הכשרת צוללים - רעיון .

פרפרון

New member
הכשרת צוללים - רעיון .

אני רוצה להתייחס להודעותיו של דוד הילל ושאר חברי הפורום לגבי הכשרת צוללים לרמה טובה ואין בכוונתי כרגע לחשוב על הרעיון מן ההיבט הכלכלי. לדעתי, כשם שמלמדים נהיגה בבתי ספר כך צריך לנהוג בנושא הצלילה. כל אדם אשר רוצה ללמוד לצלול צריך לבחור קודם כל מורה / מדריך או מועדון כלשהו אשר מוסמך להדריך ולהכשיר צוללים,בדומה לנהיגה,עליו לקבל סיפרות תיאורתית ,להבחן ולעבור לשלב המעשי ורק כאשר החניך מוכן ע"פ דעתו של המדריך - רק אז הוא יוכל לגשת למבחן צלילה רשמי שבו הבוחן יהיה נציג מוסמך מטעם הרשויות ,באם עבר החניך את המבחן בהצלחה אז יהיה זכאי לקבל תעודה של צולל מוסמך וכמובן אפשר גם לתלות שלט צהוב על גבי המיכל "צולל חדש" ולחייב את הצולל לבצע את עשרת הצלילות הראשונות בליווי בן זוג ותיק. יכול להיות שהרעיון שלי כבד מדי ואכזרי אבל לדעתי לא ייתכן שקורס צלילה יהפוך לאטרקציה תיירותית שמועדונים מפתים תיירים שבקושי יודעים לשחות לעבור קורס צלילה למטרות רווח ,אז באמת מה הפלא שהשמורה נהרסת ומה הפלא שקורות תאונות? שוב, אולי הגזמתי בדעותיי אבל משהו חייב להעשות. אני מצפה לשמוע תגובות להודעה. בברכת צלילה בטוחה...

mares

New member
../images/Emo15.gif האנלוגיה לנהיגה ממש לא

במקום ולו מהסיבה שלשיטתך לא היו אמורות להיות כל כך הרבה תאונות דרכים בארץ, ועדיין למרות שיש בוחני נהיגה מטעם המדינה, יש לנו כל שנה מאות חללי תאונות דרכים. דבר שני: מה תעשה עם האירגונים המסמיכים? תגיד למדריך בכיר של פאדי "אין לך זכות להסמיך, תשאיר את הסמכה למדינה" ?? אתה חושב שפאדי, נאוי וכל השאר יסכימו לדבר הזה?

פרפרון

New member
תשובה למאריס

לדעתי, המדריכים של אותם אירגונים יכולים לעבור איזה מבחן שיכשיר אותם להיות מדריכים מוסמכים ומקובלים על הרשויות ,מדריך של פאדי שלא יעבור מבחן כזה לא יוכל לשמש כמורה לצלילה אבל אם הוא מדריך בפאדי אז למה שהוא לא יעבור מבחן שכזה? ולגבי תאונות דרכים בהחלט הגורם להם הוא חוסר אחראיות אבל גם נסיבות ומכשולים שלא קיימים מתחת למים כך שזה לא ממש באותה קטגוריה. אבל שוב ,נמנעתי להכנס להיבט הכלכלי והפוליטי שכרוך בצעד שכזה.

hockeye

New member
מיושם כבר בשטח...

אחלה רעיון פרפרון, רק שבהתאחדות חשבו על זה קודם, וזה פועל ככה לפחות שנה. מועדון יכול לקיים קורס מדריכים עם מד"ר ומדריך מכין שאושרו לנושא, אבל בבחינות מגיע בוחן מטעם ההתאחדות ששכרו משולם ע"י ההתאחדות וככה הוא לא נתון ללחצים מכיוון המועדון. העניין חשוב ביותר ומונע תופעה, שקיימת בהרבה מועדונים וקורסים, בהם המועמד הוא ח"ל (חייב לעבור) מבחינת המועדון. לדעתי הרשות צריכה לחייב את כל הארגונים ליישר קו בנושא, או לשלוח בוחן מטעמה (והכוונה למישהו בקליבר של נחומי סלע, לא פחות). עין הנץ פקוחה. הוקאי.

pilovich shahaf

New member
פרפרון מבלי להיכנס לניבכי העבר ....

....ביננו [אתה עדיין חייב לי תשובה אלמנטרית והומנית] תישמע למה שאומר עין הנץ, ואוסיף שרק הרשות חייבת על פי חוק [עוד לא שונה] להסמיך צוללים ומדריכים. זה מה יש !! בקרוב זה יהיה בבית משפט והאמת תצא לאור. פילוביץ שחף.

אלון ק.

New member
קורסי מדריכים שנערכים ע"י האירגונים

ובסופם החניכים נבחנים ע"י הארגונים ומקבלים תעודת מדריך תעודה זו אינה מאפשרת להם לעבוד בהדרכת צלילה במדינת ישראל ללא תעודה נוספת מטעם המדינה (הרשות לצלילה ספורטיבית),רשיון הדרכה. כיום בשביל לקבל תעודה כזאת המדריך צריך לעבור בנוסף למבחני הארגון גם מבחנים של הרשות בפיקוח של הרשות (פקחים - ברשות נחומי) ורק אם עברו את המבחנים הנ"ל הם יוכלו להדריך צלילה בישראל. לכן קורה היום מצב שמדריך שהוסמך ע"י הארגון שלו אינו יכול להדריך צלילה בישראל.

גרזנית

New member
אני לא יודעת איך מסמיכים היום אבל

כשאני הוסמכתי-אצל נחומי סלע היו בחינות כניסה של שחיה כולל על הגב, צלילה חופשית של בריכה אחת הקורס היה 4 ימים תאורטי ותירגולים בברכה, מבחן תאוריה-והיו כאלו שלא עברו אותו עוד כ 4 ימי ים ואח"כ 10 צלילות חובה-שגם להן היתה צלילת מבחןלפני ואחרי יכול להיות שזה היה קצת מוגזם אבל היו מספר חניכים שלא הוסמכו כי לא היו להם היכולות הנדרשות

למעלה