הכשלה בטסט..

הכשלה בטסט..

קבלו את התנצלותי הכנה מראש על הנושא הלא משמעותי ביום כזה.

אוקיי, הסיפור שלי קצת מורכב. אני לא אציין שמות בתי עסק כדיי לא לפגוע בפרנסתו של אף אדם, אז אספר אותו בתמציתיות.
התחלתי ללמוד לA1 בצפון, ורק בערך בשיעור 22 עליתי על אופנוע, עד השיעור ה22 נהגתי ב125.
הגעתי בצפון לשיעור 40 בערך, וביציאה אחת בכביש המורה אמר לי שאני צריך ללכת לדבר עם המשרד ולבקש לעשות כמה שיעורים על אוטו. (אין לי רישיון מלפניי, אני בן 20.)
עוד כשלמדתי בצפון הייתי בתהליכי מעבר לת"א, וכאשר המורה מהצפון אמר לי שאצטרך לקחת שיעורים על אוטו הבנתי שמשהו "פישי" והחלפתי למורה בת"א.
המורה מת"א העלה לי את הבטחון, והתחלתי לנהוג בכביש כמו שצריך. (בצפון הוא היה פשוט טוחן אותי שעות במגרש..)

בכל מקרה, את הטסט הראשון עשיתי ביום הראשון של פסח ונכשלתי בתנועה (טעיתי בפניה.), לא התרגשתי יותר מדיי ואמרתי לעצמי שככה זה.
ועכשיו פחות או יותר מתחיל הסיפור, אז ככה.

ניגשתי היום לטסט השני, הגעתי בשעה 07:00 בבוקר למגרש, לקח בערך שעה עד שקיבלתי את האופנוע שלי, נסעתי עליו בערך 25 דקות, סיימתי כמה סיבובים של תרגילים במגרש, ולפי הוראת המורה - נתתי לתלמיד אחר כדיי שיגש לטסט.
בכל אופן, חיכיתי בערך עוד איזה שעה, ואז המורה קרא לי לבוא לאזור השמיניות. הוא נתן לי להחליף עם תלמיד שנהג באופנוע שלא נהגתי בו בשום שיעור. לפני שהתחיל הטסט חזרתי ואמרתי למורה כמה פעמים שאני לא רוצה לגשת ושאני מרגיש שאכשל במגרש בגלל האופנוע השני, אך זה לחץ עליי לעשות בכל זאת בטענה שזה לא משנה. בכל אופן, עשיתי עוד חימום על האופנוע ה"חדש" כבערך עשר דקות, ואז הוא קרא לי להתחיל את הטסט.
אני לא ממש יודע מה נכנס בי, שתי שמיניות ראשונות הלכו בסדר גמור, אבל בכניסה לשלישית נתתי גז חזק מדיי והשמיניה יצאה חדה מאוד. (לא הורדתי רגל, אבל הוא עדיין שרק לי.)
יצאתי מהשמיניות (אחרי 10 שניות של טסט, שאני כבר יודע שנכשלתי.) בעצבים גמורים על המורה שלי, שכמו שאמרתי - אמרתי לו בערך 5 פעמים שאני מעדיף לבוא ביום אחר ולעשות טסט על האופנוע שאליו אני רגיל.

אחרי הטסט, חיכיתי למורה עוד כבערך שעה עד שנוכל לדבר, וזה אמר שהוא באמת לא היה בסדר שהוא לחץ עליי לעשות למרות שלא רציתי, ושהוא נתן לי אופנוע אחר. הוא אמר שאוכל לגשת ביום ראשון הבא (10 ימים ממועד ההכשלה..) במקום בעוד שבועיים להתחשב בנסיבות.

עכשיו ככה, אני לומד אצל המורה מת"א בערך כחודש, והוא באמת אחלה בן אדם וגם מורה טוב, שבאמת העלה לי את הבטחון והוכיח לי שאני כן מסוגל לנהוג ולהיות בטוח בעצמי, אבל אחרי הקטע של היום אני כבר לא ממש יודע מה לעשות.
זה לא עניין כספי, כי זו לא הבעיה שלי, ואני גם לא מתרגש יותר מדיי מאיזה טסטר (שדרך אגב, בעצם לא תמיד בטוחים מה הם עושים, ראיתי במו עיניי טסטר מאותת לא נכון בפניה היום.), כי הוא לא זה שילמד אותי לנהוג, אבל מעט מרתיע אותי "להתמזמז" עם הרישיון הזה כ"כ הרבה זמן, וכמובן - הלחץ של לא לעבור את הבא, והבא אחריו, והזה שאחריו, וכו' וכו' וכו'.

המלצות, עצות, ביקורות ותמיכה נפשית יתקבלו בברכה.

גיל110

New member
אם כלכלית אין בעיה אז פשוט לגשת שוב ולהבין

שהמורה, כנראה, הסתכל על זה מנקודת מבטו שאומרת "אופנוע באותו נפח והספק, ללא הבדלי גודל או משקל משמעותיים אמורים להרגיש אותו הדבר לנהג" וכנראה שבאמת ככה הדבר רק שאתה נלחצת, באשמתך או שלא, מנסיעה על אופנוע שאינך מכיר וקרתה הטעות.

לדעתי - פשוט תמשיך לטסט הבא. קח שיעור אחד או שתיים יום לפני, אולי אם האופנוע החדש, למקרה שתיתקל בו שוב, ותנסה שוב פעם לעבור טסט.

..

אני מבין מה אתה אומר, ובאמת שזה הגיוני והכל. לחץ אצלי משחק קלף חזק מאוד. (יש איזה משהו לעשות עם זה? {ריאלי.})
מצד שני, ברמה פסיכולוגית - לגשת לטסט עם כלי שלא נגעתי בו לפני למגרש (ניחא בכביש, הוא גם מוציא אותי מלא פעמים עם הסוזוקי GS500, למרות שזה לא כ"כ חוקי. :)) זה להתחיל טסט רע קודם כל מבחינת הרגשה פסיכולוגית לטעמי.
ובאמת שאני לא מצליח להבין את המורה (שבאמת חפרתי לו שאני לא רוצה לגשת היום ורוצה לבוא ביום אחר, מה שאני חושב שגם קצת הוריד לי את הבטחון מהשיעור.) שבכל זאת השאיר אותי על הכלי האחר למרות ההתעקשות שלי.
לא יודע, אולי אני סתם אוכל על זה קצת סרט. לבא אבוא אחרי איזו לאפה וקולה טובה :).

גיל110

New member
אני אישית הייתי מסרב ליסוע על ה-GS אלא

אם אני לומד לרישיון A (הערת כותב - יש בבעלותי GS אז אני משוחד קצת).

אולי היה עדיף לוותר על הטסט באותו יום, תלוי בך..

לדעתי - תיגש שוב ותצחק על זה כשתעבור.

shahar16i

New member
אני לא מבין מה אתה מיעץ לאנשים

אתה פה בדיוק 10 דקות, מעבר לכך שאתה מדבר שטויות.

גיל110

New member
כל פעם צריך להזכיר לכם את תקנון תפוז?

האיסור לכתוב לגופו של כותב אלא לגופו של עניין? אם דיברתי שטויות - תגיד איפה טעיתי. אם לא תגיד - הרי שאתה עובר על התקנון!

ואגיד דבר אחד - העובדה כי התחלתי לכתוב פה לאחרונה לא אומרת שביותר מהחצי שנה האחרונה אני לא כותב כאן ובמשך יותר משנתיים אני פעיל בפורום "לימודי נהיגה ותיאוריה".

בזה הסתיים הדיון שלי על עצמי. אני לא חייב דין וחשבון לך או לאף אחד אחר.

Mיסטריון

New member
מה?!

"ורק בערך בשיעור 22 עליתי על אופנוע, עד השיעור ה22 נהגתי ב125.
הגעתי בצפון לשיעור 40 בערך"

אתה יודע שחובת השיעורים היא 15, כן?
למה כ"כ הרבה, אם אפשר לשאול?

eringel

New member
כי אין לו רשיון לכלי רכב אחר

וצריך ללמוד תנועה והשתלבות בה בשלב כלשהו.

אלדד

גיל110

New member
מעבר למה שנכתב - מינימום לא אומר בהכרח הגשה

אומר את המינימום החוקי הנדרש, ולפעמים עדיף עוד שיעורים מאשר כישלון בטסט. אפילו כלכלית - טסט עולה 600 ש"ח, שיעור עולה 100 ש"ח. עדיף לקחת עוד 2 שיעורים ולעבור מאשר לחסוך ולהיכשל.

אנקדוטה קלה ונחמדה, לפי תקנות הטייס בישראל דרושות ללומד לרישיון פרטי 40 שע"ט מינימום. עם זאת, 98% מהעוברים (לפי אגודת התעופה הכללית), עושים זה באזור ה-60 שע"ט.

קח את השקל 90 שלי (5 סנט)

כל העניין הוא ביטחון עצמי, זה לא באמת שהיה לך הבדל בין האופנועים
עובדה שאת הרבע הראשון (2 שמניות, בדיחה שכזו) עברת בהצלחה
אבל אז הופיע לך המחשבות האלו, שמורידות תמיד את בטחון העצמי. ואיתן עושים שטיות (כמו יותר מידי גז)....

בגדול אני אישית היתי ממשיך עם המורה בתא, ואלי משחק לו על המצפון מעט, שבגללו נחלשת בטסט

רק לידיע
יש מקומות בעולם (נניך שוויץ לצורך הדוגמה) שאדם יכול להכשל 3 שעמים בלבד בטסט
אם הוא ממש רוצה הוא צריך להפגש עם פסיכולוג שיאבחן מדוע הוא נכשל כבר 3 פעמים ולגשת לפעם ה 4 (אם הפסיכולוג מאפשר לו)
וזו הפעם האחרונה שלו בחיים !
עבר יש לו רשיון, נכשל לא יוכל לגשת לטסט יותר ....
אז תגיד תודה

רז361

New member
טסט דבר יחסי. ותלוי בהרבה דברים.

לפני 4 חודשים הוצאתי רשיון ל A .
הגעתי למורה שברשותי אופנוע KLE500 ורשיון עד 54 כוח.
לשעורים יצאתי עם drz 400 סופר מוטור.
אחרי שיעור אחד המורה הבין שיש לי נסיון רכיבה והעניין הוא רק טסט.
לקחתי ליתר ביטחון עוד שתי שיעורים להכיר את האופנוע ולהפסיק את ההרגל להוריד את הרגל .
לאחד השיעורים גם יצאתי לבד רק למגרש השמניות (מזכיר יש לי רשיון לאופנוע מסוג זה).
ובשיעור האחרון רק עברנו על מסלולי הטסט כדי לא ליפול במלכודת של טסטרים.
ביום הטסט הגעתי לביה"ס לנהיגה לקחת את האופנוע לטסט. (כמובן לבד בלי המורה)
הגעתי למגרש הטסטים וביקשתי להיות ראשון כי היתי חייב להגיע לעבודה.
נסיעה בקוו ישר עבר חלק בלי בעיות. שמיניות ואני מוריד את הרגל מהתרגשות סתם בלי סיבה ונכשל.
אומר לטסטר תודה ולוחץ לו את היד מתוך נימוס על זה שבחן אותי. בכל זאת נכשלתי בגללי.
עולה שוב על ה DR ומחזיר אותו לביה"ס כי לא היה עוד מישהו שנבחן עליו. בזהירות ובצורה מתורבתת יוצא מהמגרש וחוזר לפי החוק.
למרות שיכולתי לפתוח מצערת בעצבים ויש מספיק מקום להגיע שם ל 100 קמ"ש + .
כשהגעתי לביה"ס לנהיגה טלפון מהמורה לחזור הטסטר יבחן אותך שוב.
ואכן הגעתי נבחנתי והפעם עברתי.
אז מסתבר שהטסטר ראה שיצאתי עם האופנוע שאל את המורה. מה זה?
והמורה הסביר לו שיש לי רשיון ואני גם בעלים של KLE500 .
הטסטר הגיב: והוא נכשל על DR .
המורה: הוא קצת התרגש.
הטסטר: טוב לא נראה לי שזה בחור שמחפש צרות על אופנוע אני מוכן לבחון אותו שוב.
אז ידידים טסט זה דבר יחסי ולגופו של עניין.
במקרה שלי היה טסטר שהפעיל שיקול דעת ונתן לי להבחן שוב.
ואת האמת הוא צדק אני יותר זהיר ממה שהוא חשב.
אופנוע הוא כלי כייף עם יודעים להנות ממנו .(נסיעה בשיקול דעת ותמיד לחפש היכן מסתתר המפגע הבא.)
סעו בזהירות ותגיעו מהר.

בטלגוז

New member
מאוד לא בסדר לעשות טסט על אופנוע אחר

לאופנוען מיומן אין בעיה לעבור אופנועים. אבל לתלמיד??? לא בסדר המורה. אני למדתי עם מורה שהיו לו 2 אופנועים מאותו דגם. הוא הציע לי תמיד לזכור על איזה מהשניים אני רוכב בשיעורים, וכמובן שבטסט רכבתי על "שלי". להוציא אותך לכביש על 500?? שמע, משהו לא טוב עם המורה הזה. מצד שני גם לא בריא לעבור יותר מדי מורים. עצתי לך, המשך עם המורה, תקפיד לרכב על אותו אופנוע, ב י ח ו ד בטסט, ואם אני עברתי, גם אתה תעבור..

למעלה