הכרזת מלחמה?

הם מאמינים למה שנוח להם

שומעים מה שנוח להם ורואים מה שנוח להם אפשר להגיד הרבה על הפלסטינים אבל המונח שקרנים הוא קצת לא מדויק הפלסטינים מעולם לא הסתירו את כוונותיהם האמיתיות שאפילו חרש ועיוור היו מצליחים לקלוט

worrywort

New member
"הפלסטינים"

קרא מה שכתבתי לרמת השרון לגבי הביטוי הזה "הפלסטינים".

חוץ מנוסייבה

שגם הוא בערבון מוגבל מי ברשות לא חושב שצריך לזרוק את היהודים לים? נהיה יותר עדינים מי לא מאמין בפלסטין השלמה?

worrywort

New member
אתה רוצה שמות ספציפיים?

תגיד לי אתה יצאת מדעתך? אתה חושב שאני מכיר אישית כל אחד מהעם הפלסטיני? אני אומר, כמו בכל עם, הדעות חלוקות ולא כל הפלסטינים חושבים אותו דבר. עובדה שלא כולם מתגייסים לטרור, כלומר לא כולם חושבים שזה בסדר.

worrywort

New member
למה להם להפגין בעד שלום ונגד הטרור?

בינתיים יש כיבוש. מבחינתם אנחנו תומכים בכיבוש ורוצים בכיבוש, ולא בשלום, אז מה הטעם? הטרור מבחינתם לפחות נלחם בכיבוש.

מי שלא אמר שבע פעמים ביום כיבוש

מי שלא אמר שבע פעמים ביום כיבוש מגורש מכת השמאלנים הקיצוניים גם אנחנו היינו פעם תחת כיבוש (בריטי) וכאשר הביאו לנו הצעה להקים מדינה מבותרת ומפוצלת עם 40% ערבים בתוכה יצאנו לחגוג בשירה וריקודים ברחובות. אבל כשהפלסטינים קיבלו הצעה להקים מדינה ערבית על 86% מארץ ישראל (ועדת פיל, 1937) הם פתחו בפרוגרומים וכשקיבלו הצעה להקמת מדינה על 49% פתחו במלחמה וכשקיבלו הצעה להקים מדינה על 22% מהארץ פתחו באינטיפדה אבל האיזון הקדוש בעיניך נשמר - אנחנו והם "אותו דבר"

worrywort

New member
ההשוואה הזאת ממש טיפשית.

סלח לי. קודם כל, כיבוש זאת לא מילה גסה. דבר שני. אכן קיבלנו את ההצעה והפלסטינים לא. אז מה זה אומר? שהם חמדנים ואנחנו חכמים? או אולי אפשר להסתכל לרגע ולראות שאנחנו לא היינו שם, הגענו לשם, רבים במספר, התנחלנו והצלחנו להשיג מדינה. ואילו הם היו שם, ראו כיצד אנחנו מגיעים, משתלטים להם על האדמה, ומקימים את המדינה שלנו שם. עכשיו מי כאן אמור להיות שמח ומי אמור להיות כועס? מבחינתנו כל מה שיתנו לנו זה רווח. מבחינת הפלסטינים כל דבר שיציאו להם שיהיה פחות ממה שהיה להם, זה הפסד. זה רק הגיוני! דמיין עכשיו (אני יודע שזה קשה לימנים.. לשים את עצמם במקום האחר.. זה דורש תכונה כזאת.. נו.. התחשבות) שעם אחר כובש את ישראל. מיליונים מגיעים לכאן ומתיישבים בינינו, חלקם קונים מאיתנו את הבתים. ארה"ב מתערבת, מגנה את זה בפני האו"ם. קמה ועדה והם קובעים שכפשרה הם יקימו כאן מדינה קטנה, באזור הנגב. הם יצהלו וישמחו. האם גם אתה תצהל ותשמח?

שיכתוב ההיסטוריה

זה שהפלסטינים משכתבים את ההיסטוריה אני יכול להבין, אבל זה שגם אנחנו משכתבים אותה לטובתם אינני יכול להבין. אולי תספר לי מתי היתה פה מדינה ערבית פלסטינית? ובכן, אחסוך לך את המאמץ. מעולם לא היתה כאן מדינה כזו. במשך 2000 שנה היתה פה רק פעם אחת מדינה והיא המדינה הצלבנית. במשך 2000 שנה עברו את הארץ השוממה והיבשה הזו כובשים רבים ובאופן טבעי חלק מהכובשים נשארו להתישב בה. הערבים שישבו בארץ בתחילת הציונות (בערך 400,000) הם, מן הסתם, צאצאים של הכיבוש הערבי והכיבוש הממלוכי ומהגרים ממדינות שכנות בתקופה העותומנית. עד תחילת המאה ה 20 בכלל לא היה מושג כזה "פלסטיני". הערבים שחיו כאן החלו להתארגן כישות לאומית רק לאחר מלחמת העולם הראשונה כאשר צרפת ואנגליה חילקו ביניהן את המזרח התיכון והערבים כאן נותקו מאחריהם בלבנון ובסוריה. לפני מלחמת השיחרור היו בערך 6% מהאדמות של א"י בבעלות ערבית. עד מלחמת השחרור לא "השתלטנו" על אדמות אלא רכשנו אדמות (בדיוק כמו שעשו הטמפלרים והבהאיים, לדוגמא) אז לבוא ולהגיד "אנחנו פלשנו וגזלנו ארץ מבעליה" זה עיוות של ההיסטורי ועוד שתי הערות: 1. ההבדל ביננו לבין הפלסטינים איננו הבדל בין חמדנים לחכמים אלא הבדל בין פנאטיים לקונסטרוקטיבים. לנו היתה ויש עדיין גישה קונסטרוקטיבית של "בואו נסתכל קדימה ונראה מה אפשר לעשות ממה שיש) לפלסטינים (כמו הרבה המוסלמים) יש גישה פנטית פטליסטית שאומרת "הכל או לא כלום". 2. ההדבקה של התואר "ימני" אלי אולי נותנת לך הרגשה טובה (הנה אתה ה"נאור" לעומת החוליגנים מהימין) אבל אשמח אם תגדיר "מיהו ימני". האם מישהו שתומך בחלוקת ארץ ישראל לשתי מדינות (אחת לכל עם) הוא ימני? האם מי שרוצה לעשות חילופי שטחים מאוכלסים על מנת לאפשר לפלסטינים במשולש ובואדי ערה לחיות עם בני עמם הוא "ימני"?) ואולי מבחינתך, כל מי שחושב שאנחנו צודקים במאבקנו הוא "ימני"?

worrywort

New member
לא שיכתבתי שום היסטוריה

אם תוכל להראות לי איפה אמרתי שהייתה מדינה פלסטינית אני אשמח. אין זה משנה אם יש מדינה או אין מדינה, העניין הוא שהם ישבו פה וחיו את החיים שלהם במשך הרבה מאוד זמן ואחרי זה באנו לכאן וגירשנו אותם. אין מה לעשות. וזה נחמד מאוד עכשיו להגיד שהיישות הפלסטינית היא המצאה ואין דבר כזה, אבל אתה מתכחש לעובדות בשטח. היום יש פלסטינים שמגדירים את עצמם כעם. זה כל מה שצריך על מנת שהם יהיו עם. זה לא משנה שום דבר. אני בטוח שגם בברית המועצות לשעבר אמרו אותו דבר לפני שהיא התפרקה על כל הלאומים השונים שחיו שם. שסה"כ הם כולם די דומים. אבל זה לא משנה את העובדה, שאם קבוצה של אנשים מחליטה שהיא עם, אז הם עם. הנסיון להחזיר את הגלגל אחורה, הוא רק נסיון נואש לשמור על השטחים, שהכניסה אליהם מלכתחילה היא זאת שעוררה את הפלסטינים והובילה אותם לרצון להגדרה עצמית. 1. אתה מתעלם לחלוטין מהדוגמא שנתתי, וכמו כל ימני מצוי, לא מוכן לשים את עצמך בנעליים של האחר. לא ענית לי על השאלה ששאלתי כי אתה יודע טוב מאוד את התשובה אבל מה לעשות? לא נעים לך לשמוע. 2. אתה כרגע הוכחת לי שלא הדבקתי את זה לשווא, כי הנה אתה מיישם בדיוק את הגישה שאני נגדה. ימני אינו משהו שניתן להגדיר באופן מובהק, אבל אחת התכונות של ימני מצוי, היא חוסר רצון להתחשב. גם "אך עד מתי" אמר בלי בכלל לנסות להסתיר ש"לא מעניין אותו מה הוא היה עושה במקום אבו מאזן". זאת בדיוק הבעיה. ואם העולם יהיה מלא באנשים כמוכם, שמחפשים רק שהם יצאו בסדר בלי לנסות להבין את הצד השני, אז מצפות לנו שנים רבות של מלחמות עוולות ושנאה.

בודאי ששיכתבת

חוץ מזה שאתה כנראה בכלל לא מבין את מה שכתבתי, אתה גם מתעלם מהפתרונות שאני מציע. אני הסברתי לך כמה פעמים שאין שום "איזון" בין שני העמים. ב 29.11.47 שני העמיםם קיבלו, לראשונה בתולדותיהם (אן נתעלם מבית ראשון ובית שני) להקים מדינה שבה יוכלו להגדיר את לאומיותם. היהודים קיבלו את ההצעה והערבים דחו אותה. אני הסברתי לך שמעולם לא היה כאן לאום פלסטיני עד לשנות ה 20 של המאה ה 20 והסברתי לך שעד הסכם סיקס- פיקו כל תושבי המזרח התיכון היו חסרי לאום מוגדר. לא היה שום הבדל בין ערבי מצור לערבי לעכו. אני מכיר בעובדה ש היום העם הזה קיים ואני גם מכיר בזכותו להגדרה עצמית כמדינה. אני במקום המופתי ב 47 ובמקום ערפאת ובמקום אבו מאזן הייתי עושה את מה שעשה בן גוריון: מקבל את ההצעה להקים מדינה ויוצא לדרך חדשה של שלום ופיתוח ושגשוג של האיזור. אני לא הייתי דוחה הצעה להקמת מדינה רק בגלל שהיא קטנה מדי א מפוצלת מדי. האם אתה היית דוחה את הצעת קלינטון בגלל שהיא מחייבת את העברת חברון "עיר האבות" לפלסטינים? האם אתה היית מתעקש שיותר ליהודים לשוב לבתים מהם גורשו ב 1939? בודאי שלא! אתה אדם נאור ומסתכל קדימה. אבל כשהפלסטינים דורשים זאת, אתה לפתע "נכנס לנעליהם" מה שמראה שאתה הוא הגזען האמיתי ביננו כיוון שאתה לא דורש מהפלסטינים שיחשבו כמוך, אתה מתייחס אליהם כיצורים נחותים, רגשיים, חסרי יכולת קוגנטיבית ולכן אתה "מבין" שהם נלחמים גם אחרי שהוגשה להם הצעה להקים מדינה ללא פצוע אחד.

worrywort

New member
אתה מתעלם לגמרי

מהעובדה שגם אם הם היו "חסרי לאום" לטענתך, הם עדיין חיו פה, עם או בלי מדינה, ויכלו לנוע בחופשיות, ואחרי שהגענו בעצם גנבנו להם חצי מדינה. אז אתה תגיד לי אם במקומם היית מקבל חצי מדינה או שהיית רוצה להעיף את היהודים משם ולחזור לאיך שהיה לפני זה?

הם חיו פה וגם אנחנו

מה היית אומר אם תושבי דימונה היו קמים מחר לרצוח את כל היולים מרוסיה ש"השתלטו" להם על היישוב? או אם תושבי אשדוד היו עושים פרוגרום בעולי אתיופיה? היית (מן הסתם) מגנה את זה מכל וכל. אבל כשמדובר על פלסטינאים, אתה מייד מבין את ה"אמוציות". כלומר, אתה שוב מדבר על הפלסטינים במושגים של אמוציות ועלינו במושגים של רציונל. מה שמראה (שוב) שאתה מתיחס אליהם כאל אנשים נחותים ולעניין: עצם החיים של פרטים בשטח ארץ לא נותן להם בעלות ריבונית על השטח. האם אתה, כתושב של ב"ש (נניח) יכול להתנגד לזה שערבים יקנו דירות בעיר? האם נראה לך סביר שתושבי הגליל המערבי יחליטו שאינם מוכנים שעולים מבוכרה יקנו קרקעות באיזור? באותה מידה לא היה זה צודק שתושבים ערבים תהיה זכות להטיל וטו על התישבות ורכישת בתים וקרקעות על ידי יהודים בגלל היותם יהודים (וזה בשטח שלא היה חלק ממדינה אלא חבל ארץ באימפריה העותומנית). ערב מלחמת השחרור היה בארץ כ 600,000 יהודים וכמליון ומשהו ערבים. האם אתה יכול להצדיק סירוב ערבי לתת ליהודים האלו (30% מהאוכלוסיה) זכות הגדרה עצמית? .

worrywort

New member
לא גם אנחנו

הם, וכמה חרדים מהיישוב הישן. העליות הגיעו כשבפועל הם כבר היו כאן, עבדו בחקלאות וכו'. הקמת המדינה גרמה להם להפוך לפליטים. אני לא מצדיק פוגרומים ופרעות, אני רק אומר, אני יכול להבין את הסירוב לפשרה. אין שום קשר לרציונל ואמוציונל. גם אנחנו היינו מגיבים באותו אופן! כל ההשוואות שלך לא הגיוניות. שבאר שבעים יתנגדו לעולים מרוסיה? למה? הם באיזשהו אופן מסכנים את המשך שהותם של הבאר שבעים? האם העולים מרוסיה מתכננים להקים כאן מדינה על חשבון תושבי ב"ש? לא, ולכן ההשוואה לא במקום. עוד פעם. אני לא מדבר על ערב יום העצמאות, האקט הציוני כולו בא לערבים כרעם ביום בהיר, ולכן אפשר להבין את הסירוב לפשרה. מבחינתם, בצדק, זאת הייתה השתלטות שלנו על הארץ שלהם. אני לא אומר שהם צריכים להטיל וטו על ההגדרה העצמית שלנו. להיפך, אני חושב שכל לאום רשאי להגדרה עצמית, ולכן, הדבר הכי קל ופשוט לעשות עכשיו, זה לתת לפלסטינים הגדרה עצמית כאן בגבולות 67' ולגמור עם הסיפור.

אתה שוב ושוב אומר "הארץ שלהם"

ואני אומר לך בפעם ה -5: בתחילת הציונות הארץ הזאת לא היתה שלהם. בתחילת הציונות היובארץ כ 400,000 מוסלמים, 50,000 יהודים ו 0,000 אחרים (דרוזים, ארמנים). הם חיו בארץ הזו שהיתה חלק מסוריה הגדולה. עצם העובדה שהם חיו כאן מזה דורות נותן להם את הזכות להמשיך ולשבת כאן, אבל לא נותן להם בעלות על הארץ. זה בדיוק כמו שתושבי דימונה לא יכולים לתבוע בעלות על הנגב והם לא יכולים לקבוע למי מותר להגר לעירם ולמי אסור. היהודים לא השתלטו על הארץ אלא באו לגור בה ולפתח אותה. בדיוק כמו שעושים העולים בדימונה. מהפיתוח הזה נהנו גם הערבים ומאות אלפי ערבים אף היגרו לישראל מהארצות השכנות במקביל לעלייה. גם אנשי דימונה יכולים להסתכל בעיין צרה על עולה מרוסיה שפותח חנות מצליחה וגורם לתושב ותיק לסגור את חנותו. זה עדיין לא נותן להם את הזכות לגרש את העולים. בכל מקרה, הבעיה העיקרית זה שאני מסכים אתך שאנחנו צריכים להסתכל קדימה ולא אחורה אבל הפלסטינים מתעקשים היום לסוב את הגלגל לאחור וכל עוד הם אינם מוכנים לאמץ דפוסי מחשבה מערביים (=קונסטרוקטיבים) אנחנו יכולים להתוכח ביננו עד קץ כל הדורות. הבעיה שלך איננה לשכנע אותי. הבעיה שלך היא לשכנע את הפלסטינים ובינתיים כל מי שניסה בכך נכשל. חלק מהנכשלים הודו בכישלון (ברק, בו-עמי) אבל חלק מנסה להתכחש לכישלון עד היום (שריד, ביילין)

worrywort

New member
אין שום קשר בין בעלות לבין

הזכות להגדרה עצמית. לא תזיז אותם מכאן, תשכח מזה, הם כאן ויש להכיר בזכותם להגדרה עצמית. המחיר אפילו לא כבד. סה"כ אדמה.

כמו שהם מפגינים נגד ה"כיבוש"

שיפגינו נגד הטרור ומסע הרצח אלא אם כן יש משהו שמפריע להם בלהפגין נגד רציחות יהודים? לדוגמא השמאל פה מפגין נגד הכיבוש אך לעולם לא יפגין נגד הטרור

i am just me

New member
חוץ מהפתח?

שהוא כרגע הארגון החזק ביותר בשטחים (למרות שאם הכיבוש ימשך, אז לא לאורך זמן) שמדבר על הסכם שלום בין ישראל לרשות. חוץ מזה, גם בחירים בחמאס, אויבנו המושבעים, כבר דיברו על הודנה של עשר שנים לפחות אחרי יציאה מ67'. לא, זה לא מושלם, אבל זה הצד הקיצוני של הציבור הפלסטיני ואפילו הוא מוכן להפסקת אש גם לפני שיקבל את "פלסטין השלמה".

אנגרן

New member
איך בדיוק הדרישה לזכות השיבה

מסתדרת עם שתי מדינות לשתי עמים?

למעלה