלכליים.

חבל שלא חושפים את הנושא בת

קשורת קצת יותר,מעטית ההורים שמוכנים להחשף וללחוץ דרך TV על משרדי הממשלה שיזיזו את עצמם ויפסיקו לדחות את מה שצריך להיות. גם אני תקועה נכון להיום בלי גן לבני בשנה הבאה גם שיתן מענה לבני בשיטה שהוא עובד, ולא סתם מקום לאחסן אותו מ 8:00 עד 16:00. ובגלל שלא פותחים גנים בשיטה התנהגותית לנו אין פתרון,ועיריה שכבר כן פותחת גן כזה אז בעדיפות אחרונה ילד חוץ. אני חושבת שצריך קצת יותר להשמיע את עצמנו בתקשורת ליצור קצת יותר לחץ ואין מה לפחד לחשוף את הילדים ואותנו כי הרי הכל זה לטובתם בסופו של דבר.

doroniz

New member
הנה הקישור

המאמר שכתב גרשון הורורביץ בעיתון הארץ מבהיר עד כמה משרדי הממשלה (חינוך, רווחה, אוצר) אטומים בקריאת המפה ובחשיבה לטווח בינוני וארוך. כל הכבוד לגרשון על הכתיבה הפשוטה והכל-כך ברורה. הלואי שדבריו יצליחו לקדם ולו במשהו את הטיפול בילדינו..... דורון.

כתבה מאד מרגשת

גם אם אני לא מטפלת בשיטה זו, הכתבה עצמה היא מרגשת ומראה את האטימות של הממסד של מדינת ישראל. ילדינו אכן נידונו למאסר עולם. העצוב בכל הסיפור שיש אנשי כנסת שמאד מקורבים לתחום (מסיפורים אישיים במשפחתם או אצל חברים) ולמרות זאת לא עושים דבר כדי לקדם את הילד האוטיסט או כל ילד חריג שזקוק לטיפולים שונים. והוצאת הנפטלין ממערכת החינוך. תודה לאותו אבא שכתב את מכתבו.

למעלה