הכרזת IOS8 הערב

אגוזים1

New member
אגב לא דיברו

על חלוקת המסך והפעלה של שתי אפליקציות בו זמנית???

ככה יפה להשלות אותנו?

noa_f

New member
יכול להיות שמישהו ראה את מה שהם עושים עכשיו

במייל והסיק מסקנות נרחבות יותר.
או שזה פיצ׳ר שלא מוכן עדיין ויהיה בהמשך.

AYELET1

New member
זה אכן היה כנס למפתחים במלוא מובן המילה...

תוכנה ללא חומרה

טים קוק - תתפטר!!!

בגזרת אייפון לא הוצג שום חידוש שאין באנדרואיד כבר לפחות שנתיים.

אם אני הייתי טים קוק, כבר הייתי מזדכה על הרכב-ליסינג...

amitp

New member
אתה רציני?

תראה, אני לא בדיוק חסיד אפל ידוע.
אבל -
באופן היסטורי לאפל היו היתרונות שלה (עידכונים זמינים, תאימות משופרת לאור מגוון המכשירים המצומצם, איזשהוא רף איכות מבחינת התוכנות שהם אישרו וכו'), אבל היו גם מספיק חסרונות, בעיקר בדמות המגבלות הדרקוניות שהם הציבו לתוכנות שהם היו מוכנים לאשר.
כרגע נראה שלאט לאט המגבלות הללו הולכות ומוסרות - תוכנות כבר יכולות לדבר אחת עם השניה, אפשר להעביר קבצים (למרות שעדיין רק דרך ITUNES) וכו'. אם הם ימשיכו בקו הזה, ישמרו על היתרונות שלהם אבל גם יאמצו את הנקודות החיוביות שבצד השני (כן, בדיוק מה שיש באנדרואיד כבר יותר משנתיים) - אני חושב שהם בהחלט יוכלו להיות הפלטפורמה האטרקטיבית ביותר.

עכשיו הם רק צריכים לטפל בעוד כמה נושאים שוליים, כגון אורך חיי הסוללה...

AYELET1

New member
דרך USB ו-WI FI. לא לכ תוכנה

כל זה כשאתה מתקין תוכנה (למעשה שרת ) במכשיר.
מה שאפל קוראת "שיתוף קבצים".
http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=507
מה שכן - אינך יכול להעביר "סתם " קבצים לסייר קבצים.

יש לך תוכנות כאלו לסרטים, קבצים "סתם", ועוד סוגי קבצים.
אינך חייב אייטיונס מותקן לשם כך.

amitp

New member
הקישור סותר את מה שכתבת...

אני מכיר את שיתוף הקבצים, לזה התכוונתי כשציינתי שניתן להעביר קבצים דרך ITUNES. גם בPDACE ציינת כי:
"ניתן להעביר את הקבצים באמצעות חיבור אלחוטי (Wi Fi) או בעזרת כבל מתאים וחיבור ל-iTunes" (ההדגשה שלי).
באמצעות WIFI ניתן היה להעביר קבצים מקדמת דנא. אבל זה מחייב שהמכשיר יהיה מחובר לאותה רשת מקומית אליה מחובר המחשב המעביר. אם זה לא קיים (למשל - אצלי בעבודה) - לא ניתן להעביר באמצעות WIFI. ובאמצעות USB, מה לעשות - צריך ITUNES...

AYELET1

New member
ואתה כתבת

"אפשר להעביר קבצים (למרות שעדיין רק דרך ITUNES)"בוא נתפשר על כך שהאמת היא באמצע

אם כי קבצים, לפחות בחלק מהמקרים לפחות ניתן אאל"ט להעביר באמצעות תוכנות כמו ITOOLS. עדיין זה מצריך תוכנה יעודית ב-PC לשם שימוש ב-USB (האמת היא שעד כה העברתי בעזרתה רק מהאייפון והאייפוד אל המחשב).
מסכימה לגמרי שלאפל יש עוד הרבה מה ללמוד.
אגב, לא רק בתחום התוכנה בכל מה שנוגע לאייפון.
לפחות כיום המכשיר ה"זול" רחוק מלהיות זול. אין מבחר ומגוון של דגמים ומחירים.

BravoMan

Active member
אבל אתה מבין שהוא צודק...

כן, אני מסכים אתך - אם Apple ישכילו לזרוק את המגבלות שלהם לפח ויתחילו לכבד את המשתמשים שלהם ואת המפתחים, תהיה להם אחלה מערכת.

אבל מבחינה עסקית?
להזכירך, מה שרוב האנשים מכנים "כלכלה קפיטליסטית" בנוי על רעיון של צמיחה מתמדת.
חברה כמו Apple לא יכולה להרשות לעצמה להשלים פערים בקצב אטי כ"כ בלי לחדש ובלי להוביל את השוק בשום צורה.
וזה מה שהם עושים כבר שנים, אפילו לפני שסטיב הלך.

הם צריכים פריצת דרך ומהר (כלכלית, לא בהכרח טכנולוגית), או שבתור חברה הם גמורים, גם אם יש עדיין כמה מיליוני אנשים שחושבים ש-iPhone זה "הדבר".

השאלה רק מתי בעלי השליטה יליטו לבעוט בטים...

האמת, ציפית שהם "יאמצו" פיצ'ר יותר רציני מ-Android, כמו Widgets במסך הראשי, אבל בתחלס אפילו זה לא היה משנה.

אני תוהה אם באמת יהיה iPhone 6 או שהוא יישאר בגדר שמועה...

ועכשיו, למי שלא מכיר, הבא נספור את כל הפיצ'רים שנכתבו בשרשור הזה וכבר קיימים ב-Android זמן מה:
1. טיפול בהתראות ממסך הנעילה
2. שלושת השיפורים לאפליקציית המייל
3. שרות קבצים בענן (כל סוג קבצים)
4. לדבר עם Siri בלי לחיצה - מי אמר OK Google?
5. מקלדות צד שלישי (מעניין איך ישמרו פה על הפרטיות)
6. חלק מהרחבות ה-SDK כגון: Widgets in notification center, חיבור בין אפליקציות, Homekit API.

כמובן שאם הייתי מפצל כל פיצ'ר לחוד ולא מאגד כמה, ואם הייתי מוסיף שמענה לשיחה ממחשב היה אפשרי מזמן ב-Android אבל לא כחלק אינטגרלי מהמערכת הרשימה היית עוד יותר ארוכה.

בקיצור - בתור חברה שמפרסמת את עצמה כחדשנית, ובתור עדכון "משמעותי" שמצדיק החלפת ספרה ראשית במספר גרסה, נראה שמדובר בלא יותר ממקצה שיפורים קצר שנועד לצמצם את הפער העצום למתחרים.

amitp

New member
אהבתי את הראשון -

"Braille Keyboard for direct 6 dot braille input". האם זה אומר שהם ישלבו TACTILE TOUCH למסך של הi6 או שזו פשוט בדיחה גרועה?

למעלה