הכרעה

hillelg

New member
בבקשה../images/Emo13.gif

אגב, מה את אומרת על החתימה החדשה שלי?

shellyland

New member
אני אומרת שאם הוא באמת

עושה חסד משפט וצדקה, אז שיעשה קצת גם איתי, כי אני מאוד, אבל מאוד-מאוד-מאוד חפצתי באלה. אהבתי את החתימה. אנא עיין אף אתה בחתימתי וקח אותה חזק לתשומת לבך! חן-חן.

hillelg

New member
לקחתיה.

אני מאמין שלכולנו יש אל, ולכולנו אליו נתיב. נראה לי שאין אדם שקיום האל ודברו אליו אינו מעסיק אותו כלל, ותקני אותי אם אני טועה. אגב, הציטוט מוכר לי, אבל אני לא זוכר מאיפה. מה מקורו? ולעניין חתימתי: בפסוק זה בחר הרמב"ם לחתום את ספרו "מורה הנבוכים", כדי להורות שלמרות שכל הספר מדבר על כך שהמטרה הנכספת היא ידיעת האל עד כמה שאפשר, ושאר המצוות ותיקון המידות הן רק אמצעי למטרה זו, הרי שפסוק זה מהפך את התמונה (או למעשה מוסיף לה רובד נוסף): כל ידיעת האל מורה על הידמות לו, ושנעשה אנחנו חסד משפט וצדקה בארץ, כי באלה חפץ.

shellyland

New member
אם אתה מכיר את הציטוט

אז אתה בטח יודע גם שהשמטתי ממנו שורה. מקורו בשיר "על השחיטה" של ביאליק (שמת לב שאני באפיזודה ביאליקית לאחרונה?): שמיים, בקשו רחמים עלי! אל יש בכם אל ולאל בכם נתיב - ואני לא מצאתיו - התפללו אתם עלי! אני - לבי מת ואין עוד תפילה בשפתי, וכבר אזלת יד אף-אין תקווה עוד - עד-מתי, עד-אנה, עד-מתי? (זה כמובן הבית הראשון בלבד.)

shellyland

New member
ואני מקווה שכשכתבת "שלי שלי"

התכוונת לומר את שמי פעמיים, ולא חלילה משהו אחר.

tararaven

New member
פתאום ראיתי

את ההודעה האחרונה שלך, ולא רציתי לצאת חולת נפש פסיכופטית [היות שגם ציינתי כביכול, אני מכחישה, כינוי בעלות לשמך, וגם הוספתי כי אני מתעדת לבקרך בקרוב... בנימה מיסתורית למדי] ואולי זו הטכניקה החדשה שלנו, מובסי הטוש-לורד החפצים על כל הפחות לאיים על המנצחים בדריסת רגל במעונם?! אין ספק כי הנקמה הגדולה מכל שלנו תתבצע כאשר בריגדת המיעוט [המפוקפק] תצטייד בלורדים [שהם בלתי מחיקים כמובן] ותשחית עד זרא את ביתם של המנצחים. [משימה שיש קשות ממנה, כיון שכולם מרוכזים בבירה, ומרוכזים בחגיגת ניצחון הדונסיטית, זימתית אשר אין לה אחיזה במציאות השפויה. ] כמו שניתן לראות מהודעתי זו, אני יציבה נפשית, ומקבלת את ההפסד בשפתיים חשוקות. תפסתי עוגב, לא תפסתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
מופתעת עלק, את הבאתם את רובם! ../images/Emo3.gif

אני רוצה לציין שיותר משהסקר מצביע על הכרעה, הוא מלמד אותנו שיעור בדמוגרפיה, גיאוגרפיה, וקבוצות לחץ פוליטיות, שלא לומר מחתרות בפורום. כן כן, המחתרת הירושלמית בתופסת חיזוק מפתח תקוה (הם מוזרים, מחקים את הירושלמים במקום את התל-אביבים) הצליחו להשתלט על הסקר ולשכנע יותר אנשים להצביע... עובדה שבטכניון, כור היתוך של חיפאים, קרייתים ואנשי מרכז הארץ למינהם, כל מי ששאלתי אותו ענה נחרצות שלורד הוא העבה (או לפחות הפרמננטי המסריח) וטוש הוא הדק שבא בחבילות ושלל צבעים. אבל מה? רובם היו עסוקים ולא ממש שעו להפצרותיי להיכנס לסקר להצביע... למה אין להם משהו יותר טוב לעשות חוץ מלהקשיב לשגעונות של המטורללת הזו שכותבת במליון פורומים? יש להם, בוגדים עלובים
אז הירושלמים הראו אחידות ונחישות, ועל כך הערכתי, אבל קבלו את האמת בפנים: אתם אולי מנצחים בסקר ומדברים בשפה משלכם בירושלים (ואולי גם בפתח תקוה) אבל שאר המדינה, שפה אחרת לה, ואנחנו, יקיריי, הרוב האמיתי, על המפה.

hillelg

New member
אין דבר כזה בפורום הזה

"מחתרת ירושלמית", כשם שאין דבר כזה במדינת ישראל "מחתרת יהודית" (אופס... דווקא היתה? לא חשוב). ד´ה פוינט איז - הירושלמים הם כמעט היחידים המשחיתים את זמנם בפורומים ארכאיים כ"תרבות עברית", בעוד כל שאר העולם נכנס לפורומים מעמיקים על הארי פוטר ופוקימון. בקיצור - לא רק שאנחנו הרוב פה, אנחנו גם הצודקים.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממממ, רגע, תן לי לחשוב על זה... לא!

אתם לא בהכרח צודקים, אתם סתם הרוב. יודע מה - לא סתם. אבל אתם הרוב. מעבר לכך - אפילו הרוב לא תמיד צודק...

למעלה