הכשת נחש

הכשת נחש

אני מטייל הרבה בארץ, ורציתי לדעת מה צריך לעשות לאחר הכשת נחש. האם לרוץ למקום בו יש כביש ולהזמין לשם אמבולנס? האם לשכב במקום ולחכות לאלונקה? כמה זמן בערך יש לי לאחר הכשת נחש (הסוגים הקיימים בארץ)? תודה.

dreaming h

New member
אהלן איל וברוך הבא

קודם כל, אם אתה מקפיד לטייל עם נעליים, ובשבילים מסודרים, אין לך יותר מידי מה לחשוש. צריך להתמזל מזלך באופן מיוחד כדי לחטוף הכשה.. על כל פנים, במידה וכן קרה, חשוב להימנע ככל האפשר מפעילות גופנית, על מנת להאט את התפשטות הארס בדם. חשוב לנסות להשאיר עדויות לסוג הנחש, במידה ואין באפשרותך לזהותו באופן אישי (הנחש עצמו או תמונה, בעידן הדיגיטלי..). ובמקרה
מצאתי עבורך כתבה קטנה בעניין (מי אמר גילי סופר?..) מאחלת לך רק התקלויות נעימות בנחשים!

אני לא תמיד הולך בשבילים

וגם נכנס לפעמים למערות. האם ידוע על הכשות בארץ במערות או במחילות מסתור בשפלה?

dreaming h

New member
הממ.

לא יודעת על מקרים ספציפיים, והאמת, חבל שאין (ואם יש שאין לנו גישה) לאיזה מקור מהימן ונתונים סטטיסטיים (מי אמר סטטיסטיקה??) על מקרי ההכשות בארץ. אני לא חושבת שזה מדע מדוייק. פשוט כדאי להניח את הפחד בצד ולפנות מקום לזהירות.

ינאי 15

New member
חשוב גם לא למצוץ את הדם באיזור...

ההכשה. כמו שהדר כתבה, להימנע מפעילות גופנית ולהזמין אמבולנס כמה שיותר מהר. נחשים ללא ספק יכולים להימצא במערות ומחילות מסתור. ועוד דבר חשוב, תמיד תיקח עימך חוסם עורקים, במקרה של הכשה באזור הרגליים או הידיים חוסם עורקים יכול למנוע את זרימת הארס בכלי הדם וכן התפשתותו של הארס בגופך, כך שחוסם עורקים יכול למנוע מצבים קשים. אם אינני טועה אסור לשים חוסם עורקים למשך זמן ממושך מאוד, דבר זה יכול לגרום בסופו של דבר לנמקים חמורים וכן לקריטת איברים.

dreaming h

New member
../images/Emo128.gif אחת הטעויות הנפוצות

היא ההמלצה לחסם עורקים. פעולה זו יכולה להגביר את הנזק, היות וגם מי שעבר בשנת 1900 וקצת קורס מד"א, לא בהכרח זוכר איך שמים חסם עורקים, ואת השחרור שלו יכול לעשות רק רופא. חסם עורקים שמהודק זמן רב מידי, במקום הלא נכון, ומשוחרר כאשר במקום מצטבר ארס, יכול לגרום לנזק לא נעים בכלל. בקיצור, לא להתעסק עם חסם עורקים. לקבע, ופינוי.

בנוסף, מה שחסם עורקים עושה הוא

להחמיר את תופעת הנמק שבכל מקרה נוצרת מההכשה ( בארס המוטוקסי כמו של הצפעים ). כך, במקום להגיע לביה"ח עם יד או רגל במצב רע אתה מגיע במצב גרוע ומוחמר בעקבות החסם. הסיבה היחידה לשים חסם עורקים היא אם אין סיכוי להגיע לביה"ח בשעות הקרובות. ואז האפשרות היא בעצם בין לאבד את האיבר הנפגע או במקרה חמור, את החיים

naja

New member
נחשים במערות.

ידוע לי על תצפיות בנחשי צפע שארבו לעטלפים בכניסה למערות, מלבד זה שמערה בהחלט יכולה לשמש את הנחש כמקום מסתור.

dreaming h

New member
וכמה דברים נוספים

(שבקריאה שניה לא נראו לי ברורים מאליהם..) חשוב לא רק להימנע מפעילות גופנית, אלא גם לקרוא לעזרה, נגיד, בצורת אמבולנס, או לפנות, אם הרכב קרוב, לביה"ח. לגבי כמה זמן יש לך, טוב, זה מאוד תלוי. בסוג הנחש, בהכשה, באיבר המוכש, במצבך (בזמן פעילות גופנית או לא) ובכמות הארס שהוזרקה. בסה"כ, אין יותר מידי מקרי מוות מהכשות, אבל גם נמק או איבר קטוע זה לא כיף. ואם, נגיד, אתה נורא סקרן, אז תוכל לעיין בשרשור הנ"ל. להתרשמות כללית. (בלי פאניקה!
)

../images/Emo51.gif רבה

רק כדי לסכם את הנושא. אם אני עמוק בתוך השטח. כמה המקסימום שאני צריך להרשות לעצמי ללכת עד לכביש הקרוב. אם צריך יותר מזה, אפשר להזמין פינוי במסוק? אני מבין שזה תלוי בהרבה פרמטרים, כמו סוג הנחש והאיבר הננשך, אבל בהנחה שאני לא מבין בנחשים, ואני עמוק בשטח, איך לחלץ את עצמי?

dreaming h

New member
אתה מטייל לבד?

זה כשלעצמו בעייתי.. לא? :) מסוק? זה סוג של הרחקת לכת.. עדיף שתתקשר לאנשהו, למישהו שיוכל איכשהו, להתקרב אליך..

לא אמרתי לבד

אבל לרוב אני לא מטייל עם מישהו שמסוגל לסחוב אותי על הגב
כך שהאופציות שלי הן או ללכת ברגל עד הכביש הקרוב (אולי בתמיכה קלה), או לחכות למישהו מבחוץ שיגיע ויחלץ אותי ואני מניח שזה יקח בערך פי שתיים זמן. פשוט רציתי איזה כלל אצבע כדי לדעת מה לעשות.

למעלה