לא שיכתבתי שום היסטוריה
אם תוכל להראות לי איפה אמרתי שהייתה מדינה פלסטינית אני אשמח. אין זה משנה אם יש מדינה או אין מדינה, העניין הוא שהם ישבו פה וחיו את החיים שלהם במשך הרבה מאוד זמן ואחרי זה באנו לכאן וגירשנו אותם. אין מה לעשות. וזה נחמד מאוד עכשיו להגיד שהיישות הפלסטינית היא המצאה ואין דבר כזה, אבל אתה מתכחש לעובדות בשטח. היום יש פלסטינים שמגדירים את עצמם כעם. זה כל מה שצריך על מנת שהם יהיו עם. זה לא משנה שום דבר. אני בטוח שגם בברית המועצות לשעבר אמרו אותו דבר לפני שהיא התפרקה על כל הלאומים השונים שחיו שם. שסה"כ הם כולם די דומים. אבל זה לא משנה את העובדה, שאם קבוצה של אנשים מחליטה שהיא עם, אז הם עם. הנסיון להחזיר את הגלגל אחורה, הוא רק נסיון נואש לשמור על השטחים, שהכניסה אליהם מלכתחילה היא זאת שעוררה את הפלסטינים והובילה אותם לרצון להגדרה עצמית. 1. אתה מתעלם לחלוטין מהדוגמא שנתתי, וכמו כל ימני מצוי, לא מוכן לשים את עצמך בנעליים של האחר. לא ענית לי על השאלה ששאלתי כי אתה יודע טוב מאוד את התשובה אבל מה לעשות? לא נעים לך לשמוע. 2. אתה כרגע הוכחת לי שלא הדבקתי את זה לשווא, כי הנה אתה מיישם בדיוק את הגישה שאני נגדה. ימני אינו משהו שניתן להגדיר באופן מובהק, אבל אחת התכונות של ימני מצוי, היא חוסר רצון להתחשב. גם "אך עד מתי" אמר בלי בכלל לנסות להסתיר ש"לא מעניין אותו מה הוא היה עושה במקום אבו מאזן". זאת בדיוק הבעיה. ואם העולם יהיה מלא באנשים כמוכם, שמחפשים רק שהם יצאו בסדר בלי לנסות להבין את הצד השני, אז מצפות לנו שנים רבות של מלחמות עוולות ושנאה.