הכשרת כלים

NOGA HONEY

New member
הכשרת כלים

אני מעוניינת להחליף יעוד של סכום בשרי, שנעשה בו שימוש, עד כה בפסח, לסכום חלבי רגיל. אני פונה לעזרתכם הווירטואלית, בשל בורתי הרבה בכל הנוגע להכשרת כלים. אין לי מושג אם בכלל ניתן לעשות זאת, ואיך. (אשמח אם בנוסף, תפנו אותי לספרות רלוונטית) בברכה
נגה

D BOOK

New member
אם מדובר רק בסכו"ם

שאת רוצה להפוף אותו לחלבי, קחי סיר חלבי (אם אין חלבי אז פרוה, ואם אין גם פרוה אז סיר בשרי נקי היטב ושלא היה בשימוש 24 שעות) תרתיחי בו מים חמים, תוסיפי קצת סבון כלים, וכל זה שהסיר עדיין על האש, מתי שזה מגיע לרתיחה והמים מבעבעים, תכניסי את הסכו"ם הבשרי, עדיף אחד אחד, כדי שכל צד שלו יטבל היטב במים הרותחים. תעשי ככה לכל הסכו"ם...והוא חלבי.

mgb

New member
הכשרת\החלפת ייעוד סכו"ם

בס"ד שלום לך! ניתן להחליף ייעוד של הסכו"ם בתנאי שהוא עמיד כמובן במים רותחים ללא חשש קלקול ויש כאלה. עוד דבר אם ישנה ידית מעץ או פלסטיק רצוי שלא להכשיר כיוון שקשה לנקות בחריצים מעבר לחשש שהידית לא תעמור בהכשרה. לגבי ההכשרה למעשה. 24 שעות לפני ההכשרה אין להשתמש בסכו"ם ובמידה ויש עליהם לכלוך כלשהו כולל מידבקה(אם נשארה..)להסיר. להכין כלי עם מים נקיים וניתן להוסיף מס' טיפות סבון. להרתיח את המים עד להעלאת בועות ואז להכניס את הסכו"ם כאשר יש לשים לב שכל הסכו"ם מוטבל וכן שלא יהיה מגע הדוק מדי בין הסכו"ם. אם אין אפשרות להכניס גם עם הידיות יש לשפוך עליהן מים רותחים. מאחר חהכלים קרים הם מקררים את המים הרותחים לכן יש להמתין עד לרתיחתם הנוספת, היינו העלאת בועות ואז להוציא את הסכו"ם אל תוך כלי מים קרים. זהירות עם המים החמים! מומלץ לשלוף את הסכו"ם ע"י צבת או פלאייר.. בהצלחה! ----------------------------------------------------------- מקורות: קיצור שולחן ערוך סימן קט"ז בעיקר 7 הסעיפים הראשונים

מצופלח

New member
לא צריך

בס"ד לטבול את הכלים במים קרים מיד אחרי שמוציאים את הכלים מהסיר? משהו עם פולט שלא מקבל שהופך למקבל... לא זוכר את הגדר ההלכתי המדוייק, רק זוכר את המעשה בפועל בהכשרה שעשינו בבית מתי שהחלטנו להכשיר אותו.

mnm6

New member
קחי סיר עם מים רותחים שימי מלח בפני

בפנים(לפי מנהגים מסויימים) וכאשר המים מבעבעים שימי את הסכום בתוכו כך שכל כולו יהיה במים תוציאי אחרי דקה ואז את יכולה להשתמש בסכום כחלבי

למעלה