הכרה סומטית -מהי?

Littel M

New member
הכרה סומטית -מהי?

אתמול עברתי על האבחון של מישל בעקבות שיחה שהייתה לי עם קליניקה לזכויות החולה (הקופה עושה לי בעיות),היא העירה את צומת ליבי.
וראיתי שרשום שם בהמלצות -הכרה סומטית (כששאלתי אותה מה זה -היא אמרה שזה מעבר ל 3 טיפולים שיבועים ,אבל לא יכלה להסביר לי במדיוק.

הם נותנים לי עכשיו החזרים על קלינאית ,אבל על העניין הזה -הם לא מוכנים אפילו להסתכל על האבחון שלה והתגובה של הפקידה- "הבת שלך לא סומטית"..,טוב שהיא החליטה על דעת עצמה בלי להכיר את הבת שלי וטוב שהיא חושבת שהיא מבינה יותר טוב מהרופאים.
בשבוע הקרוב התיק שלי עובר לסטודנט אחר מהקלינקה והוא ידבר איתם.

חיפשתי באינטרנט מידע ולא מצאתי מהי ההכרה הזו.ואני מעדיפה להבין לפני שאני עושה שם בלאגן...

betty28

New member
הכרה סומטית זה מצוין...

ההכרה הזו תאפשר לכם 3 טיפולים בשבוע של קלינאית, או ריפוי בעיסוק,
או עובדת סוציאלית או פסיכולוגית.
חפשי בגוגל חוק הסומטים.

Littel M

New member
מוזר

את זה היא מקבלת ,הסטודנית מקליניקה לזכויות אמרה שזה משהו בנוסף לזה...
טוב כניראה שהיא לא כל כך בקיאה בנושא...

dina199

New member
אז כנראה אין יותר , זה מה שמגיע

לאוטיסטים.
ייתכן שלפיגור יש משהו אחר.

TikvaBonneh

New member
התפתחות הילד קובעים את ההכרה

הפקידה לא קובעת. היא בדקה במחשב וראתה שזה לא מסומן. אני בקופ"ח מכבי, אני מניחה שהתהליך דומה בכל קופות החולים. מילאתי טופס ברור זכאות והעברתי אותו ואת האיבחון להתפתחות הילד, והם סימנו במחשב שהוא סומאטי, ושלחו לי אישור על כך.

Littel M

New member
האם זה חשוב?

רשום אצלה אוטיזם במחשב
ורשום פיגור
האם צריך שיהיה רשום גם סומטית?

אני בכללית..הם כל הזמן עושים לי בעיות....

dina199

New member
כנראה שכן . הם לא עושים שום דבר

בצורה אטומטית.
כי למעשה לפי החוק ההכרה היא 'כמו לסומטים'.
והפקידה מבצעת רק מה שהיא רואה במסך.
אז את צריכה לפנות למישהו יותר גבוה ממנה, שיעדכנו את הנתונים במחשב.

אני חושבת שפיגור "מזכה" בסומטי, לא אוטיזם

יש רשימה מפורטת של מחלות סומטיות, אוטיזם לא מופיע שם.
ב-2010 יצא חוק שמשווה את אורך הטיפול בילדים אוטיסטיים לזה של סומטיים עד גיל 18. אבל רק אורך, לא סוג הטיפולים. כי לסומטיים יש טיפולים "לפי הצורך", ולאוטיסטים - עד 3 טיפולים בשבוע.
לחוק הזה בקיצור קוראים "חוק הסומטים", אבל זה נורא מבלבל ומשלה. פעם, לפני החוק הזה היתה רק אמירה שילדים אוטיסטים זכאים לקבל טיפולים כמו ילדים סומטים, ולהרבה הורים "התפלח" לקבל סימון של סומטי בקופת חולים. מאז 2010 בודקים את הסימון יותר במדויק (אבל, כפי שאת רואה, יש עדיין פקידים שמתבלבלים)

dina199

New member
ועדיין יש 3 טיפולים 'כמו לסומטים' :

מישהו צריך איך שהוא ליידע את הפקידים שצמודים למסך מחשב.

זה סימון אחר

Little M רשמה שבמחשב רשום "אוטיזם", זה אמור לזכות ב-3 טיפולים.
אני חושבת שהפקידה התעצבנה בגלל הבלבול הזה: "חוק סומטי" לא מזכה בסימון "סומטי" והרבה הורים חושבים שכן.

dina199

New member
הפקידה היתה אמורה לא להתעצבן אלא

לדעת שבסימון 'אוטיזם' כבר יש 3 טיפולים 'כמו סומטים' שהילדה כבר מקבלת.
אבל כנראה שיש לי ציפיות גבוהות מדי מקופ"ח כללית

Littel M

New member
האמת שאני מבולבלת לגמרי

לא ראיתי מה רשום לה במחשב,היא לא נתנה לי למלא שום מסמכים...את האבחון החדש בו מוגדרת מישל באוטזם ופיגור ובו כל ההמלצות (כולל הכרה סומטית)היא לא רצתה לקחת ממני בכלל.
לקח להם שנה וחצי לאשר לי את ההחזרים ל3 טיפולים שונים שמגיעים לה היות והיא מאובחנת באוטזם (או כפי שמצויין באבחון הראשון PDD)

פניתי לקליניקה המשפטית קצת לפני שנתנו אישור להחזרים כי נמאס מהיחס של הקופ"ח כלפי מישל וכלפי.
ואז הסטודנטית שטיפלה בי בקליניקה אמרה לי שמעבר ל-3 הטיפול היא צריכה להיות מוכרת כסומטית כששאלתי אותה מה זה אומר -לא קיבלתי תשובה.

אני לא חושבת שהפקידה התבלבלה.אני בטוחה שהפקידה שם חושבת שהיא יודעת את הכל והיחס שלה מגעיל לא רק בעניין הזה.
הפקידה לא מכירה את הבת שלי בשביל להגיד אם היא סומטית או לא!וגם כשאמרתי לה שזה רשום באבחון היא לא הייתה מוכנה להסתכל מה הרופא קבע ורק צעקה עלי -"היא לא סומטית"
פעם שעברה שהייתי (לאחר שנה שלא קיבלתי אישורים להחזרים) רציתי לראות מנהל,היא לא נתנתה לי ללכת למנהל והמציא כל מיני המצאות שאני לא הבאתי לה שום מסמכים.

brum

New member
הייתי בסרט הזה

בגלל שהמאבק על הזכויות היה להכניס את האוטיסטים לחוק הסומטים, הרבה מטפלים ומאבחנים עדיין קוראים להכרה - הכרה סומטית וזו טעות, יש הכרה לסומטים ויש הכרה לאוטיסטים ואמנם הרבה מהזכויות אותו דבר, אבל צריך לדייק.
הפקידה צדקה שהיא אמרה שהיא לא סומטית אבל הייתה צריכה גם להגיד לך מה כן היא ואילו הליכים צריך לעשות על מנת לקבל את הזכויות בקופת חולים וכן את ההחזרים.
אני ממליצה לך לדבר עם אלו"ט שיעזרו לך לקבל את הזכויות שלך כמו שצריך, להרחיב אם את צריכה.
אני מדגישה שמדובר בעניין האוטיזם ולא הפיגור, אבל למיטב ידעתי גם פיגור לא נחשב כנכות סומטית

Littel M

New member
אז זהו ש...

הרופאים בת"ש כתבו -הכרה סומטית...
בגן בפגישה האחרונה גם הושמעה המילה הזו מספר פעמים....

הפקידה לא היתה צריכה להגיד מהי כן ומה היא כי היא לא מכירה אותה.
ואני מניחה שהרופאים והגננת שלה שלמדו את הנושא מבינים קצת יותר ממנה....

וגם הצורת דיבור שלה לא במקום.

מה שאני סה"כ רוצה זה שהבת שלי תקבל את מה שמגיע לה ,ואת מה שיכולים שיכולים לעשות על מנת לעזור לה ולקדם אותה...

dina199

New member
לא בטוח שבעניינים בירוקרטיים

גננת ורופאים יודעים יותר מפקידים.
לא"סי מאושרים 3 סוגי טיפולים 'כמו לסומטיים' - אז המלה 'סומטי' קיימת. אבל הם עדיין לא סומטיים וזה רק 3 טיפולים מוגדרים מאוד (שלפי הבנתי אתם כבר מקבלים),

brum

New member
זה שהם כתבו את זה לא עושה את זה לנכון

ולצערי יש עוד הרבה טעויות כתובות שעושים רופאים.

אחת המטפלות הראשונות של הילד שלי מאוד התעקשה שאני צריכה לקבל זכויות של ילד סומטי כי אוטיסט מוכר כסומטי, גם הפורום הזה יש כאלה שהתייחסו לזה כאל הכרה סומטית וזה הרגיז אותי שהפקידות בקופ"ח התעקשו שהוא לא סומטי ולא הבנתי את זה, עד שהתקשרתי לאלו"ט, והם הסבירו, חיפשתי את החומר הרלוונטי במשרד הבריאות ואז הסתדרו לי הדברים.
לסיכום, הרופאים טעו וכדאי להעמיד אותם על טעותם, שיבינו איזו טעות הם עושים ובינתיים,לבדוק במשרד הבריאות מה הם כותבים על הזכויות לאוטיסטים ועם זה לשאול את קופת החולים שלך איך מקבלים את הזכויות שרשומות שם.
(אגב רשום בפרוש במשרד הבריאות שאוטיסט אינו סומטי)

רחל119

New member
נכון, זה מאד מבלבל

גם אני חשבתי פעם שפי.די.די זה סומטי - אבל לא, זה רק לעניין קבלת שלושת הטיפולים בשבוע, אבל לא לשום דבר אחר שקשור לנכויות סומטיות.
מסכימה עם מה שאמרו לך קודמותי

למעלה