הכשרה של נתורופת

SandraS

New member
הכשרה של נתורופת

רציתי לדעת מה הבדל בין סתם נתורופת לבין נתורופת ND ובין נתורופת שאליו נלווה תואר ד"ר. האם יש משמעות לכל אלה בבחירת המטפל והאם יש הבדל בעלויות טיפול ?

yoelnd

New member
נטורופת מטפל הוא

היי כל נטורופת הינו תואר מקצועי והוא ND אין עדיין אישור לרשום ע"פ תואר דר' לנטורופת ולכן כל אחד יכול, גם ללא הכשרה להמציא לעצמו דר' או כל תואר אחר. יש כאלו שעשו "תואר" מחו"ל ל- PHD כלשהו שהינו תואר דר' אולם בטח לא לרפואה. בקיצור, יש בלגן והוא חוגג וכל מטפל בראות עינו, עלייך למצוא מטפל שהוא עם תעודה או חבר באגודה או משמעות (שיטת פל"א) או לברר בבתי הספר השונים על בוגרים ראויים וטובים ושעובדים בתחום........ לגבי מחיר הכל עניין של הצע מול ביקוש, איזור , שם המטפל, וותק וכד'. בבריאות טובה,

0 אור 0

New member
תוספת למה שכתב יואל

נטורופת הוא תמיד ND (בצחוק אמר לי מנהל בית הספר שבו אני לומדת עכשיו שהמשמעות היא NADA DOCTOR - כלומר אין תואר דוקטור) , אבל לתואר הזה למעשה אין משמעות כי הוא לא מוכר בארץ. התואר שאני מסיימת עכשיו מוכר בשתי אוניברסיטאות בחו"ל, כך שתוך תוספת מאד קצרה של זמן/עבודה והשקעה מאד מכובדת של כסף יהיה לי תואר ד"ר מאותן אוניברסיטאות - אבל האמת היא שהלימוד והידע האמיתיים נובעים דוקא מהתואר הישראלי שכאילו לא שווה. נכון להיום הייתי הולכת בשקט לנטורופתים הרציניים והמומחים שקיימים בארץ ללא הד"ר. אם תיכנסי לאתר של איגוד הנטורופיה תוכלי לראות את מסלולי הלימוד שמבדילים בנטורופתיה בין 2 סוגי הסמכות - נטורופת שלמד 3 שנים ונטוופת רב תחומי שלמד מ 4 ומעלה - כאשר ההבדל הוא בעומק ההסמכה שיש לאותו מטפל בתחומים האחרים שלו (רפלקסולוגיה או שיאצו או סוז'וק + עיסוי ועוד כמה נושאים משלימים). אני חושבת שהרב תחומיות תורמת מאד לעומק ולראיה ההוליסטית של הנטורופת כמטפל, וגם מאפשרת לו מגוון כלים לטיפול בהתאם לצורך. אבל אין בכך מכדי להוריד מרמתם ויכולותיהם של מטפלים אשר בחרו להתמקד בתזונה וצמחים בלבד. תבחרי לך מטפל טוב ואל תדאגי לתארים. בהצלחה.

למעלה