הכרה במטפלת לצרכי מס

דוידה1

New member
הכרה במטפלת לצרכי מס

שלום רב כיוון שרוב משכורתי מתחלקת בין מס הכנסה למטפלת שלי, הוצא לי לעשות את ה"תרגיל" הבא להקים חברה (למשל לשרותי טיפול בבתי) ולרשום את המטפלת כעובדת. שאלתי האם יש בזה ממש והאם זה חוקי תודה

nirdagan

New member
חוקי. אבל בשביל מה זה טוב?

1. תקימי חברה (2000 שקל אגרת רישום, 800 שקל אגרה שנתית, 500 שקל לחודש הנהלת חשבונות, ועוד $$$ בשביל דוחות שנתיים באישור רו"ח...) 2. החברה תשלם משכורת למטפלת. 3. את תשלמי לחברה עבור הטיפול בבת. נניח שהחברה שלך לא הרויחה (אם הרויחה מצבך יותר גרוע, תשלמי עוד מיסים): 1. שילמת אותה משכורת כמו לשלם למטפלת ישר 2. שילמת מע"מ בנוסף למשכורת 18% 3. שילמת הוצאות להנהלת חשבונות 4. את חייבת בתור בעל שליטה להגיש דו"ח אישי למס הכנסה. 5. מס הכנסה ירצה ממך הצהרות הון כל שכמה שנים. מה שמודגש מסביר את ההבדל בין לשלם למטפלת ישר ובין להקים חברה.

דוידה1

New member
תודה לניר דגן

אז מה אפשר לעשות? 4000 ש"ח לחודש זו הוצאה כבדה מאד. והרי אני לא יכולה לצאת לעבוד בלי מטפלת (או לשים תינוקות בת כמה חודשים במעון) אז אין שום פתרון, חוק, משהו?

nirdagan

New member
החוק אומר שהוצאה מוכרת

היא הוצאה לשם יצירת הכנסה. טיפול בילדה זה לא הוצאה מוכרת.

דוידה1

New member
אז איך אני אייצר הכנסה אם

לא תהיה לי משהי שתשמור לי על הילדה?

nirdagan

New member
שאלה טובה

אבל הטענה שטיפול בילדה היא הוצאה ליצירת הכנסה הופך את כל הרעיון ריק מתוכן. אם אני לא אקנה אוכל, איך יהיה לי כוח לעבוד? אם אני לא אשן בלילה איך יהיה לי כוח לעבוד? אז גם הוצאות המזון ולהלינה שלי הם ליצירת הכנסה. כך שבשיטת טיעונים זאת כל הוצאה שלנו מיועדת ליצירת הכנסה. אם כך הדבר צריך לבטל את מס ההכנסה בכלל. לא שאני נגד ביטולו, אבל צריך לחשוב על מיסוי חליפי לפחות חלקי, וקיצוץ מסיבי בתקציב המדינה.

PINIZ

New member
הבאתם לי את הסעיף

שאומר כך- 32. בבירור הכנסתו של אדם לא יותרו ניכויים בשל - (1) הוצאות הבית או הוצאות פרטיות.

lilithmm

New member
4000 שח למטפלת?

אני בטוחה שתמצאי מטפלת במחיר סביר בהרבה. פרסמי באגודת הסטודנטים של סמינר הקיבוצים. או חפשי משפחתון. פתרון הרבה יותר טוב ממטפלת בבית.

דוידה1

New member
בקיצור

אם אני אמא לבת 3 חודשים (לא בא בחשבון מעון, ו 4000 זו המשכורת ליום עבודה מלא לכל מטפלת סבירה) עדיף שאשאר בבית. אבל גם על זה המדינה לא משלמת. אבל זה כבר לא לפורום הזה. כניראה שסעיף 32 נוסח על ידי גברים שנשותיהם לא עובדות

למעלה